View RSS feed

Yköne!
08 syyskuuta 2007

Jopas oli päivä. Kuuden tunnin yöunet alla ja suunta puoli kymmeneltä kohti Haapajärveä. Äiskä lähti minun ja Taavin mukaan tokokokeeseen. Suoraan sanottuna ei ollut oikein mitään odotuksia koko kokeelle. Koko viikko meni lähinnä rentoutuessa - mitä nyt treenattiin vähän ruutua ja paikkamakuuta Heinin kanssa.

Ensin Taavi sai vähän ulkoilla kisapaikalla ja katsoimme myös Heinin & Oxyn suorituksen. He saivat upeasta 190 pistettä, KP:n ja voiton AVO-luokasta. happy Onnea!

Sittenpä olikin jo VOI-luokan aika. Tuomarina kokeessa oli Olavi Pajala. Koska VOI-luokassa kisasi meidän lisäksi ainoastaan labbis omistajineen, tuli Leenan Dina paikallamakuuseen häiriökoiraksi. Liikkeistä tarkemmin alla omina sepostuksinaan.


Paikallamakuu

Dina oli rivissä keskellä ja Taavi siis ensimmäisenä oikealla.

Piilossa minua jännitti kamalasti! Äiti oli kentän laidalla, samoin Heini Oxyn kanssa. Välillä uskalsin katsoa Heiniä, joka näytti peukkua. Yleisö katsoi paikkamakuun loppupuolella hymyillen koiria ja kyllä jännitti, onko Taavi tehnyt jotain.

Yllätykseksi Taavelo makoili rauhallisena paikallaan. Labbis oli kääntynyt kyljelleen, mutta Dinatsu & Tee olivat normiasennoissa. Tuomari kehui Taavin suoritusta hyväksi ja pisteitä irtosi 10! Herranjestas! Ihanaa!


Paikallamakuun jälkeen lähdin hyvällä fiiliksellä kokeeseen, koska jo yksi tavoite oli saavutettu: paikallamakuusta oli saatu jotain pisteiden 5-10 välillä. happy Tavoite eli 3-tulos alkoi tuntua jo hitusen verran realistiselta. happy


Seuraaminen

Olipas pitkä seuraamiskaavio! Itse sössin vähän vasemmalle tehdyissä askeleissa, mutta muuten oli ok. Tuomari sanoi, että parani loppua kohden. No, tästä kuitenkin 9 pistettä - jei!


Liikkeestä istuminen

Nopea istuminen, mutta hiukan vino. Yksi piste napsahti pois eli 9!


Luoksetulon pysäytys

Ilmeisesti Tee sekotti vähäsen kaukoihin, joten poitsu tarvitsi tuplakäskyn kutsuessa. Alussa siis lähti tulemaan, mutta hitaasti. Stoppi oli ok ja loppuosa myös. Tästä 6 - lisäkäskyn takia.

Ruutu

Merkit olivat täsmälleen samanlaiset keltaiset kuin luoksetulomerkit. Vein nyt Taavin Heinin vinkin mukaan taaempaa lähtöpaikalla --> ehti tarkentaa merkit paremmin. Kuinka ollakaan - Kakara juoksi suoraan ruutuun. "Stå"-käskyllä meni maahan, mutta eipä se haitannut wink Sivullekutsumisessa T juoksi hiukan eteenpäin, ei stopannut suoraan sivulle. Onneksi palautti heti paikkansa ja näin ollen vain piste lähti. Ruudusta siis 9.


Hyppynouto

Tästä saimme 8 ½. Noutokapula oli suuri ja varsinkin keskiosa oli älyttömän paksu. T teki taakse pienen kaarroksen, mutta muuten hyvä suoritus.


Metalliesine

Taas erilainen metalliesine kuin ennen. wink Pikkuhetki kului ennen kuin T otti suuhunsa esineen, mutta toi reippaasti. Sivulla näytti ärsyyntyneeltä ja perusasento oli hippasen vino. Pisteitä irtosi silti 8.


Tunnistusnouto

Kapulat olivat rivissä. Taavi haisteli vasemmalta alkaen, tsekkasi oman ja haistoi vielä viereisen. Palautus oli ok. Wow, 10! Ööh, olin vähän suu auki. wink


Kauko-ohjaus

Taavi liikkui eteenpäin vähän, kun ei mennyt heti s-m-vaihdossa maahan. Tämä siis pudotti pisteet seiskaan. Muuten ok ja näpsäkät vaihdot. happy


Kokonaisvaikutus

10! :D Tuomari kehui Taavin työskentelyintoa ja sanoi, ettei usein ole nähnyt samanlaista shelttiä. wink


Suorituksen jälkeen juostiin kovaa autolle, ja tietysti T sai namikupin palkaksi. Lisäksi poitsu sai myös lihapullaa ja superkehut. Niinhän siinä kävi, että Tee nappasi 272 pistettä, 1-tuloksen ja luokkavoiton. Hmm.. Olin kyllä niin ihmeissäni ja onnellinen! happy Ihanaa! Jättebra fiilis. wink

Lopuksi T pääsi vielä treenailemaan EVL-liikkeitä. EVL:ssä oli vain yksi koirakko, ihana bordercollie. Näin ollen menimme Leenan kanssa avustajiksi. Ensin 2 minuutin paikalla istuminen. Hyvin meni. happy Sitten paikkamakuu 4 min häirittynä. Yksi lisäkäsky piti antaa maahanmenossa, mutta muuten ok. Hyvä! Ja nythän me päästäis sinne korkeimpaan luokkaan, jes. happy

Taavin hyppykuvan otti Leena Partanen. Kiitos!

Tunnisteet: ,

8 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Onnittelut hienosta ykköstuloksesta!

9:56 ip. 
Blogger N_ sanoi....

Kiitos :o)

1:22 ip. 
Anonymous Anonyymi sanoi....

Oi että, ihanaa!! Onneksi olkoon Ninja&Taavi :)

7:36 ip. 
Blogger N_ sanoi....

Kiitos :o)

9:54 ip. 
Blogger riitta sanoi....

Hienoa Ninja ja Taavi! Todella suuret onnittelut hienosta tuloksesta! :)) Sitten vain kohti EVL:kaa ja TVA:n arvoa ;)

10:52 ip. 
Anonymous Anonyymi sanoi....

Onnea 1-tuloksesta! Aiotteko siirtyä suoraan EVL:ään vai haetteko voittajaluokan koularin?

12:09 ip. 
Blogger N_ sanoi....

Kiitos kaikille! :o)
Tämä syksy kisataan voittajassa, tulipa sitä koularia tai ei. Ensi vuonna sitten EVL:ään. Ohjattua noutoa ei ole treenattu yhtään. Merkin opetan vasta VOI-kokeiden jälkeen, joten siitäkin ollaan pihalla. ;o)
Katsotaan nyt, mitä tapahtuu. :o)

9:59 ip. 
Anonymous Anonyymi sanoi....

Onnea!! :) Hahaa, ja viel pääsette EVL:ään. :D
Ihana tuo Teen kuva <3. ;)

9:40 ap. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin