View RSS feed

Teen rento viikko ja lössöilyt
22 syyskuuta 2007

Omistajan laiskuudesta johtuen T on lomaillut lähes koko viikon. Okei, kävimme tiistaina vetämässä kovat agitreenit (thänks Mira wink) ja ruutuakin tuli treenattu kaksi kertaa - jee. Maanantaina vaikeat ruututreenit sateessa. Kaksilla häiriömerkeillä ei meinannut oikein sujua, joten ennen hermojen menetystä tehtiin helppoja ruutulähetyksiä alustalla ja onnistuttiin. happy Piuh.

Tiistaina tosiaan agiliitoa. Ensiksi aika sujuva pätkä, jossa oli kaksi kertaa kepit, paljon aitoja, A, rengas ja putki. Putkeenlähetykset ovat parantuneet, ja T oli kyllä niin kuuliainen, että aivan ihanaa. happy Kolme muuta treeniä olivatkin Miran wee-treenejä eli paljon pyöritystä ja ohjaajan jalat (+ aivot) tiukille. Harjoittelimme 3-luokan hyppyratojen peruutusosuuksia. Miksi en mennyt lavatanssikurssille - siitä olisi nyt ollut hyötyä? Taavilta taas upeaa työskentelyä ja alkoi se minultakin sitten sujua. Aivan ihania harjoituksia olivat, piti keskiviikkoiltana vielä käydä vetäisemässä kaikki treenit läpi. happy

Agitreenien jälkeen Tee revitteli Miran Riemu-shelttitytön ja Katrin Kassun kanssa. Jälleen häntä pystyssä T juoksi ympäri kenttää, mutta lähtipä pari kertaa Riemun mukaan leikkimään jänisleikkiä. Tokoilimmehan me vähän silloin keskiviikkona, kun T otti sinistä ruutua helppoina treeneinä. Saalisleikki toimi palkkana hienosti, miksi en tajua käyttää sitä enemmän.

Keskiviikkona otin saalisleikkipalkalla seuraamistakin. Jos palkka tulee taakse, T vilkuilee taakse, eikä seuraa hyvin. Tai katsoo kyllä, mutta takaviistoon. Näin ollen palkkaa edestä tai taskusta. Vire nousi sopivaksi härnäyksellä ja kunnon saalisleikillä. Viimeaikaisten pohdintojen myötä olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että jätän lelun jonnekin piiloon, vapautan Taavin kesken seuraamisen lelulle (siis oikeasta paikasta tietysti) ja sitten leikitään saalisleikkiä. Silloin palkkaussuunta ei tule niin merkitykselliseksi, ja Taavin vire nousee sopivasti lelulle juostaessa. Tämän siis tajusin palkatessani Taavia agiesteillä. Se ikään kuin vaatii tietyn irtaantumisen nostakseen virettä, siksi pelkkä "lelu taskusta"-revitys ei ole niin tehokas.

Tänään olimme BH-koetreeneissä Haapajärvellä Heinin kyydillä. Mukana olivat myös Leena & Dina, Maria & Lady-russeli ja Katri & Kelmi-partacollie. Ensiksi otimme kentällä tottisosuuden. T oli ensimmäisenä paikallaolossa, jossa lopussa nousi pirulainen istumaan. Syytän kaatosadetta, vaikka tekosyyhän se on. Muuten ok. Seuraamisen suora pätkä oli ok, mutta muuten T paineistui, kun kävelin taas (pitkästä aikaa tosin) huonosti! Henkilöryhmässä kävelin ensin huonosti, ja T hiipi. No, normikävelyyn siirryttyäni (Heini kerkisi huomauttaa) toimi hienosti. Istuminen oli ok. Maahanmenossa nousi taas istumaan (hienohelma Tee), muuten ok. Otin tämän uudestaan kokonaisena eli myös luoksarilla.

Kaupunkiosuutta treenasimme S-marketin pihassa. Taavilla meni kaikki hyvin. Ensiksi siis kävelyä parkkiksella + Heini juoksi ohi. Sitten autonoven kiinni laittaminen, lyhyt juttelu autoilijan kanssa ja käynnistettävä auto. Teimme myös juoksijen tulon takaa ja edestä, henkilöryhmän juttelulla, koira kiinni kaupan edessä (kaksi koirakko edestakaisin ohi), ohituksia koirien kanssa kujalla ja yksi koira juoksi tässä ohitse. Hyvä Tee!

Huomenna pitäisi treenata tokoa kunnolla ja lukea tietysti kokeisiin. Ensi viikonloppuna on Salme Mujusen agikoulutus ja Jyväskylän tokokoe. Saapa nähdä, mitä kokeesta tulee, kun mää olen huonosti treenannut. Ainakin lepoa Tee on saanut lenkkeilyn lisäksi. Olemme menneet tällä viikolla aina viimeistän klo 22 nukkumaan, joten olemme nauttineet kunnon yöunista - luksusta.

Tunnisteet: ,