View RSS feed

Sunnuntaita
23 syyskuuta 2007

Aurinko paistaa ulkona ja koivujen lehdet ovat saaneet ruskan värit. Tänään päätimme lähteä nauttimaan kokeisiin lukemisen jälkeen kauniista syyspäivästä. Kävimme kävelemässä Hassilan lenkin pitkästä aikaa ja menimme treenailemaan tokoa kentälle. wink

  • Ruutu

Opereissoni koiran itseluottamuksen kasvatus iiseillä harjoituksilla. Häiriömerkkeinä punaiset tötteröt luoksetulosuorana ja keltainen ruutu vieressä. Ensiksi ruutuun lähetyksiä. T hakeutui lähemmäksi takimmaista merkkiä, joten heti alusta käyttöön. Jäinpähän vain kysymään itseltä, miksi hemputissa en ole käyttänyt alustaa viimeaikoina. No, en tiedä. Ainakin meillä olisi ollut 50% paremmat mahdollisuudet osua ruutuun kokeessa, jos olisin käyttänyt alustaa, koska T sen avulla hahmottaa paikkansa ruudussa niin hyvin. Joo-o.

Tein sitten pyöritystreeniä eli lähetin eri kulmista Taavia ruutuun eri matkoiltakin. Välillä aitojen takaa, välillä keppien vierestä, keinun luota jne. T juoksi keskelle ruutua minialustalle ja tästä PALLO palkaksi. T oli aivan hulluna ja näytti nauttivan treenistä täysin siemauksin. happy Bra!

Kysyin aina ensin ruutukysymyksen ja lähetin sitten suoraan. Hyvien toistojen rohkaisemana otin luoksetulon hytinäapinatakapalkalla. Suora luoksetulo siis vain otettiin ja hyvin meni. Vauhti ok. Ruutuun lähetyksessä sivulla epäröi ensimmäisellä käskyllä, mutta toisella juoksi suoraan ruutuun. Toisella toistokerralla lähti heti. Eipä meinannutkaan mennä takapalkalle. happy Jee!

  • Seuraaminen

Avain tähänkin taitaa löytyä palloleikistä. Olen palkinnut lelulla joskus vuonna pipo viimeksi. Yleensä T alkaa "vaania" taskuissa olevaa lelua ja arvailemaan, josko se kohta lentää taakse. Nyt jätin sen sijaan pallon jonnekin puolelle kenttää, tein vaihtelevan seuraamispätkän ja vapautin pallolle. Tätä ehkä 5 kertaa eri matkoilla, välillä käännöksistä palkitsen, välillä pysähdyksistä jne. Meni todella hienosti! Bravo! Tätä jatketaan, mie olin niin tyytyväinen.