View RSS feed

Liian vähän!
26 elokuuta 2007

Taas tokokoe takana. Pisteitä kertyi 188,5 eli jäätiin 3,5 pistettä tuloksesta. Varsin hienoa. :itku: Treenattu on, mutta eipä tuo auttanut koetilanteessa.

Eilen lähdimme iltapäivällä agitreeneistä tultuamme Pyhäsalmeen mummin luokse. Illalla tuli vielä treenattua luoksetulon pysäytystä (ok), tunnaria (namilla ja ilman - hieno), istumista, ruutua ja kaukoja parkkiksella. Kaikki menikin hienosti. Ruudunkin tein ilman hajuvanaa, enkä edes kamalan helppoon paikkaan.

Tänä aamuna lähdimme sitten joskus vähän ennen kymmentä koepaikalle. Tuomarina oli Marko Puranen. Kilpailu alkoi ALO-ja AVO-luokilla. Meidän vuoromme oli noin puoli kahdeltatoista. Vettä oli satanut koko aamun, mutta VOI-luokan aikana ei satanut. Taavi oli ainoa koirakko.

Leikitin ennen koetta Taavia lihapullilla ja näytin jättäväni namikupin autoon + ottavani raksuja taskuun. No, tietysti kakru oli intopinkeänä ja kamalan mustis, jos Veera-kultsu tai Oxi olivat lähelläkään autoa.


Paikallamakuu

Voihan ei! Riviinmeno sujui hyvin, olin tyytyväinen. T oli rivissä keskellä. Maahan meni kakkoskäskyllä, kun hämääntyi kuultuaan muidenkin sanovan käskyt samanaikaisesti. Ja hienoa - T oli noussut seisomaan! :huh: Palasin heti pois ja keskeytin paikallamakuun, koska ei ollut mitään järkeä ottaa makuuta niin, että T seisoo --> oppii vain huonoa tapaa. Perkule, nolla.

Mitäs tästä oppisi? En tiedä. Treeneissä on aina mennyt hyvin, ei mitään ongelmaa. Nyt en edes sanonut "odota"-käskyä, kun en sano treeneissäkään. Olisikohan pitänyt? Suurin ongelma taisi olla namikupin näyttäminen ennen paikallamakuuta. Taavilla oli suora näköyhteys autoon, Veera oli auton kulmalla jne. Minä kyllä näytin tyhjentäväni namit taskuun (tosiasiassa osa kupissa) ja laittavani kupin autoon. Ei tehdä seuraavan kerran noin. Kaipa se saattoi olla hiippailun syy, en tiedä. Masis.


Seuraaminen

Muuten ok, mutta pirulainen äänteli vähän paikallaansiirtymisissä. Askeleet vasempaan onnistuivat ok, eikä peruuttaminenkaan kamalaa ollut. Paikallaan tehtiin: peruuttaminen, askeleet vasempaan ja oikeaan, käännökset vasempaan ja oikeaan. Tästä 8 ½. Tuijan mielestä olisi ansaittu enemmän. :wink:


Liikkeestä istuminen

10! Tämä meni kivasti. happy


Luoksetulon pysäytykset

Wautsi wau! T sai tästä 8 ½ ja 1,5 pistettä lähti ihan ääntelystä - haukahti. Taavi oli oikein intopinkeänä (ihanaa), joten pikkuääni pääsi. Muuten olisi kuulemma ollut täysi kymppi. Hienoa!

Ruutu

0! Heh, kakru lähti nyt etenemään, mutta kappas vain - luoksetulomerkille. Samanlaisilla merkeillä treenattiin eilen - tosin ilman häiriömerkkejä. Olisikohan kannattanut ottaa siniset tötsät häiriömerkeiksi. Olisi. No, tein sitten ruutunlähetyksen, että löysi. Häiriömerkkitreeniä tarvitaan, hitsit.


Hyppynouto

Varmistin esteen yli hyppäämisen palautusvaiheessa, joten lisäkäsky. Tästä 8. Tein saman Putaalla, pöljää.


Metalliesine

Kiva nouto taas, vaikka teki kaarroksen ja kävi liikkurin sivulla. Heh, tai melkein. Sitten tajusi, ettei se olekaan mami ja tuli heti luokseni. Heitin pitkälle, siitä plussaa minulle. Tästä 9.


Tunnistusnouto

Ei mennyt nollille. :wink: Taavi muka löysi maasta jotain mussutettavaa, mutta kapuloilla haisteli nätisti. Oman pudotti kerran, kertasi vielä muut kapulat ja toi oman. Tästä 5. Itse olisin varmaan antanut 6 pistettä. No, en ole tuomari. :wink:


Kauko-ohjaus

Liikkuri kai sekoitti jotain, en tiedä. Ilmeisesti teetti meillä väärin vaihtoja. Olikohan sarja näin: m-s-m-s-i-m. En muista. Mielestäni liikkui tokassa m-s-vaihdossa pikkaisen eli se pudotti pisteitä. Lopputulokseksi 7,5. Kaikki vaihdot teki!


Kokonaisvaikutus

Kokonaisvaikutukseksi vain 7,5 pistettä. Tuomari kommentoi, että koira kyllä varmasti osaa teknisesti, mutta tarvitsee vain lisää kokemusta. happy Olin pettynyt kokonaisvaikutukseen. Mielestäni olisi tässäkin ansainnut pikkaisen enemmän. Edelleenkin olen vain ohjaaja. :D


Lopuksi sitten juostiin namikupille. Olin kai minä kokeeseen tyytyväinenkin, sillä T teki innokkaasti töitä ja näytti ihan nauttivan tehtävistä. happy Harmittaa vain, kun ei tuo ruutu onnistu ja paikkamakuu vitskuttaa vielä enemmän. Äääh.

Tunnisteet: ,

2 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Tervehdys! Tulee aika säännöllisesti käytyä täällä Taavin sivuilla lukemassa teidän touhuja. Vaikuttaa, että ei teidän onnistuminen VOI-luokassa enää kaukana ole! Tsemppiä vaan seuraavaan koetokseen! Terveisiä Taaville sukulaityttö Sipsiltä! :o)

12:13 ip. 
Blogger riitta sanoi....

Moikka!

Harmitus sentään. Mutta hei, kolmaskerta toden sanoo, eikö? ;)

Tuskin on syytä vaipua masennukseen, sillä nousu avoimesta voittajaanhan on tunnetusti se kaikista vaikein kohta tokossa, liikkeet vaikeutuvat ja muuttuvat siinä vaihdossa kaikkein eniten. Hyvää kokemustahan sitä vaan saa, kun joutuu voittajaluokkaa viilailemaan riittämiin :))

1:51 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin