View RSS feed

Kymmenen aamu & tokot
17 elokuuta 2007

Taas luksusta - koulu alkoi kymmeneltä. happy Päätin tokoilla aamulla pihalla ja jättää sitten loppupäivän tokovapaaksi. wink

Illalla käytiin lenkillä + agilitykentällä harjoittelemassa takaaleikkauksia ja eteenmenoa. happy Agilitysta enemmän merkinnän loppupuolella.

  • Hyppynouto

Tällä kertaa painavalla kapulalla treeniä. Eiköhän Tee ensimmäisellä kiertänyt esteen, kun minä ääliö heitin esineen ylikauas ruohikkoon. No, korjaus ja uusi yritys. Loppujen lopuksi hyppäsi esteen myös vinoilla heitoilla, vaikka painavammalla kapulalla ei hyppää yhtä varmasti kuin kevyellä. Palkaksi namua ja myös vaparihyppyjä ilman käskyä: heitto + saa heti hakea (ei sivulta). Syytetään sitten tätä vaparihyppyä, jos alkaa varastamaan. Haen uusia ongelmia, tiedän. :kieli:

  • Tunnari

Kapulan noutoa metiköstä. Ensimmäisellä piti vähän ohjailla, kun meni väärään suuntaan. Toinen toisto samassa metikössä ok, kolmas myös. Neljäs tehtiin grillikatoksen takana heinikossa - oli paras. Siellä nenänkäyttö tehostui. Hyvä!

  • Kaukot

S-i vähän vaikea, kun tuppasi mennä maahan. Tätä sitten läheltä jauhaen kehuilla ja nameilla. Lopputulos ok.

  • Luoksetulon pysähdys

Kokosuoritus ensiksi - hyvä! Toinen läpijuoksuna - ok. Voih, kolmas pysähdyksellä olikin huono. Ehkä kokeessa peräti seiska, mutta ei kelpaa. Palautin lähtöpaikalle ja tein toisen kerran. Vapautin taakse Hämppikselle, vaikka ei se kelpo ollut tuokaan. Yritän edelleen tehdä ihmeitä tuolle pirkuleen seisomispysähdykselle.


Agiliidot (takaaleikkaukset ja eteenmeno teemoina)

Päätin tosiaan keskittyä treenailemaan kahta, itseasiassa kolmea, ongelmakohtaamme eli a) takaaleikkausta (ilman pyörähdystä!) b) eteenmenoa (uskaltautuu irtoamaan suoralla eteen) c) kepeillemenoa suoraan esim. putkesta. Aloitin aluksi "hop, hop, pussi"-virityksellä. Treeneistä löytää kokonaiskuvan albumista (tämä) . Huom! Numerointia ei ole, koska tein vähän "sikin sokin". Tuossa eteenmeno jutussa Taavi irtosi oikein kivasti ja meni pussiin näppärästi. Tein vauhdilla, ilman vauhtia (oma liike) ja molemmilta puolilta. Palkaksi namia, vaikka pallo olisi tietty ollut kätevämpi.

Toisena treenasin keppilähetystä. Suorasta putkesta läpi ja kepeille. Aluksi oma ohjaus joko vasempaan tai oikeaan kankeavaa. Loppujen lopuksi parempi juttu oli sanoa reippaasti "kepit" ja näyttä eteen kuin yrittäkään huutaa "eteen, kepit". Pujottelu taattua Taavin ykköslaatua.

Aitasarjoilla treenasimme aluksi vasenta. Hyppy vasemmalle aidalle kosketusalustan luo ja palkka tästä. Alustan häivytin parin toiston jälkeen ja alkoi sujua. Siis 1.aidan takana olin oikealla puolella, T vasemmalla. Näin ollen tuli tosiaankin takaaleikkaus. Huom! Harjoituksessa samalla itsenäinen eteneminen eli jäin paikoilleni esteen taakse. Sama treeni tehtiin tietysti myös vauhdin kanssa.

Oikeaa hyppyäkin testasimme - samalla menetelmällä kuin vasenta. Toimi ok toistojen jälkeen. Loppuun vielä ratatreeniä eli esim. kepit, muuri ja aidat (käytössä "vasen" ja "oikea"). Lisäksi suora putki ja "vasen"/"oikea" hypyillä. Hyvin meni! Tämä taitaakin olla ihan opetettavissa oleva asia.

Tietysti treenissä otin parit kierrätykset aidoilla ja kontaktit (A x 2 ja puomi).

Tunnisteet: ,