View RSS feed

Helleracet
09 elokuuta 2007

Huuuh, kun on kuuma. :O Kohta sitä saa sitten valittaa, kun on niin kylymää ja satteista. Voihan suomalaiset. Olipa, miten oli, aamulla lähdettin lenkkeilemään niitylle. Vähän kävi tuulenvire, joten jaksoimme hyvin taivaltaa sellaiset 1,5 h.

Lähettelin aamulla viestiä Katrille ja sovimmekin menevämme agitreeneihin. Reettakin tuli mukaan. Samalla N&T ajoivat ensimmäistä kertaa kahdestaan autolla ja vieläpä omalla autolla. Hyvin meni matka. Eipähän tarvinnut kävellä kotiin hiestä märkinä rankkojen (olivat oikeasti!) treenien jälkeen.

Agitreenimme olivat varsin mielenkiintoiset, sillä pääsimme vaihtaa koiria. Teimme tällä kertaa ihan oikean suunnitelman (hyödyllistä - vai mitä Katri wink). Minä olin löytänyt netistä laikapoika Kostin blogista varsin mainion radan. Sovelsimme rataa mm. vaihtamalla yhden aidan pituudeksi ja yhden putken kahdeksi aidaksi. Ratapiirros löytyy uudesta ratapiirrosalbumista, jonne olen nyt koonnut kaikki piirtämäni agiharjoitukset. Albumista löytyvät myös 25.7. ja 1.8. (by Mira) treenatut pätkät. Hyvin muistin treenit Katrin ja Reetan avustuksella. Tämänpäiväinen treeni oli tällainen.

Minä pääsin aluksi liitämään Reetan nuorella Ticolla. Ääh, eihän nuori koira irtoa niin hyvin kuin T-ohjus, joten vähän rämpimistä se oli. Lisäksi olisi pitänyt palkata useammin patukalla. Sen sijaan patukkaleikki onnistui paremmin kuin itse liidot, siitä jäi hyvä mieli. wink Ticon pujottelu on todella hyvä ja putkeenmenot myös. Muuten olisin saanut näyttää esteille menemiset paremmin ja sanoa kontakteilla näpäkämmät käskyt. Nooh, opettavaista oli joka tapauksessa.

Seuraavaksi T-ohjus ja Katri treenasivat. Katri totesi, että kyllä se on nopea. Olikohan tyttösellä kuuma? Oli. Heeh, kunnonkohotusracea med Kakara. Hienosti Katri pikkumokia lukuunottamatta selvisi. Katrin & Taavin treenin jälkeen pääsin itse juoksemaan ohjukseni kanssa. Voihan. Aluksi kokeilin höpsöä ohjaussuunnitelmaa. Otin kaksi ensimmäistä aitaa kutsuhyppynä (ok), mutta kepeillä menin radan sisimmäistä puolta, enkä saanut putkeen kauimmaiseen päähän, kun en oikeasti ohjannut paljon mitenkään. Hmph. Lisäksi aita, rengas, putkeen ja aita olivat niin nopea pätkä, että jäin taakse aika paljon. Kiva siinä oli heittää koiraa vinolle aidalle. Puomillemeno meni jees, hyvä. Taavin kontakteissa ei muutenkaan ollut nipottamista.

Viisastuneena sain parannettua putkellemenot näpäkällä "tässä"-käskyllä ja oikea-aikaisella siirtymisellä kahden aidan (4 & 6) väliin. Tässä kohdassa tosin pitäisi edistää aikalailla eteenpäin, jotta saisi edes vähän etumatkaa. No, koira toimi, ohjaajakin joissain kohdissa - toivoa on. Edelleen vain ihmettelen, miten selviän, jos jatkossa kisoissa alkaa olla suoraan menemistä putkien ja aitojen kera. Vauhtia kasvaa Taavilla aivan älyttömästi nimenomaan suorilla, huih.

Pidettiin taukoa, hengähdettiin ja annettiin koirien levätä, minkä jälkeen minä menin Kassulla. Tuntuipa kivan rauhalliselle meno, mutta taas unohdin ohjata oikeissa kohdissa, kiihdytin liikaa ja unohdin, että en ohjaa koiraa, joka on tottunut "huitshaits"-ohjaukseeni. Osa pätkistä ok, osa ei. Kepeillemenot Kassun kanssa jees, "tässä"-käsky ennen U-putkea myöhässä ja jäin jälkeen suoralla putkella, mutta kivaa oli. Kassu vain hyytyi lopussa, joten en jaksanut viilailla pilkkua. Hyvä poitsu. Lopuksi Reetta juoksi Taavilla pikajuoksua. Jopas tyttö osasikin ohjata kivasti varsinkin takaaottohypyt ja kepeillemenon. Kontaktit olivat myös luksuskatsottavaa. Hyvä Reetta! Varmaan Reetallekin oli opettavaa mennä T-ohjuksella.

Free Image Hosting at allyoucanupload.comKiitos tytöille hyvistä treeneistä. wink Yritän lähetellä kuvia, kunhan jaksan. Blogin kanssa tappeleminen onkin vienyt tänään sievoisesti aikaa. angry

Kävin illalla vielä lenkkeilemässä Taavin kanssa Peningissä. Suuntasimme viileämmässä säässä agikentälle treenaten vähän keppikulmia (hienot!) ja eteenmenoa (rengas, putki, aita) pallolla. Pikkutreeni vain, mutta kivaa kuitenkin. Tokomerkinnät säästän toiseen postaukseen. Psst. Minuun on iskenyt agipistos (JEE!).

Tunnisteet: