View RSS feed

Epäonnistunutta, mutta todellista
18 elokuuta 2007

Taavilla on ensimmäinen VOI-koe takana. Tulokseen ei yllätys,yllätys ylletty, mutta ovat kai ne muutkin jääneet tuloksettomiksi - joskus. Taavi oli silti VOI-luokan kolmesta osallistujasta pisteellisesti paras. Joku voisi kuvitella minun kylpevän itsesäälissä, pillittävän kotimatkalla jne., mutta niin en tehnyt, vaan päätin katsoa iloisena tulevaisuuteen. Ja sitä paitsi vaikka tuloksettomuus voittajaluokassa voi kuulostaa luuserimaiselta, ei suorituksemme niin huono ollut. Oikeastaan kaksi "varminta" liikettä menivät nollille ja lisäksi vieläpä "joopas-eipäs"-liike - nehän riittivät viemään toiveet tuloksesta.

Tokokoe järjestettiin Pihtiputaalla eli kotikisat. Alunperin meidän piti tokoilla pallokentällä, mutta beach volley-ottelun takia paikka vaihtui ala-asteen pihaan. Taustahälynä olivat siis leikkivät lapset (leikkialue takana) ja kauempana biitsin pelaajat. Tietysti myös ottelusta johtuvaa liikennettä oli paljon.

Jäimme eilen illalla Taavin kanssa kotiin kahdestaan, joten posottelimme autollani aamuvarhain keskustaan. Paikalla olimme noin klo 8.40. Aamupäivä meni ilmoittautumisia vastaanottaessa + henkisesti valmistautuessa. T ei piipannut yhtään ja vaikutti olevan aamulla ihan hyvässä vireessä. VOI-luokan alkaminen kuitenkin myöhästyi ja ehkäpä poika vähän väsähti, kun piti vain autossa odotella.

VOI-luokka alkoi noin klo 11.15. Koirakoita oli kolme: Taavi, Stara-weimarinseisoja ja tanskandoggi. Tuomarina kokeessa oli Veijo Kinnunen. Suoritukset menivät näin:


Paikallamakuu

Taavin viime aikoina yksi vahvimmista liikkeistä. Alussa T vaikutti epävarmalta. Maahanmeno oli hiukan vino. No, poika kuitenkin jäi paikoilleen, vaikka keskellä ollut doggi lähtikin emäntänsä perään. Menimme näkösuojan taakse ja palasimme sitten 4 min päästä. Taavi oli noussut istumaan! Tuomari ja liikkeenohjaaja Tuija pahoittelivat asiaa, sillä T oli noussut noin kolmen minuutin jälkeen. Myöhemmin eräs labbisnainen ja Heini sanoivat, että T nousi kuultuaan takaa voimakkaan koneen (kaivinkone/traktori) äänen. Poika siis vilkaisi taakseen ja nousi. VOI-luokassa tällainen istuminen tarkoittaa nollaa. Voihan vöö eli tulos 0.


Seuraaminen

Paikallamakuun epäonnistuminen taisi viedä fiiliksen kokonaan pois. En oikein tiennyt, miten lähtisin muihin liikkeisiin. Ykköstulos lähti kävelemään, mutta kokemuksen vuoksi päätin tehdä muut liikkeet. Taavi oli osallistuja nro.3, joten saimme odotella hetken aikaa rauhassa.

Ensimmäinen yksilöliike oli seuraaminen, joka meni tuomarin mielestä hyvin. Omasta mielestäni oli vähän huonoa, mutta silti 9 ½! Hidas käyntini oli liian nopeaa (Tuija sanoi myöhemmin), minkä tajusin itsekin. Käännökset olivat hyviä, samoin paikallasiirtymiset (täyskäännös, käännös paikallaan ja peruuttaminen).


Liikkeestä istuminen

Tätä treenasin ennen koesuoritusta aamulla, sillä T oli vähän epävarma. No, kokeessa tuli 8. Kaksi pistettä lähti kävelemään, kun vilkaisin taakseni. Eipä tehdä niin seuraavalla kerralla. wink


Luoksetulon pysäytykset

Tämä meni hyvin. T meni maahan heti "taka"-sanan kuultuaan, mutta en ollut sanonut "valmis", joten ei haitannut. Tästä tuli 8 ½. Seisomisstoppi oli pikkaisen löysä, joten siitä tuo 1 ½ pistettä pois.


Ruutu

Jaa varma? :D Ei onnistunut. Kerroin 4 eli vei pisteitä rutkasti. T ei tsekannut ruutua "missä ruutu?"-käskyllä, jota jauhoinkin lopulta liikaa. Lisäksi ei aluksi lähtenyt mihinkään, toisella pyöri ympyrää siinä lähellä. Punainen ruutu ei vain osunut silmään. Hmph, milloinkohan viimeksi olenkaan treenannut niin, että joku toinen on tehnyt ruudun? Pitäisköhän? Joo! (Iskä muistutti tuosta.)


Hyppynouto

Varmistin esteen yli hyppäämisen palautusvaiheessa, joten lisäkäsky. Ei tehdä toiste sitä. Tästä 8.


Metalliesine

9 ½! Arvatkaapa, olinko tyytyväinen. Pikkaisen arpoi kapulalla, mutta toi ja jopa reippaasti. Hyvä, jee!


Tunnistusnouto

T lähti reippaasti kapuloille. Aluksi arpoi kolmen kapulan luona ja jopa otti väärän, mutta vaihtoi sitten omaan. Väärän nosto kuitenkin aiheutti nollan. Positiivista oli jatkuva työskentely, into ja tarkkuus (toi sittenkin oman). Treeniä vain tähän.


Kauko-ohjaus

Positiivista oli se, että vaihtoi kaikki asennot yhdellä käskyllä. Ensin m-s, joka ok. S-i-vaihdossa käänsi itseään hiukan vinoon. Myöskään s-m ei ollut haluamanilainen, mutta semmoinen keskitasoinen. Muuten ok. Tästä 7.


Kokonaisvaikutus

Lopulta 9 ½ kokonaisvaikutukseki. "Koira tykkää tehdä, on mukana ja ohjaajalla on hyvät käskyt. Todella harmi, että tuli pari pientä mokaa." Hih, kokeen lopussa Tuija sanoi tuomarille, että Ninja taitaa olla vähän masentunut. Tuomari vain sanoi, ettei saa olla ja pitää jatkaa, sillä koirani on hyvä. happy

  • Mietteitä
    1. Taavi jaksoi tehdä kaikki!
      Kehäkäytökseen pitäisi edelleen kiinnittää huomiota: välillä etenee turhan kauas minusta. Pitää vahvistaa siirtymiä! (kokeenomainen treeni)
      Ruutua treenattava toisen tekemillä ruudilla!
      Tunnarikapuloiden väliin namia --> vahvistaa haistelua
      Paikallamakuutreeniä, ei kai mitään erikoisempaa.
      Huom! Oma jännitykseni oli kokeessa ok, ei mitenkään ylihaittaavaa.

Tunnisteet: ,

4 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Hienoa että teillä meni noin hyvin kokeessa metalli! :-) On tullut seurattua treenejänne jo jonkin aikaa täältä blogista, nyt vasta "uskaltauduin" kommentoimaan. Ja muutenkin hyvä koe ekaksi voittajassa, siitä se lähtee!
Treeni-iloa,
Sanna ja Wiimu

9:26 ip. 
Blogger Lotta sanoi....

Ei se ole maailmanloppu (omakohtaista kokemusta ;) ), osaat suhtautua fiksusti :) Treeniä vaan, nyt taas tietää mihin panostaa enemmän!

10:34 ip. 
Anonymous Anonyymi sanoi....

Onnea! :D Hyvinhän se loppujen lopuksi meni! ;)

9:55 ap. 
Blogger riitta sanoi....

Jaiks, tässähän tulee hätä käteen, jos ne varmat liikkeet on ne, jotka kokeessa falskaa. Mekin kun täällä on ilmottauduttu syyskuun loppuun VOI-luokan kokeeseen. Vähän hirvittää, että saadaanko liikkeitä edes kohtuulliseen kuntoon siihen mennessä, mutta tällä hetkellä treenit ovat luvanneet hyvää.

Seuraavassa kokeessa onnistutte jo varmasti :)) Tsemppiä!

11:32 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin