View RSS feed

Treenisuunnitelma heinäkuulle
01 heinäkuuta 2007

Taulukkojen tekeminen oli ällöttävää, eikä niitä tullut koskaan tsekattua, joten päätin tehdä merkintänä suunnitelmat. Suunnitelmani tulevat varsinkin nykyään olemaan sellaisia löysiä, koska koko kuukaudelle tehty suunnitelma tulee aina kokemaan melkoisia kolahduksia. Uusia ongelmia syntyy, täytyy muuttaa opetustapaa jne. 4 viikkoa on pitkä aika, kun treenaa käytännössä joka päivä.

Yleisesti treeneissä kiinnitettävä huomiota:

  • Muista palkkaamattomuuden harjoittelu! Pääasiassa näin: 1. liike (palkka), 2. liike (ei palkkaa), 3. liike (palkka). Huom! Toki pitää kehua suullisesti.
  • Liikkeiden välillä palkkaa seuraamisesta (--> siirtymisestä). Siirtyminen nyt ollut mukana kävelemistä, kun siitä ei koskaan tule palkkaa. Näin ollen ylläri palkka. Esim. Luoksetulosta lähdetään, kehut jees ja sitten palkka. Tarkoitus saada mieliala "väliajallakin voi olla kivaa!"
  • Mieti, miten teet kokeessa, mitä voit tehdä kokeessa, miten voit helpottaa Taavin oloa kokeessa (itseluottamusta!).
  • Kiinnitä huomiota Taavin mielialaan. Jos T tulee epävarmaksi (herkkä koira), miten helpottaa liikettä, jotta pystyy onnistumaan. Pakotteista on lähinnä huonoa kokemusta.
  • Vahvista edelleen jeessiä myös namilla, kehu paljon, hyväksyntä palkkiona, ohjaajan hymy, iloisuus jne.
Liiketreeniä aion tehdä paljon, kuten tähänkin asti. Host-siskoni Dovile toivottavasti avustaa minua treeneissä, voi olla liikkeenohjaajana jne. Koemaisuutta pitäisi jotenkin ujuttaa mukaan. Oikeastaan jo a) häiriötreeni b) palkkamattomuus vievät pitkälle.
  • Kauko-ohjaus

Jatkan pallopalkalla tehden välillä pitempiä sarjoja, välillä lyhempiä. Jos ongelmia tulee, heti lyhyempi etäisyys.

  • Ruutu

Treeniä ilman alustaa, välillä stopeilla, eri kulmista, eri matkoilta jne. Häiriömerkkitreeni on nyt tärkeintä! Ruudun stoppeja voi sitten treenata erikseen. Jos häiriömerkkitreenissä on kamalia ongelmia, kannattaa ottaa lelunhakua ruudusta.

  • Seuraaminen

Rauhallisuus, pelkkä silittely/kehupalkka askelsiirtymissä. Pitkää seuraamismatkaa otettava säästeliäästi, koska kontaktikestävyyttä treenataan "vahingossa" lenkeillä niin paljon. Oikeata käännöstä on treenattava - on molemmille vaikea.

"Katson jalkaa"-seuraaminen kentällä on saatava pois! Ideoita tähän otetaan vastaan. Ei vielä mitään konkreettista suunnitelmaa.

  • Tunnistusnouto

Kapuloita pitää tehdä, joten päästään nikkaroimaan. Treeniä häiriöissä pitää tehdä.

  • Luoksetulon pysäytys

Edelleen ja edelleen vahvistusta niihin seisomisiin. Takapalkka tietenkin käytössä, suoria pysähdyksiä, viiveellä vapauttamista, pitkää matkaa, merkkien kanssa, kentällä "vaikeassa" paikassa, välillä läpijuoksuja jne. Siinä kai se.

  • Noudot

Metalliin laitettava nyt ohut kerros harmaata teippiä. Palkaksi jättehyvää palkkaa esim. namirasiasta. Kentällä on onnistuttava hyvin kerroksen kanssa ennen kuin voi harkitakaan teipin poistamista. Sitten vähennetään teippiä. Treeniä on tehtävä säästeliäästi. Korkeintaan 3 päivää putkeen ja 2 treeniä päivä. Yksi nouto + superpalkka/yksi treeni. Ei missään nimessä enempää!

Hyppynoutoa treenataan kanssa säästeliäästi.

Tunnisteet:

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Teilläkin ongelmia metallinoudon kanssa? Meilläkin on/oli. Kotona naksuttelin koiralle ja plakkasin pelkästä nostamisesta. Tein pelkästään tätä ennen tämänpäiväistä koetta ja tänään siitäkin liikkeestä tuli 9. Voi että olin tyytyväinen, metallinoutokaoula kun on Vilmalle kauhean vastenmielinen. Muutenkin olin tänään ihan seitsemännessä taivaassa, vaikka varmaa opn, että esim. ruutu meni iha ntuurilla tänään nappiin ;)

Treeni-iloa, koskas on kisoja suunnitteilla?

8:50 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin