View RSS feed

Treenattu on
21 heinäkuuta 2007

Ihana aamu - sai nukkua ysiin. Yhdentoista paikkeilla lähdettiin kohti kenttää ja kotona olimme joskus viiden jälkeen. Mukavat tokot ja agilityt, vaikka tokossa kai elän "öö-ää"-vaihetta. Tuntuu, etten a) osaa treenata b) aina menee jokin myttyyn c) ei olla koskaan kisavalmiita. Jäämöttää ja häämöttää. Kamalan epämiellyttävä olo, kun tuntuu, ettei tiedä, mitä tokon kanssa keksisi.

Yksinoloa olemme harjoitelleet tokon lisäksi. Äiskä, isukki ja biisonit viettävät ainakin viikonlopun mökkielämää. Neiti K, Tee ja Vilppu asustavat Elämäjärven "kämppää". Eipä tarvinnut tosin illallakaan mädäntyä itsekseen, sillä lähdimme vielä Riikan kanssa parin tunnin lenkille. Kivaa ja hauskaa. ;)


Tokot agilitykentällä

Tuija oli katsastamassa treenejämme. Kentällä oli paljon porukkaa agilitykoulutuksen aikaan. Treenit teimme aivan kentän tuntumassa.

  • Ruutu

Ensimmäisellä kerralla juoksenteli ruutuun, mutta sivulle, en kehdannut palkata. Toinen ja kolmas toisto ok, vaikka katsoi sivuun 2. toistolla. Ruutuunmeno ok. Alusta oli ruudussa, Tuija ruudun vieressä ja merkkeinä Tuijan punaiset sangot. Ruohikossa sai T juosta. Hmm.. Tämä nyt ihan ok kokonaisuus. Palkkana eniten namia, kun pallo vaikutti arvottomalta.

Tuija myös ehdotti, että alustan voisi laittaa ruudun takareunaan, koska sillä saisi ainakin Taavin ajoittaisen liian eteen jäämisen pois.

  • Kaukot

Näissä taas mitä sun sattuu. Seisomisessa epävarmuus näkyi eteenpäin tulemisena. Läheltä meni jopa ihan ok, mutta pidempi matka häiriöissä tuotti harmaita hiuksia. Joitakin nousuja sain myöhemmin agitreenien välissä toimimaan. Tuijan mielestä takapalkan pois jättäminen kokonaan ei välttämättä ole ihan paras mahdollinen ratkaisu. Takapalkka on ok, mutta sen pitää olla jotain vähemmän arvokasta. Kaipa sinne on kokeiltava jonkin lelun laittamista. Tänään nimittäin T eteni seisomisessa. Johtunee kai etupalkasta. Kaukoihin olin pettynyt, paah. Seiso-istu-vaihdossakin vähän liikutti takatassujaan.

  • Seuraaminen

Pelastus - jei. Seuraamista liikkeenohjaajan käskytyksellä. T teki hienosti, käännökset molemmilta aika ok. Edelleen Tuija sanoo, että täyskäännös pitää tehdä oikeaan, nätimpi. Vahvistelin löysyyttä pois ja alkoi itsestäkin tuntua, että kannattanee tehdä oikealle.

Paikallasiirtymiset ja askeleet eivät olleet älyttömän äänekkäitä. Tuijan mielestä eivät ole pahoja. Täyskäännös pitää tehdä yhdellä siirtymällä, ei kahdella --> kiihdyttää vähemmän Taavia. Lisäksi liian hitaat liikkeet saattavat aiheuttaa turhautumista: muista tehdä normisti.

Lisäpainetta seuraamiseen saimme, kun Tuija vei minut seuruuttamaan Taavia aivan agikentän tuntumaan (putkitreenit meneillään..) Miran ja Minnan tarkan silmän alle. T teki upeasti, enkä minäkään edes kävellyt huonosti. Pätkät eivät älyttömän pitkiä, mutta aina käännös tai pari. Tähän olin tyytyväinen.

  • Tunnari

Agitreenit jatkuivat. Ensin kapulat ympyrässä. Kakru toi oikean, mutta koski vääriä. Toisella toi kapulan paikalta, jossa oikea oli ollut edellisellä toistolla. Tuijan mielestä maahan voi jopa jäädä hajua. Tiedä sitten. Kolmannella toistolla vaihdettiin paikkaa, ja T toi oikean. Nyt olimme selin agilitaajiin päin. Vääriä kopeloi, mutta Tuijan mielestä ei kannata siihen puuttua. Mieluummin treenaisi rutiiniksi päivittäin. No, omasta mielestäni Taavi huonontaa, jos tekee rutiinitreeniä. Mieluummin enemmän vain treeniä kentällä, minkä kautta tulee rutiinia. Kotona en ota tunnaria, kun Tee sen kuitenkin osaapi periaatteessa.

  • Luoksetulon pysäytys

Ruohikon syytä, kun Tee ei pysähtynyt! Ei edes katsonut agiliitäjiä, mutta vaati kaksi käskyä pysäytyksiin. Siis seisomista vain. AVO-pysähdys sentään oli ok --> vapautus taakse. Hmph. Kaipa se ruohikko oli syynä, kun ei siinä ole koskaan onnistunut. Heh, selityksiä.

  • Liikkeestä istuminen

"Valmis" sanottuani oli jo menossa. Näin ollen vahvisteita niin, että Tuija sanoi monta kertaa kysymyksen ja minä "valmis". Itse suoritus ok. Vähän nopeampi olisi istuminen voinut olla, mutta ok.


Koulun kentällä iltalenkin yhteydessä
  • Luoksetulon pysäytys

Luoksetulon pysäytys oli kentällä hyvä. Kaksi toistoa, joista toinen läpijuoksuna. Takapalkkana pallo.

  • Kaukot

Riikka oli liikkurina takana. Istuminen jähmäsi, muuten ok. Palkaksi namia ja palkkaa edestä. Istumista vahvisteita loppuun lyhyeltä matkalta. Siis ongelmana oli lähinnä m-s. Muuten hyvä liikkurin kanssa. S-m ihmeen hyvä.


Summa summarum

Nyt tuntuu taas vaihteeksi sille, että koevarmuutta ei taideta saavuttaa koskaan. Huomenna sentään tuntuu toiselle, eiköhän se tästä. Pitää suunnitella koetreenejä. Liikkeet vain läpi, vaikka lässähtää. Ei T niihin opi kuin tottumalla.

Tunnisteet: