View RSS feed

Takas eskariin
03 heinäkuuta 2007

Voihan jooseppi. Hellettä riittää. Työpäiväkin meni aika jees. Pääsin aikaisemmin kotiin, kun iskällä oli työreissu - "oli pakko" mennä Kirsin kyydillä. ;) Kotona meni aikaa äidin kanssa kotitöitä tehdessä. Seitsemältä lähdin taas lenkille ja kentälle treenimään. Heh, metallin kanssa taas uudet suunnitelmat. Näköjään muuttuvat joka päivä, mutta nyt on vain yksi tie ja se on ylöspäin. ;)

Marjaana oli kentällä treenailemassa agilitya weimarityttöjen Staran & Iran kanssa. Turo-karjalankarhukoirakin oli mukana. Mentiinpä mekin Taavelon kanssa agiliitoa. Finnish Open SM-rata sujui kakkosyrittämällä puhtaasti. Ensimmäisellä radalla oli ohjaussähläystä, mutta radan keskikohta meni jo silloin jees. Toisella yrittämällä muutin valssisuunnitelmia Marjaanan avustuksella. Olipa kivaa, eikä Taavikaan huutanut täysillä. Edelleenkin pohdin haukkumisen kohtaloa.

  • Kauko-ohjaus

Ira liitää, Stara & Turo auton luona Taavin oikealla puolella. T epävarma häiriöiden takia, eikä tehnyt m-s-nousua. Otettiin lähempää, ok. Farkkulelu ei ok takapalkka, taisi palkkautua enemmän, kun pääsi mamman luo turvaan. ;)

Oman agilitytreenin jälkeen Stara & Marjaana liitivät. T ja minä aivan agiesteiden tuntumassa. Ira & Turo haukkuvat autossa toisella puolella. T tekee hyvät kaukot. Ensin m-s --> palkka. Sitten m-s-i --> palkka. Loppuun pitempi sarja ja palkka. Oikein hienoa! T oli paljon varmempi. Nyt oli namipalkka käytössä: toimi paremmin tuossa tilanteessa. Taavin oli vähän vaikea keksittyä leikkiin, kun on tuollainen tilanne. Oli kyllä toosi tyytyväinen Taavin viimoiseen treeniin. Agilityhullupöllölle jo hiljaa paikallaan oleminen oli keväällä mahdotonta muiden treenatessa. Nyt voi tehdä kentän laidalla kaukoja pitkältä matkalta. Elämä on outoa - ja ihanaa. ;)

  • Metalliesine

Hei, mää yritin. Soilelta sain sellaisia herkkuliuskoja, joista Eltsu-nirsokki tykkää kamalasti. Taavikin tykkää, mutta eivät ne toimineet metallissa kentällä. Marjaanan koirat olivat jo autossa. T ei kuitenkaan lähtenyt esinettä nostamaan. Marjaana ehdotti naksun käyttöä. Nöyränä päätin palata takaisin esikoulutasolla. Naks + liuskapala, kun koski esinettä. Tätä kaksi lyhyttä sarjaa. Tuli loppujen lopuksi hyvä mieli, tajusi taas jotain.

Äsken naksuttelin kolme lyhyttä sarjaa metallia. Paikkana oli huoneeni, esineenä vanha metalli (myös treeneissä) ja kriteerinä hampailla tarttuminen metalliin. Jee, Taavipa teki ja vieläpä reippaasti ja iloisesti. Tuntui hyvälle. Huomenna kentällä riittää pelkkä koskeminen. T on metallin alunperin naksulla oppinutkin, joten aloitetaanpa nyt samalla metodilla ja alusta. Turha yrittää liian korkealla kriteerillä (kokonainen nouto kentällä superpalkalla). Se ei vain toimi - ei tietenkään toimi. Osaahan tuo kotona metallin tuoda. Kerhon kapula tuli pikana takaisin ennen luun antamista tuon nostamistreenin jälkeen. Jees, kotona osaa, kentällä ei. Sehän se on kaikille tuttua. ;) Aion vaihtaa metallin käskysanankin. Kaikki alkaa nyt nollasta. Harmittaa, mutta elämä on rankkaa. Toisaalta on kiva päästä kunnon naksutreeniin pitkästä aikaa.

Tunnisteet:

1 Kommentit:

Blogger Lotta sanoi....

Sehän se onkin kun en tiedä, miten Kuikkista reenata ennen kisaa :D Noo, tauko ei tee pahaa ainakaan, sillä ma ja ti meni mahtavasti kun ei viikonloppuna oltu treenattu tokoa ollenkaan :)

Kyllä se Taavin metalli sieltä tulee, vahvistatte kivoja juttuja ja olet tarkkana ettei koira ala leikkimään raukkaa vaan olet tiukkana, shelttille sopivasti ;)

Maili luettu, mutta en ole ehtinyt vastaamaan :/

9:19 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin