View RSS feed

ÄlyX
18 heinäkuuta 2007

Kaatosateessa kannattaa treenata. Päivällä vain ja ainoastaan lenkkiä niityllä ja minitreenit koulun kentällä. Kivaa oli; Dovile otti taas videota.

Riikka tuli meille joskus kuuden maissa. Juotiin kaffeeta, syötiin mansikkakakkua (kuka skippasi ;)) ja lähdettiin seitsemältä tokoilemaan. Jengi Jee eli Riikka, Dovile, Ninja ja Jarkko suuntasivat kävellen agikenttää kohti. Hmm.. Ehkä ensimmäisen kilsan jälkeen alkoi sataa kaatamalla vettä. Kunnon shortsikeli - onneksi sentään oli yksi sateenvarjo Dovskulle ja Riikalle. Kentällä satoi kaatamalla. Pidimme sadetta Miian auton peräkontin suojassa Taavin kanssa. Onneksi oli se yksi sateenvarjo muille. Treenasimme sateesta huolimatta, sillä vähän se jo alkoi vähetä. Taavi tosin teki oikein hyvät tottikset kaatosateessa. Sitten oli vielä Marjaanan superkivojen agijen vuoro. En jaksanut enää illalla kirjoittaa, kun tulimme kotiin vasta kymmeneltä Katrin kyydillä. Katri, Reetta ja Riikka tulivat meille vielä kahveelle. Matka kentältä kotiin sujui hauskasti, kun Tico, Kassu ja Taavi viettivät matkan taxin takaosassa. Hauskaa oli tytsyjen kanssa - kiitos käynnistä! Ja märkiä olimme kaikki.


Koulun kentällä päivällä ja agikentällä illalla
  • Seuraaminen

ÄlyX:stä päivää. Liikaa treenattu seuraamista. Olen erehtynyt tekemään liikaa pitkiä pätkiä ja vaikka olen nyt palkkaillut epäsäännöllisesti ties mistä, tulee treeniä liikaa. Huoh. Menihän se sitten jotenkuten, ja videokin oli jopa aika ok, mutta... Nooh, joka tapauksessa liikaa treeniä Taaville. Eiköhän se tullut jo kolme kertaa todettua. Paikallasiirtymiset olivat plussaa. Tein pidemmät seuraamiset koulun kentällä, jossa Taavi seuraa aina huonoiten (ilmeisesti paineistuu tyhjästä kentästä ja muutamasta ihmisestä --> tarkkailu). Ps:t olivat ihan ok kentällä. Naksu pelasti osan harjoituksista, joten eivät treenit aivan metsään menneet.

Illalla agikentällä vain parit ps:t kaatosateessa. Hiljaa menivät ja oikein tiivisti. Ja nyt seuraamistauko. Siis paikallasiirtymisiä ja käännöksiä oikeaan treenattava, mutta niihinhän ei mitään kilsan seuraamista tarvita.

  • Kaukot

Koulun kentällä jumia istumisessa. Läheltä pallolla palkaten jne. Sain toimimaan. Illalla agikentällä oli vähän samaa vikaa, mutta ei enää niin vakavaa. Taas lyhyitä (esim. 1 vaihto + palkka) ja pikkaisen pidempiä sekaisin. Kaatosateessa agilityn alkeiskurssin aikaan toimivat hyvin.

  • Luoksetulon pysäytys

Kakara teki hyvän stopin agikentällä. Ei mitään vaikutusta häiriöillä (agilityä menevät koirat oikealla) ja ihmisiä (R, J ja D) takana. Hyvä Tee!

  • Metalliesine

Taavi nouti metalliesineen norminoutona muutaman metrin päästä, kun muut menivät agilitya vieressä. Suoritus ei ollut edes mikään hidas ja vieläpä kerhon kapulalla. Tämäkin liike tauolle. Olinpas pikkaisen iloinen onnistuneesta suorituksesta.



Agilitytreenit sadesäässä

Hullut liitää satoi tai paistoi. Kiitos Riikalle ja Dovskulle Taavin babysittereinä toimimisesta! Marjaana teki sadesäälle kenkun radan, jolle oli koonnut kaikki viime viikkoina kisoissa yms. huomaamansa kenkut. Taavi pääsi ensimmäisenä liitämään. Taas tein nipottaen kontaktit, jotta sain kunnon odotukset. Ensin en kyllä saanut. Taavilla kuulo pelasi vaikeissa kohdissa, eikä karattu edes väärille putkille. Hienoa. Valitettavasti ohjaus keinulle ei ollut minulta onnistunut, vaan T kiepsahti ohi. Lisäksi yhdellä 3-luokan radasta napatulla pätkällä valssihöskäni aiheutti vain turhia pyörähdyksiä. Loppujen lopuksi tein toisella kerralla eri tavalla hypyt. Kaksi aitaa vierekkäin (kierrettiin takaa) ja sitten takaakiertona seuraavalle aidalle. Ohjailin nyt ilman valsseja tavallaan edestä, mikä toi sujuvuutta. Aluksi tosin "täällä"-huudot puuttuivat tai olivat myöhässä. Marjaana kehui kuitenkin Taavin tottelevaisuutta koko treenin ajan. Homma pelastuu monessa kohdassa sillä, että T kuuntelee niin hyvin vauhdista piittamatta. Heh.

Päivän älyx oli seuraamisen tauon aloittamisen lisäksi takaaleikkaukset agilityssa. Taavi ei osaa edetä takaaleikkaukseni jälkeen, jos en ole heti auttamassa aidalle nro.2. Tämä todettiin, kun piti lähteä aidalta ja olla koiran oikealla puolella. Taavin lähdettyä hyppyyn piti heti mennä itse vasemmalle leikkauksena ja saada koira hyppäämään vasemmanpuoleinen hyppy. Tulos: Taavi hyppäsi aidan pyörähdyksen kera. Marjaana tajusi nyt Taavin pyörähdyksen syyn. Hän oli nimittäin hokannut tämänkertaisissa treeneissä syyn Taavin pyörähdyksiin. Okei, onhan siinä edelleen minun myöhässä olemisjuttujani, mutta on muutakin. Olen yksinkertaisesti liian kova magneetti Taaville ja saan sen aina kääntymään itseäni kohtaan; kysymään suuntaan. Näin ollen se odottaa minun kääntyvän toiselle puolelle ja kääntää itsensä pyörähdyksellä. Seuraava haaste agilityssämme onkin oikea-vasen-käskyjen opettaminen. Tarvitaanhan ne sitten tokossakin ohjattuun noutoon, mutta onpahan nyt ainakin agiin opetettava heti. Taavin on siis opittava hyppäämään käskystä oikea-vasen-hyppy - jää turhat varmistuspyörimiset pois ainakin tuollaisissa tilanteissa. Opetan hypyt kosketusalustalla. Jospa saisi treenit aloitettua viikonloppuna. Kiitos Marjaanalle tuhat kertaa superhyvistä treeneistä!

Tunnisteet: ,