View RSS feed

Kotipäivää ja treeniä illalla
01 heinäkuuta 2007

Tokokurssilta on taas kotiuduttu. Mukavasti meni, siitä alempana lisää. Tänään olikin kuuuuma päivä. Aamulla mentiin niitylle lenkkeilemään ja juostiin kotiin tohinalla, kun pelättiin ukkosen yllättävän - eipä yllättänyt. Varmasti olisi keritty kotiin ihan kävellenkin. Tulipahan pitkästä aikaa hikoiltua, treenattua ja juostua itsensä melkeinpä henkihieveriin. Edelleen ihmettelen, miten vuosi sitten jaksoin juoksennella joka päivä niin innokkaasti - vaan ei se kyllä mitään innokasta ollutkaan. ;)

Äiskä ja iskä olivat mökillä siivoilemassa bichoneiden kanssa. T nukkui päivällä, ratkoi Kongia ja minä tein yhteenvedot + treenisuunnitelmat. Lisäksi piti tietty rentoutua Canista lukemalla, selailemalla ruotsinkielisiä koirafoorumeita ja pohtimalla seuraamisongelmaa. Kaikkea kai tasapuolisesti. Iltamassa käväistiin koulun lenkki ja treenattiin seuraamista koulun kentällä. Ihanaa - ei yhtään "katson jalkaa"-seuraamista, vaan oikein superseuraamista Taavilta. Kolme pätkää ja kehupalkat + taisi tulla namiakin. Aurinko paistoi ja vettä satoi, 4-tien liikenne pauhasi ja me treenattiin. Ja oli hyvä mieli. Hyvä Tee, hyvä minä!

Hyvin syöneinä lähdettiin treeneihin. T söi tosin kevyen aterian nappuloita ja minä omaa spesiaaliani. Melkoista wokkisoppaa kalkkunanakeilla höystettynä, mutta söihän sitä. Sitten olikin jo aika lähteä treeneihin eli tokokurssille.

Paikalla olivat Miia & Iisa, Hannele & Viski, Eve & Tähkä, Pauliina & Peppi, Katri & Kassu sekä uusi tulokas pikkuterrieri Veeti, joka tuli opettelemaan ihan perusjuttuja. Kurssilaisten kanssa treenailtiin ensin seuraamista kuivaharjoitteluna ilman koiria eli jokainen otti itselleen parin, toinen oli ohjaaja ja toinen koira, ja sitten minä käskytin. Oli hauskaa. Hyvä koirat ja ohjaajat! ;)

Seuraavaksi koirien kanssa seuraamistreeniä ja parin askeleen ottamista. Veeti-terrierille ja omistajille neuvoin sivulletulon opetusta. T odotteli sivulla. Pikkaisen oli aluksi muista koirista kiinnostunut, mutta ihan ok. Teki kun piti tehdä. Loppuun kurssilaisille (ja Teelle) paikkamakuu. Taavi meni riviin Viskin ja Iisan välissä. Poitsu seurasi upeasti, meni maahan upeasti ja teki superhyvän paikallaolosuorituksen. Asento oli koko ajan sfinksi, T oli rauhallinen ja odotteli kiltisti. Muut kävivät palkkaamassa koiriaan, kehuivat, vapauttivat, käskivät uudelleen, lopettivat jne. T jäi paikalleen, kun muut lähtivät ja sitten kävin hakemassa sen. Paikallaolon aikana neuvoin nimittäin Veetiä omistajineen. Seuraavaksi katsaus Taavin treeneihin kentällä.

  • Ruutu

Kävelimme kentälle ja olimme perillä hyvissä ajoin, joten aluksi ruutua. Ensimmäisellä kerralla otti häiriötä agilitya menevästä Viskistä. Ei mennyt ruutuun, vaan pysähtyi ja katsoi Viskiä. Otin uudestaan ja meni ruutuun. Miia katsoi. T jäi aavistuksen liian eteen, joten kosketusalustan kera samaa. Nyt haki keskikohtaa paremmin. Palkaksi palloa. Vauhti hyvä. Ilohaukuista miinusta, mutta muuten tosi jees. Yksi stoppi ja maahanmeno. Merkkeinä olivat oranssit kolmiot ja häiriömerkkeinä siniset sangot. Hienoa, ettei huomannut häiriömerkkejä, jotka olivat noin 5 m ruudusta oikealla. Yksi oli agiesteen takana, sillä treenasimme aivan esteiden vieressä.

Kurssin jälkeen ruutu taas. Nyt Kassu meni agilitya. T otti taas aluksi häiriön, kun Kassu treenasi aivan vieressä täysiä. Kaksi kertaa piti ottaa uudestaan ja sitten sain putkeen kunnon ruutuunmenot kaksi kertaa. Pehmopalloa palkaksi ja hyvä fiilis. Häiriöihin totutaan. Parempi malli tietenkin olisi ottaa ruutu ihan läheltä, mutta silloin ei olisi agilityesteet matkan varrella superhäiriönä. Ottaisin läheltä, jos T ei kestäisi "ojennusta" eli kieltoa, mutta kun kestää, niin mielestäni ei tässä tavassa ole kamalasti huonoa. Oma näkemys asiaan kullakin, minulla tällainen.

  • Seuraaminen

Pyysin Miiaa tsekkaamaan Taavin seuraamisen ja kommentoimaan "katson jalkaa"-seuraamista. Lähdin perusasennosta ja yritin kävellä rennosti. Tein pitkän suoran ja täyskäännöksen ja palasin lähtöpaikkaan. Katsoin eteenpäin, tosin vähän alas viistosti ja mielestäni T teki hyvin. Miia sanoi: "Se kattoi sua koko ajan silmiin." Vastasin: "Niinhän sen pitääkin." Miia: "Aijaa, mä kun luulin, että sen piti kattoa sun jalkaa." Miia siis käsitti väärin. Eipä se mitään. Joka tapauksessa Miian mielestä T seuraa hyvin ja kontakti on hieno - kasvoihin suunnattu. Arvatkaa, kuka oli jättetyytyväinen. Paikallasiirtymiset olisi pitänyt vielä ottaa Miian nähden, mutta ne sitten jäivät. Plääh.

  • Luoksetulon pysäytys

Kassu meni agilitya, Taavi rentoutui ja pääsi hyppimään muutaman esteen. Sitten siirsin pysärimerkit eiliseen paikkaan, siihen, jossa T yrittää tehdä kaukoja. Jee, tänäänpä tehtiin luoksetuloa, ei kaukoja. T lähti heti tulemaan luokse käskystä (takapalkkana pehmopallo). Pysähdys oli löysä, annoin toisen käskyn ja vapautus taakse. Pöhlöä palkata treeneissä toinen pysäri, mutta olin niin iloinen, että alkoi tulla reippaasti. Toinen toisto samalla kaavalla ja nyt kunnon pysähdys! Vapautus taakse. Olin taas jättetyytyväinen. Kassu ja Katri olivat siis häiriöinä. Katri arveli, että luoksetulomatkani oli taas tyyliin 50-60 m. Mää tykkään harjoitella vaikeasti.

  • Kauko-ohjaus

Katri oli valeliikkurina, Kassu agikentällä odottamassa (tosin aika lähellä). Taavi meni nätisti maahan ja minä menin aika kauas. Ensin pitkä sarja m-s-m-i-s-i-m. Hyvä oli, pallonheitto palkaksi. Ainoa liikahdus oli ollut m-i-vaihdossa,. Käskin Katria katsomaan tarkemmin seuraavan. Seuraava sarja mallia m-i-s-m. Katri unohti sanoa, millainen m-i oli, joten tuli siksi pitkä. Viimeinen sarja m-i ja palkka. Pehmopallo oli hauskempi kuin normipallo - leikittiin molemmilla. Takapalkkana oli nimittäin viimeisessä pehmopallo ja normipallo lensi minulta. Kaksi viimeistä sarjaa puhtaita myös m-i-vaihdon osalta. Olin älyttömän tyytyväinen. T osaa.


Treenien jälkeen puhuttiin henkeviä Katrin kanssa. Heini tuli kentälle tuttujensa kanssa, oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Me tosin lähdimme melkeinpä heti Katrin kanssa, koska oli jo aika myöhä. Käveltiin kotiin Taavuskan kanssa iloisina ja tyytyväisinä. Treenit menivät mielestäni hyvin. Ehkä joskus sittenkin kisoihin, voisi harkita.

Tunnisteet:

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Heips,
toki saat linkittää blogini.
Kiva blogi myös sinulla..
Vuoroin vieraissa...
Meillä myös vaiheessa olevat netti sivut jos haluat käydä vilasee?
http://www.mittelspitz.suntuubi.com/

Katja:)

7:38 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin