View RSS feed

Häääär ja ohjaajan vikkelät kintut
21 heinäkuuta 2007

Liidettiin, juostiin ja häärättiin Mujusen Salmen agilitykoulutuksessa. Olipas kerrassaan kivat treenit; paljon opimme. ;)

Alla oli jo mukavasti tokoa kentällä, joten hyvässä vireessä lähdimme agiliitelemään yhden maissa. Yhteensä teimme viisi erilaista treeniä, joissa korostuivat lähetykset ja haltuunotot.


3.luokan ratapätkä (5 estettä: kaikki aitoja)

Tämä harjoitus oli suoraan Piikkiön kesäkuun kisoissa olleelta radalta. Ensiksi suora hyppy aidalta sivuun toiselle aidalle, takaa, takaa seuraava aita, valssi ja seuraava aita. Omalla koneella olen värittänyt Salmen ratapiirroksista pallot kuvaamaan radanmenoa, mutta en halua sitä julkaista täällä. Taavi meni sujuvasti, kunhan muistan ottaa sen haltuun oikeissa kohdissa ts. tässä sanoa käskyt oikealla ajoituksella. Omat lähetykseni aidoille ok. Kiva treeni.


3.luokan ratapätkä (5 estettä: kaikki aitoja)

Tämäkin harjoitus oli suoraan Piikkiön radalta, aivan samalta kuin ensimmäinen. Jälleen haltuunottoja ja lähetyksiä. Tällä kertaa harjoiteltiin koiran lähettämistä mahdollisimman takaa ja heittämistä esteille. Tuntuipas huiman paljon sujuvammalta lähettää kakara kunnolla esteille. Mielestäni sujuvaa menoa ja lähetysten kautta kerkisi hyvin seuraavalle esteelle, eikä tullut niin kova kiire.


3.luokan ratapätkä (6 estettä: 5 aitaa + putki)

Suosikkitreenini! Juoksin todella kovaa tällä tekniikkapätkällä, joka oli ollut Tampereen kisoissa toukokuussa. Sain tehtyä kaksi nopeaa ja tarkkaa valssia oikeisiin kohtiin. T oli mukana koko ajan ja tuli hyvin haltuun. Sujuvaa ja kivaa menoa. Jee! Putkeenlähetyskin luisti.


3.luokan ratapätkä (7 estettä: 6 aitaa + putki)

Vaikein treeni omasta mielestäni oli Nokian kisoissa kesäkuussa ollut pätkä. Tässä jouduin tekemään työtä paljon haltuunottojen kanssa. Alussa hypyt menivät aika mukavasti. Sain jo ensimmäisellä kerralla kaikki menemään puhtaasti, mutta Salme halusi nähdä minulta kunnon haltuunotot ja aggressiivisuutta ohjauksessa: mutkat suoriksi. Alkupätkän (4 hyppyä + U-putki) haltuunotot olivat kivuttomia. Oikeastaan myös putken jälkeinen haltuunotto oli ok. Lähetys seuraavalle aidalle suoraan ei ollut maailmanmainioin, enkä saanut Taaville puhdasta linjaan haltuunoton kautta viimeiselle noin 90 asteen kulmassa edelliseen nähden olleelle hypylle. Tätä toistin monta kertaa. Loppujen lopuksi Salme sanoi, että tarvitsen todella paljon aggressiivisuutta ja älytöntä määrätietoisuutta saadakseni Taavin haltuun putken jälkeiseltä aidalta. Taavin viettivire kasvaa putkessa hirvittävän ylös, jolloin sen aivot käyvät lähinnä ylikierroksilla --> tarvitaan ääntä ja "aggressiivisuutta" haltuun saamiseen.. Salme vertasi tilannetta suojelukoiraan. Suojelukoirille ei huudeta siksi, etteivät ne muka kuulisi, vaan siksi, että koiran vire on liian kova "normiäänelle". Kun ääneni kasvoi ja kehonkieleni oli entistä jämäkämpää, T pystyi jarruttamaan 200 vauhdista ja tulemaan haltuun. Jei! Hullu koira.


3.luokan ratapätkä (8 estettä: kaikki aitoja)

Joensuussa huhtikuussa vuosi sitten ollut tekniikka-aitasarja ei ollut mikään nappulahelppo, mutta Taavin kanssa sujui kivasti. Yhtä hyvin menivät muutkin treeniryhmämme koirakot eli Minna & Oosa sekä Katri & Kassu. Aitoja piti viedä sieltä sun täältä. Valsseja kerkisin tekemään kaksi ja muuten otettiin hallintaa ja kuljetusta. Kaksi kertaa kipitimme hyppypätkän ja hienosti meni. Hmm.. Neiti K oli ihmeen nopea. T teki nätisti ja puhtaasti: haltuunotot upeita.


Summa summarum
  • Muista haltuunotoissa kaksi kättä! ("här" --> määrätietoisuus, selkeys, vaativuus, äänenkäyttö)
  • Treeneissä paljon putkia --> T täyteen vauhtiin ja vire ylhäälle --> haltuunottoja. Oma määrätietoisuus!
  • Selkeät lähetykset: anna koiran liitää eteen.

Kaiken kaikkiaan oli todella mukavat treenit. Kiitos treenikavereille Miralle (Pentu & Kara), Katrille ja Minnalle! Salmelle suuri kiitos hyvistä treeneistä ja tietysti oli mukava, kun T pääsi valokuvattavaksi.


Illalla piti käydä vielä iltalenkillä juoksemassa kerran viimeinen rata pohjalle. Sitten pari aitaa suoraan, putki "sokeasta" kulmasta (upea!) ja puomille, jossa malttoi odottaa nätisti kontaktilla, vaikka juoksin suoraan eteenpäin. Mielestäni sentään kuumui vähän putkessa eli kiva suoritus. Ei muuta enää illalla. Hmph, milloinkohan alkaisi harjoitella takaaleikkauksia?

Tunnisteet: