View RSS feed

Foxy ja kiire
08 heinäkuuta 2007

Kello näyttää liikaa, taas. Tällä viikolla olin totaalinen unikeko, enkä halua olla ensi viikolla samanlainen, joten I have to do something in a different way. Olikohan tuo edes kunnon englantia, kun tämän ja eilisen päivän on tottunut puhumaan englantia puhekielellä. Välillä sekoittuvat sanat ties miten, mutta aina on Dovile jotain ymmärtänyt. Ja Dovile on siis vaihtarityttömme kahden viikon ajan. Superkiva tyyppi, joka peräti kestää koirajuttujani ja outoja obedience-löpinöitäni. ;) Dovile nukkui viime yönä noin 13 tuntia, minä jotain 11 h. Aamulla käväistiin lenkille Taavelon kanssa tihkusateessa. Äiti vei tätiäni sairaalaan, kun tämä tuli kipeäksi ja sinnepä Irma sitten jäikin. Tätini ei nyt pääsekään Ruotsiin keskiviikkona, vaan "joutuu" todennäköisesti jäämään Suomeen meidän luoksemme. Ihanaa, myös Irman Peugeot-kaara jää meille. Itseasiassa iskä jo opettikin minua ajamaan Pösöllä eilen. Kamalan vaikeaa ajaa bensakaaralla, kun on tottunut dieseliin. Huh.

Kotiin mökiltä lähdimme iskän ja Dovilen kanssa (koirat ja Vilma tietysti mukana) joskus viiden jälkeen. Irman autossa oli penkit takaa poissa, joten minäpä sitten ahtauduin koirien häkin ja Vilman boksin kanssa taakse. Olipas tosi tilava kotimatka, jei. ;) Kotiin päästyämme kamat pois autosta ja kohti treenikenttää. Kivaa oli, vaikkain vähän tuulista ja kylmää. Dovile otti vähän kuvia ja katsoi treenejämme. Ja huomenna töihin. Ai niin ja tuo Foxy-juttu: Taavilla on uusi lempinimi Foxy. Dovile nimesi kakrun Foxyksi, kun T on kuulemma aivan ketunnäköinen - varsinkin juostessaan. That's nice.

Aamutreenit mökillä
  • Metalliesine

Naksuttelua vanhalla metallilla kalkkunaleikkeen voimin. T kantoi kerran. Tästä palkkaa, mutta idiootti ei lopeta tähän, vaan naksutteli vielä hampailla koskemisesta. Okei, sitten tein muut treenit ja vielä yksi sarja, jossa kantaminen. Onneksi lopetin tämän jälkeen. Ihan kivat treenit, vaikka edelleen kantaminen/nostaminen on niin vaikeaa Taaville.

  • Seuraaminen

Oikea käännös oli tosi jees, ja paikka muutenkin hyvä. Tykkäsin. Palkkaa käännöksistä joko suullisesti tai nameilla.

  • Kaukot

Koemaisena ensin. Paah, seiso-maahan-vaihdossa liikaa virtaa, joten pientä epätarkkuutta. Palkaksi vain kehut. Otin välissä pysärin ja treenasin sitten pallolla "kuntoon" molemmat vaihdot läheltä ja kaukaa. Hyvä lopputulos.

  • Luoksetulon pysäytys

Koemaisena pysärikin. Seisominen oli pöljä, maahanmeno ok. Taas tuli täyttä laukkaa, eikä yhtään tajunnut, että pitäisi varmaan pysähtyäkin luoksetulosta. No joo, varmaan 7 kokeessa. Tätä ei treenattu uudestaan, anti olla tällä kertaa.

Treenit kentällä tokokurssilla
  • Metalliesine

Ennen kurssilaisten tuloa kentälle naksua ja makkaraa kerhon kapulaan koskemisesta siis hampailla. Ääh, eipä nostanut. Paikkamakuun jälkeen Viskin ja Iisan ollessa lähellä otettiin toinen metallisarja. Nyt koski hampailla ja yritys nostamiseenkin oli kova, mutta ei sitten kuitenkaan. Vaihdoin esineen uuteen omaan ja sen nosti kerran --> superpalkka ja treeni loppui. Nooh, naksutellen päästään jonnekin. Kyllä tämä tästä. Aina kun nostaa --> superpalkka + treeni loppuu.

  • Ruutu

Viski ja Hannele olivat tulossa kentälle, kun otin häiriömerkkien (punaiset sangot) kanssa ruudun. Ruutumerkkeinä olivat keltaiset sangot. Ruudussa oli farkkulelu. T haki lelun ruudusta. Toinen ruutu ilman lelua, meni vähän taakse. Tästä pysäytys ja maahan. Huom! Lelu oli ruudun takaosassa, joten T juoksi toisella kerralla jopa liian paljon ruudun takaosaan. Seuraavalla kerralla lelu keskemmälle. Muuten jees.

  • Seuraaminen

Dovile naksutteli, kun T piti hyvän kontaktin ylös. Aluksi noin 10 askeleen seuraamisen jälkeen ja pari kertaa perusasennosta lähtemisestä suoraan naks. Meni hyvin.

Teimme kurssilaisten (Pauliina & Peppi, Hannele & Viski sekä Miia & Iisa) kanssa luoksetulotreenien jälkeen kontaktirinkiä eli kiersimme yhdessä pientä ympyrää tehden välillä maahanmenoja ja istumista. Oli vähän epätasaista, joten T seurasi aika kehnosti aluksi. Välillä katsoi jopa Peppiä (hitsin pikkuotus!), mistä tietenkin kielsin. Sitten tekikin ihan ok. Tänään otti vähän enemmän alussa häiriötä muista ja jopa pikkaisen haukkui muiden haukkuessa treenien alussa. Nooh, kontaktirinki meni loppujen lopuksi aika ok.

Yhteistreenien päätteeksi Miia naksutteli Taavin seuraamista. Muka kokeenomaisesti tehtiin. M naksautti, kun piti hyvän kontaktin. Osa taas stoppien jälkeen. Tosi jees! Miia kehui. Huom! Häiriönä oli Iisa vieressä, agilitaava Viski ja Dovile kuvaamassa. Hyvä Tee!

  • Paikallamakuu

Taavi makoili rivissä varmaan 4-5 min. Alussa oli sfinksi, jonka tosin sitten muutti lonkaksi. Kävin korjaamassa ja loppuajan oli kiltisti sfinksiasennossa. T oli hiljaa ja rauhallinen, joten eipä muita ongelmia kuin lonkka-asento.

  • Luoksetulon pysäytys

Putkella treenamista vain. T suoraan putkeen, stoppi ja palkaksi pallo/takaisin putkeen. Hyvät stopit, noo probleemo.

  • Kaukot

Otin vain m-s-m-vaihdon. Viski meni agilitya. Etäisyyttä oli reilusti, kuten aina. Palkkasin Taavin pallolla. Hyvä keskittyminen, hyvä tekniikka. Eipä ongelmia, hyvä.


Ehkä tässä olivat kaikki tämän päivän puuhat. Olipas paljon treeniä.

Tunnisteet: