View RSS feed

Väsy, sade ja piiitkät treenit
28 kesäkuuta 2007

Yritän taas kirjoittaa lyhyesti, mutta eihän se onnistu - kuitenkaan. Töissä oli tänään rauhallisempi meno kuin eilen. Kerkisin jopa tauoilla kirjoittaa Lotalle mailit. Älyttömän kivaa kirjoitella supertyypin kanssa. <3 Illalla alkoi taas sataa - iljettävää. Lähdin tihkusateessa iltatreeneihin seitsemän maissa. Treenattua tulikin tunti (sis. tauot) ja sitten mentiin vielä vajaan tunnin lenkile niitylle. Serkkuni vanhemmat olivat pystykorvansa kanssa lenkille. T juoksi edelläni, mutta pysähtyi ennen pyöräilijöitä ja tuli kutsuttaessa luokse. Sama juttu kuin lenkkeilijät palasivat - hieno Jätski. T oli muutenkin ihastuttava lenkillä. Poika juoksenteli edelläni omaa tahtiaan, haki kontaktia, tuli luokse jne. Välillä menin piiloon pusikkoon - tulipas ukolle hätä. Huomenna viimeinen työpäivä tällä viikolla ja illalla toivottavasti treenit Katrin kanssa.

Meille tulee muuten 17-vuotias liettualaistyttö Dovile kahdeksi viikoksi 6.7.2007. Mää saan siskon, jei. Olemme siis Dovilen isäntäperhe hänen Suomen vierailunsa aikana.


Treenejä kotona/lenkillä
  • Kauko-ohjaus

Olen niin tyytyväinen tähän liikkeeseen! Aamulla ennen ruokakupille vapautusta parit vaihdot. Maahanmenosta pääsi taakse.

Iltaruuan jälkeisellä ulkoilulla pikkutreeni. Takasana oli käytössä, mutta ei takapalkkaa. Oikein upeat vaihdot.

  • Metalliesine

Iltaruualla kolmella esineellä. Vahvistukset nappuloilla uudemmasta omasta ja kerhon kapulasta. Vanha metalli ei aluksi noussut yhtään, lopulta T nouti ja pääsi syömään. Tämä treeni tehtiin siis ulkona pihakäytävällä.

Metalliesinetreenit jäävät tauolle. Olen harjoittelut liian monta päivää putkeen. Ei ole mitään järkeä treenata liikaa. T osaa, mutta inhoaa metallia. Miksi jauhaa?

  • "Stå" + "maahan"

Ruututreeniä tukevaa harjoittelua tein lenkillä ja ulkoillessa. Taavin mennessä kauemmas eteen: "stå" + "maahan" --> kehu + vapautus. Kaikki hienoja!


Iltatreenit koululla

Treenit alkoivat sillä, että tein ruudun ja laitoin pysärimerkit kohdalleen. T odotti koulun pihassa istuallaan. Ensiksi sinisillä sankomerkeillä luoksetulon pysäytys, joka oli upea! Otin viiveet käskyjen välillä. Minä olisin voinut käskyttää pysähtymään seisaalleen aikaisemmin. Olin myöhässä, joten T pysähtyi merkin jälkeen. Muuten hieno! Tästä pelkkä "jees" + intorapsutukset.

Seuraavaksi ruutu. Merkkeinä olivat oranssit kolmiot. Jätski juoksi viimeiselle pysärimerkille ties kuinka monta kertaa peräkkäin. T kesti hyvin "väärin"-huomautuksen, mutta aina juoksi väärälle merkille. T kokeili jopa mennä 2. viimeiselle pysärimerkille. Menimme yhdessä ruutuun, jossa kehuin Taavia. Eipä tuo auttanut, vaan vielä kerran hakeutui väärälle merkille. Sitten T menikin ruutuun, eikä enää sen jälkeen juoksennellut väärään paikkaan. Ensimmäisellä hyvällä ruutuunmenokerralla kehu pelkästä menosta, sai tulla takaisin. Toisella pysäytyksen ja maahanmenon kera. Oli hyvä ruutu, T aivan keskellä. Otin kokonaisena liikkeenä; palkaksi jeessit. Vire hyvä. Huom! Alussa kysymys "missä ruutu?" + "valmis".

Liikkeestä istuminen oli hyvä. T seurasi lähtöpaikkaan jeessien jälkeen - hyvä. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta parissa kohdassa tuli "katson jalkaa"-seuraamista, vaikka kehuin kontaktista ylöspäin myös lähdössä. Lopetin lennosta, kun katsoi. Aika pitkä kuvio oli silti. Hmm.. Päätin treenata naksulla erikseen.

Kauko-ohjaus oli superia. T teki 7 vaihtoa toosi pitkältä matkalta ja kaikki puhtaasti. Vauhti ei ole mikään älytön, mutta en ota sitä tähän liikkeeseen. Tekniikka on tärkein. Tein tämänkin kokonaisena. Lopetin i-m-vaihtoon, palasin Taavin sivulle ja vapautus + kehut. Sitten juostiin kentän ulkopuolelle ja pallo palkaksi koko pitkästä treenistä.

Jatkossa pitkiä treeniä palkaten vähän mistä sattuu eli ei välttämättä kaikkia putkeen kerralla. Näinhän olisi pitänytkin treenata, mutta taas naksahti päässä.

Pitkien treenien jälkeen vahvistin seuraamista naksulla. Vahvisteita, kun piti hyvän kontaktin - nythän se olikin täydellistä. Naksu oikeassa taskunsuussa kiinni. Loppuun pitkä pätkä sisältäen juoksuosuuden, hitaan käynnin, käännöksiä ja viimeisenä kaikki paikallasiirtymiset (askeleet vasempaan, oikeaan, taakse, eteen; käännökset 180 astetta vasen ja 90 astetta oikea x 2). Sitten aloituspaikkaan seuraaminen ja pallopalkka. Oli pitkä pätkä, joten siksi innostava pallo.

T sai vielä juosta ruutuun, palkaksi pallo suorasta ruutuunmenosta. Kaukoista otin i-m-i. Ensin palkka maahanmenosta, sitten istumisesta. Molemmissa pallo. Taukoilua ja sitten metalliesine. Aluksi ei noutanut kerhon kapulaa, mutta innostamisen jälkeen toi. Palkaksi hirvenlihapihviä. Yritin vielä typeränä uudestaan ja sheipata, mutta ei nostanut - pöhkö minä. Nyt tosiaan tarvitaan metallista taukoa. Lopuksi pari pallonheittoa kontaktista, että loppufiilis oli hyvä, minkä jälkeen lähdettiin lenkille. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan - jei! Ai niin ja säästä unohtui mainita: välillä aurinkoa, välillä aurinko paistoi ja vettä satoi ja välillä pelkkää sadetta. Monipuolista nääs.

Tunnisteet:

2 Kommentit:

Blogger Lotta sanoi....

Toisellekin supertyypille on kiva kirjoitella. <3

12:23 ap. 
Blogger N_ sanoi....

Jeps :-)
Kiitos!

12:21 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin