View RSS feed

Voi, voi - eläinlääkärille
13 kesäkuuta 2007

Tänään on sattunut ja tapahtunut - ainakin illalla. Aamulla nukuttiin piitkään Taavelon kanssa. Poitsu pusutteli iloisesti minua, kun heräsin, eikä ollut moksiksikaan kunnon yöunista. ;) Aamupäivällä käväistiin niityllä lenkkeilemässä ja Paulalla. Jätkällä & Reetulla oli taas kunnon pusuttelupäivä. Reetu päätti myös antaa Paulalle kivan synttärilahjan: kuopan keskelle takapihaa. ;) Timi jätti minut "rauhaan", sillä poika touhuili mieluummin Taavin kanssa pihalla. Mandi-rouva sen sijaan tykkäsi nukkua kainalossani yhtä paljon kuin pojatkin. Päivällä oli luvassa bichoneiden pesua ja ruuanlaittoa. Taavelo vaikutti nulvealta: pikkaisen Teen lämpökin oli koholla (38,9 astetta).

Seitsemän jälkeen lähdimme kuitenkin treenailemaan agilitykentälle alkeiskurssin ajaksi. Paikalla olivat Marjaanan lisäksi Mira & Riemu-sheltti sekä muutamia muita koirakoita (tolleri, irlanninsetteri ja terrieripentu). Hannele tuli Viski-holskunsa kanssa vähän myöhemmin. Minä siis treenailin tokoa. Laitetaan treenit ensin ylös ja sitten kuinka ilta päättyi.

  • Metalliesine

Aamuruokaa ennen treeni tehtiin ulkona. Taas jouduin toistamaan. Lyhyt breikki ei auttanut, mutta pidemmän jälkeen toimi. Ruokakuppi takana, T nouti kerhon esineen pihakäytävällä ja sai palkaksi ruuan.

Iltaruualla meni yhdellä toistolla sisällä: vauhtiakin piisasi. Agilitykentällä oli taas toistelua, vaikka palkkana oli verilettua. Taavi nulvea, uninen ja kipeänoloinen. Kerhon esineen ja uuden oman nosti toistelujen jälkeen, mutta en kerinnyt kerhon esineen noudosta palkkaamaan - pudotti eteeni. Lopetin sitten, kun Taavi vaikutti niin uniselta.

  • Kauko-ohjaus

Aamupäivällä pari helppoa vaihtoa takapalkan (Kong) kera. Oikein hyvin meni muuten, mutta oma "ist"-käsimerkkini oli liian epäselvä.

Agilitykentällä upeat kaukot! Etäisyyttä oli jopa melkein 10 m. Taavi teki puhtaat vaihdot ja jopa i-s-m oli puhdas! T ei jättänyt yhtään käskyä tottelematta. Huom! Jälkeenpäinhän voi vain sanoa, että pojalla oli kuumetta - silt teki hienosti.

  • Luoksetulon pysäytys

Niityllä lenkkeillessämme tooosi pitkältä matkalta pysäri. Seisomispysähdyksestä vapautus taakse vetolelulle. Ei mikään hyvä pysähdys, mutta matka olikin liioiteltu. Hiukan lyhyemmältä matkalta onnistui hyvin.

Kentällä ei ensin onnistunut. Taavi oli epävarma, eikä oikein tiennyt, pitikö edetä vai ei. Ilmeisesti Hanneleen & Hiskin kentälle saapuminen häiritsi. Otin lyhyemmältä matkalta - meni hyvin. Loppuun leikkiä patukalla ja vetolelulla.

  • Seuraaminen

Tein kontaktivahvistusten kautta lenkillä vaihtelevia pätkiä, myös käännöksillä. Kentällä illalla upeaa seuraamista - katse ylös kokoajan. Paikallasiirtymisetkin melkein hiljaisia. Tähän hiljaisuuteen on kuitenkin kiinnitettävä edelleen huomiota. Pitäisikö palkata useammin ennen kuin kerkiää päästää pihahdustakaan? ;)



Illalla tapahtui seuraavaa:

Treenailin tosiaan agilitykentällä tokoa, mutta treenin edetessä kiinnitin entistä enemmän huomiota Taavin hailakkaan katseeseen. Taavin nulveudesta, uneliaisuudesta yms. äiti ja Paulakin olivat huomauttaneet. Olin toki itsekin pistänyt asian merkille. Kentälle tullessani Taavi ei ollut juuri nuuhkaissutkaan verilettupussia, ainakaan katse ei ollut innostuva. Yleensähän T on mistä tahansa herkusta aivan innoissaan. Treenit teki, mutta ei vaikuttanut omalle itselleen. Päätin lopettaa treenit ja rauhoittua unisen Taavin kanssa kentällä. Taavi menikin helposti makuulleen ja sen mahaa rapsutellessa huomasin Taavin pippelin turvonneen. Pippelissä oli puremajälki ja pieni kohonnut kohta puremajäljen ympärillä. Soitin Kaija-eläinlääkärille, ja hän lupasi meidän voivan tulla käymään. Pääsin Oonan ja hänen äitinsä kyydillä keskustaan, sillä omat vanhempani olivat juuri lähteneet keskustaan.

Automatkan Taavi oli rauhallinen, eikä juuri välittänyt Oonan irlanninsetteristä Deltasta. Eläinlääkärillä Taavi jännitti hiukan, mutta antoi Kaijan tutkia. Kaijankin mielestä Taavi oli väsynyt ja nulvea - sairaanoloinen. Puremajälki ei näyttänyt käärmeenpuremalta, sillä turvotus ei ollut niin kamalan voimakasta kuin käärmeenpuremassa. Sain otettua Taavilta pissanäytteen, eikä siinäkään ollut mitään poikkeavaa. Kuumetta Taavilla oli: 39,1 astetta. Kaija epäili, että joko Taavia on pistänyt esim. ampiainen tai sitten leikkaushaavasta on jäänyt jotain bakteereita (aika epätodennäköistä kuitenkin), jotka ovat aiheuttaneet tulehduksen. Joka tapauksessa Taaville annettiin kipulääke niskanahkaan ja viiden päivän antibioottikuuri. Jälleen lomaa siis.

Automatkan kotiin Taavi nukkui todella sikeästi - ehdin taas huolestua. Onneksi nyt loppuillasta T on ollut pikkaisen virkeämpi. Poika jopa söi 1,5 purutikkua ja yhden rouhetikun, jonka Paula antoi tänään. Purutikkuihinhan ei koskenut eilen (oli jo silloin nulvea), eikä tänäänkään aikaisemmin, vaikka ne olivat lattialla. Kyllä tämä tästä - ei kun lepoa.

Tunnisteet:

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi sanoi....

Moikka!

Toivon mukaan Taavi paranee pikaisesti eikä ole mistään sen vakavammasta kyse!

-riitta

1:05 ip. 

Lähetä kommentti

<< Kotiin