View RSS feed

Villanvaihtoviikot
24 kesäkuuta 2007

Kaipa pitäisi taas jaksaa valittaa kellosta - hullu bloggaaja olen minä. Herätyskello pirisee aamulla klo 5.30. Ei voi muuta kuin sanoa heipat aamu-unisen luksusjuhannukselle. Tarmo-ope lähetti viestin iltamassa, joten yllättäen huomenna tie viekin Viitasaarelle Toyotalla posottelemaan. Katsotaan, josko menisi hitusen paremmin kuin viimesti ja josko jännittäisi vaikka puolet vähemmän. ;) I will try.

Päivä alkoi Taavin kanssa harjauksella. Johan sitä harjausta onkin siirretty ja siirretty, mutta viimeistään eilen treenien jälkeen sain tarpeekseni pohjavillan irtoamisesta. Tämänpäiväisen harjauksen lopputulos oli roskapussillinen untuva karva ja hassun karvaton koira. Äidin mielestä tosin näytti pörröisemmälle kuin ennen - oma mielipiteeni on toinen. Nyt vain odotellaan pallittoman pojan uutta villaa. Toivottavasti kasvaa tuuhea turkki. ;)

Harjaushomman jälkeen lähdettin äidin ja poikien kanssa niitylle. Vastaan tuli ah-niin-rauhallisella niityllä mopomies ja pyöräilijä. Taavilla oli kamala kontaktipula, joten kontaktikävelyä tehtiinkin koko ajan. Huh, mikä kontaktikone. Ja ihana se on. Äiti pääsi taas kuvailemaan Eoksellani. Vielä kun muistaisi, miten sitä objektiivia väännetään. ;) Taaville samalla minitreenit niityllä.

Illalla tei vei tietenkin tokon alkeiskurssille. Kävelimme kentälle ja olimmekin perillä hyvissä ajoin. Omille treeneille jäi kivasti aikaa. Kentällä oli pari pikkutyttöä (jotka tosin "ajoin" pois - ei agiesteet ole lasten leikkitelineitä!) ja Eve & Tähkä. Treeneistä alempana erikseen. Tokokurssilaisten tultua teimme aluksi sivulletulotreenejä. Uusina tulokkaina mukana olivat Reetta & Tico-sheltti ja Katri oli kuskaamassa Reettaa. Katri sai sitten häiriötreeniä Kassulle.

Kurssilaisten kanssa otettiin ryhmätreeniä. Kurssilaiset kävelivät koirineen jonossa riviin paikallamakuutreeniä varten. Taavi sai myös tehdä seuraamisena jonokävelyn ja teki todella hienosti. T tosin jäi tokoilijoiden eteen istumaan, kun minä aloin pälpättää. Käskin tehdä omaan tahtiin paikallaolotreeniä. Taavin vein Tähkän ja Kassun keskelle makoilemaan. Taavi teki muuten upean paikallamakuun, mutta korjasin asennon kaksi kertaa lonkka-asennosta takaisin sfinksiksi. Kiitos Katri kun huomautit! T kääntyi molemmilla kerroilla lonkka-asentoon, jotta sai katsottua minua paremmin. Tämä on muuten tosi juttu, koska kääntyi minuun päin. Toisen korjauksen jälkeen T oli kauan ja suorituksen loppuun asti hyvässä asennossa. Tätä kunnon asentoa ei ole treenattu, joten siinä mielessä ymmärrettävää Taavilta. Todella hyvä treeni oli Taavilta, sillä ei piipannut yhtään ja oli muutenkin rauhallinen - upeaa.

Paikallaolotreenien jälkeen otimme luoksetuloja yksitellen rivistä. Muiden tehtävä oli pitää koiraansa kontaktissa/paikallaan. Taavi teki paikallamakuuta (edelleen samaa suoritusta..). Loppuun otettiin vielä seuraamisen pohjustusta. T näytti esimerkkiä nätillä seuraamisella muiden koirien edessä. Lähinnä näytettiin tosin askelsiirtymiä eteen ja sivulle, jotta sain selvitettyä opetusmetodini idean. Kaikilla koirakoilla meni hyvin aloitusharjoitukset tässä. Taaviin olin älyttömän tyytyväinen, koska se ei välittänyt mitään muista koirista (kaksi shelttiä, holsku, gordoninsetteri ja kaksi seropia) periaatteessa yhtään. Olin niin iloinen - jei.

Alkeiskurssin loputtua Reetta & Tico sekä Katri & Kassu jäivät häiriöiksi. Omien tokotuksieni ja jo Reetan ja Katrin lähdettyä otin vähän agiliitoa. Taavi meni kuin unelma ja hiljaa. Ennen lähtöä vain sanoin "hiljaa" ja tekikin kaikki hiljaa, eikä yhtään lahnasti. Ihme juttu, mutta hienoa. Ja sitten lähdettiin kotiin. Äiti tuli pyörällä vastaan. Taavin kontaktikone taas toimi. "Katson mammaa silmiin" ja saan jeessiä tai jeessiä ja namia. Ja elämä on ihanaa.

  • Metalliesine

Tänään 2 x ruoka-aikatreeni ja kenttätreeni. Aamulla uudella esineellä hyvä nouto, eikä edes jahkaillut. Ruoka siis rasiassa. Iltaruualla pieni jahkailu, kun iskä ajoi juuri autolla ohi. Teki sitten kuitenkin ja peräti aika nopeasti. Vähän T kolistelee metallia, mutta olen nyt ihan tyytyväinen.

Kentällä T nouti metallin (uuden) ensimmäisellä kerralla. Namirasiassa oli "vain" kalkkunanakkia. Tauon jälkeen tein toisen toiston ihan minimatkalta ja toi. Tässä kehuin vielä enemmän ja T innostui palkastakin enemmän. Hyvä fiilis jäi! Taavi ylitti itsensä. Seuraavalla kerralla rasiaan kansi mukaan kentällekin ja vielä jotain herkullisempaa sinne. Kummallakaan kerralla tänään Taavin ei tarvinnut palauttaa sivulle, vaan pelkkä vaparipalautus riitti.


Lenkillä ja kotona

Laitan nämä erikseen, kun keskityn omana osanaan iltatreeneihin. Lenkillä tehtiin niityllä luoksetulon pysäytystä pelkkänä kutsusanan vahvistuksena. Maahanmenot takkuilivat. Pellolle oli näköjään niiin vaikea mennä maahan. Muuten ok.

Päivällä tein kotosalla toisen pysäritreenin. Ensimmäinen läpijuoksuna, ok. Toinen seisomispysähdyksellä, joka oli ok. Heti vapautus taakse.

Kotipihassa teimme päivällä myös kauko-ohjausta. Lyhyttä sarjaa kaukaa. M-s oli vähän hukassa, eteni hiukan. Tähän korjauksia läheltä ja vähän kauempaa. Palkaksi palloa - lopputulos hyvä. Vaihtaa asentoa varmasti!


Kentällä illalla
  • Seuraaminen

Vain Eve & Tähkä + pikkutytöt kentällä. Taaville seuraamiskaavio käännöksillä, pysähdyksillä, hitaalla ja juoksulla. Pari paikallasiirtymistä, jotka ok. Palkaksi jeessiä ja namia. Todella hyvä paikka ja kontakti. En keksi jäkyttämistä. Paikallasiirtymiset tein helppona.

Kontaktikävelyä tein riviin mentäessä, yleensäkin treenatessa jne. Upeaa kontaktia, vaikka paljon häiriökoiria ympärillä. Taavi on makee.

  • Kauko-ohjaus

Pallopalkalla vahvistuksia s-i, oli vähän hukassa. Lyhyitä sarjoja taas. Tähkä oli häiriönä. Taavi oli muuten varma ja vain yksi kömmähdys tuli siis tuossa s-i-vaihdossa, mutta halusin korjata heti. Hyvä fiilis. T näyttäisi löytäneen kaukojen ilon ja minä myös. Pallo rulettaa.

  • Ruutu

Alkeiskurssin jälkeen toiset treenit. Katri & Kassu menevät agilitya, Reetta & Tico ruudun oikealla puolella. Ruudussa pikkualusta peiteltynä, merkkeinä siniset sangot. Ensimmäisellä toistokerralla kiitää oikealle agikenttää kohden (en usko, että olisi kääntynyt ruutuun) - kutsun pois. Toisella kerralla hieno ruutuunmeno sivulta. Kolmas kerta vaparina ruutuun, taas hieno. T meni keskelle ja nopsaan. Palkaksi pehmopalloa ja leikkiä ruudussa. Hyvä! Huom! Täytyy muistaa ottaa sitä pysähdystä ruudussa myös maahanmenon kanssa. Lyhyeltä etäisyydeltä ruutu, että kerkiää hyvin vahvistaa maahanmenot. Huomenna ehkä sitten.

  • Luoksetulon pysäytys

Treeni tehtiin samassa kohdassa kuin eilen. Ei taaskaan lähtenyt tulemaan. Toisella toistolla tuli vähän epäröiden - siis lähti. T tekee alussa m-s-vaihdon - hienon kylläkin. Ilmeisesti olen liian kaukana (minulla aina liioitellut matkat), eikä T ole käskystä varma. Lyhyeltä matkalta otettaessa meni hyvin. Lopulta sain tuostakin paikasta onnistuneen läpijuoksun ja ihan onnistuneen pysähdyksen. Matka tosin taisi olla vähän lyhyempi. Tuo seisomispysähdys saisi edelleen olla jämerämpi. Vahvistelin sitä putkileikillä. T putkeen --> käsky + T pysähtyy --> takaisin putkeen ja T toisesta päästä ulos --> käsky + T pysähtyy --> pehmopalloleikkiä. Tämä sujui kivasti. Pysäritreeniä lisää kiitos!

Tunnisteet: