View RSS feed

Töitä, ihmetystä ja hiljaa.
19 kesäkuuta 2007

Olipa taas pöhelö otsikko - hävettää.;)Toinen työpäivä on takana. Tänään ei ollut itseasiassa kamalasti tekemistä. Komeroa tuli siivottua, lähetettyä karhulaskuja (hehe) ja tsekkailtua pankkiasioita yleensäkin. Puutavaraostajia kävi enemmän kuin eilen. Mää pidänkin nyt firma pystyssä, kun iskä on sairaslomalla. Ensin meikäläinen kipeyttää jalkansa Norjassa, Taavia pistää ampiainen ja sitten iskä joutuu sairaslomalle. Sairasta. ;)

Äiskä haki minut töistä neljän jälkeen. Joskus kuudelta kipaistiin lenkille. Päätin sauvakävellä pitkästä aikaa - tuntui mukavalle. Lenkin lomassa käväistiin agilitykentällä tokoilemassa ja miettikää: menin agilityä! Siitäpä siis ensiksi.

  • Agiliitoa hiljaa

Tämä projekti alkoi keväällä ja jäi kesken. Olen turhamainen, ärsyttävä ja nipo, mutta kaipa minulla on oikeus olla oma itseni. ;) Lyhyesti sanottuna inhoan Taavin räksyhaukkua agilityssa. Ei vain jaksa juosta koko ajan huutavan pommikoneen kanssa. Menossa ei ole mitään järkeä. Tuleehan se haltuun, mutta silloinkin täysillä räksyttäen - kunnon haukkuherkkis.

Tein samalla tavalla kuin viimeksi eli meno loppuu, kun räksy alkaa. Toimi tänään hyvin. Itseasiassa vain yksi lopetus tarvittiin, muuten vahvistelin hiljaisuutta sanomalla "hiljaa". Putkessa pieni haukahdus --> "hiljaa" ja lopetti. Olin todella tyytyväinen Taavin menoon, kun malttoi olla hiljaa. Haltuunotot sujuivat hyvin, kepeillemenot myös ja putkeenlähetykseen muistin kiinnittää lopussa huomiota. Liitelimme omaan tahtiin aitoja mennen. Puomikin mentiin - hyvä kontakti. Ilmeisesti jollain eleelle kutsuin (?) Taavin pois kontaktilta liian aikaisin. Päätin palauttaa, sillä en halua vahvistaa yhtäkään livistystä alastulolta.

Agilityssa meillä on siis suurin tavoite hiljaisuus ja tietty rauhallisuus. Vauhtia saa olla, mutta homman täytyy pysyä kasassa. Tiedän, että hiljaisuuden kanssa on omat riskinsä. Omapa on asiani ja itse pitää vastuu mahdollisista negatiivisista seurauksista.


Tokoilut
  • Metalliesine

Johan tätä nyt harjoitellaan. Varmaan liikaakin tulee jauhettua, mutta kun pinttynyt ajatukseni on, että metalliin on vain totuttava toistojen (+ hyvän palkan) avulla. Aamuruualla kerhon metalli noudettiin ulkona nurmikolta. Tämä ok. Palkaksi sisälle syömään.

Iltaruualla käytin omaa esinettä (uudempi). Treeni tehtiin pihakäytävällä. T ei noutanut ensimmäisellä. Otin time-outin ja sitten uudestaan - onnistui. Illalla ruututreenin jälkeen metalli uudella esineellä. T ei taaskaan noutanut nurmikolta. Jouduin ottamaan "sivu"-nouto-jauhamista ties kuinka monta kertaa. T jopa tarjosi ruutuun menemistä lepyttelyksi. Surkea esitys. Minä vain pysyin rauhallisena ja toistin. Onneksi Juuso tuli häsläämään ympärille, sain innostettua Taavia vähäsen ja sitten otettua läheltä noudon - toi. Taavi joutui pitämään esinettä vähän aikaa sivulla ennen palkkaa.

Vielä piti ennen Denta Stixin antamista vaatia 2 x metalliesine. Paikkana oli tosin vain oma huoneeni ja etäisyyttähän ei ollut paljoa. Kaikki kolme esinettä olivat vierekkäin. Vasemmalla uudempi oma, keskellä kerhon ja oikealla vanhempi oma. T nouti ensin uudemman oman (hyvä!). Vaadin toisen noudon, toi kerhon. Tästä palkka.

Summa summarum: Nyt metalliesinetoistoja hiukan vähemmän. Alussa kannattaa kuumentaa Taavia leikkimällä esineellä. Lelu-metallileikit olisivat kivoja, kunhan niissä pääsisi alkuun. Luulenpa, että toistoja pitää tehdä jonkin aikaa ennen kuin T oppii yhdistämään leikin ja metallin toisiinsa kivaksi jutuksi. Lisäksi pitäisi tehdä osa toistoista pehmustetulla metallilla. Huomenna olisi tarkoitus ottaa metallinouto kentällä. Taitaa olla taas näitä sarjassamme idioottimaisia ideoita, mutta kai se on kokeiltava.

  • Kauko-ohjaus

Iltalenkillä menimme kentälle ajatuksena kaukoja treenata. Ensin agia pohjalle ja sitten kaukotreenit. Jos olisin tajunnut ottaa pallon mukaan, olisin palkannut heittämällä pallon Taavin taakse --> virettä ylemmäs. Koska palloa ei ollut, sai Pampula olla palkkana. Nopeasta maahanmenosta palkka ja sitten paaaljon etäisyyttä. Ensimmäisestä istumisesta vapautus taakse. Leikkiä Pampulalla. Toinen sarja tehtiin samalla tavalla. Aloitusmaahanmeno piti uusia - ei ollut kunnon sfinksi. Tässä sarjassa kämmi seisomisessa, piti antaa toinen käsky. Muuten hyvä - palkkaa seiso-maahan-vaihdosta. Viimeinen sarja vielä ja palkka seisomisesta. Olin tyytyväinen, sillä Taavi keskittyi todella hyvin, ja tekniikka oli puhdasta. Virettä voisi tosin pikkaisen nostaa, koska haluaisin varsinkin m-i-vaihtoon nopeutta. Tekniikka on kuitenkin tärkein.

  • Luoksetulon pysäytyksiä

Tein treeniä U-putkea hyödyntäen. Lähetin Taavin putkeen ja pysäytin seisomaan heti putken jälkeen. Palkaksi Pampulalla leikkimistä vihellyksen jälkeen. Välillä putkeen takaisin useampia kertoja: kummankin pään jälkeen pysäytykset. Loppuun Pampulalla palkkaaminen. Seisomispysähdykset olivat todella nopeita! Hyvä!

  • Seuraaminen

Kontaktivahvistuksia on tehty paljon. Kentällä otin paikallasiirtymisiä ja varsinkin oikeaan siirryttäessä perusasennot ovat aivan liian hitaita. Ääntelyä ei ole ollut - onneksi. Kenties maahan palkkaaminen auttoi. Nyt pitää ottaa vahvistuskuuri perusasentoihin. Yksi vaihto ja perusasento --> palkka. Jatkossa vain nopeista palkka.

  • Tunnari

Uskoin vahvasti, että tässä kuussa jää tunnari treenaamatta. Okei, treenattiin yhtenä päivänä kuun alkupuolella. Kapuloita en ole keitellyt ja en ole kenenkään kanssa vaihtanut. Uskoin, ettei minulla ole yhtäkään kapulaa. Löysin kuin löysin 9 kapulaa autotallista. Pihatiellä teimme sitten tunnarin. Taavi odotteli autotallilla, kun laitoin kapulat riviin. Jami & Juuso olivat pihalla häiriöinä. Etäisyyttä kapuloihin oli enemmän kuin 10 m. Taavi meni reippaasti kapuloille, haisteli rauhassa ja toi pian oman. Palautuskin oli reipas. Palkaksi kehuja ja namia.

Toinen toisto tehtiin heti perään. Siirsin hiukan kapuloita ja laitoin ne ympyrään. Oman vaihdoin toiseen. Otin toiston eri suunnasta. Nyt Taavi meni vielä nopeammin (kunnon laukalla) kapuloille, haisteli hyvin ja toi laukalla oman takaisin. Hienoa! Jami ja Juuso olivat aivan kapuloiden vieressä kirmailemassa. Olen taas todella yllättynyt, miten T on tsempannut tauon aikana. Huh.

  • Ruutu

Olihan se ruutukin treenattava vielä illalla. Pihatiellä oli vihreistä sangoista ruutu. Pihalle laitoin keltaisen ruudun ja oranssin ruudun aika vierekkäin. Keltaisessa oli alusta. Lähetin autotallilta vihreään ruutuun - meni hienosti. Juuso juoksi Taavin mukana eteenpäin, mutta T meni nätisti ruutuun. Pysähdyksestä palkaksi Pampulaleikit. Toisen toiston yritin tehdä oranssiin ruutuun pihalta. Ruutu oli ylimitoitettu. Nooh, ihme ja kumma T juoksi vasemmalle keltaiseen ruutuun, vaikka ei edes nähnyt sitä lähetysvaiheessa, vaan oranssi ruutu oli suoraan edessä. Nooh, T juoksi keltaiseen ruutuun alustalle ja vieläpä kaksi kertaa. Läheltä otettuna taas keltaiseen. Sieltä lähetin suoraan oranssiin ja lopulta meni suoraan oranssiinkin. Ihme juttu. Ilmeisesti oli pihalla juostessaan huomannut keltaisen ruudun ja alustan siellä. Minä kun käväisin sisällä, niin en tiedä, mitä pojat sillä aikaa puuhastelivat. Jatkossa ruututreeneissä kannattaa käyttää alustaa piilotettuna, jotta se ruudun keskikohta vahvistuu. Häiriömerkkejä on tietenkin aina hyvä käyttää.

Tunnisteet: ,