View RSS feed

Siivouspäivä ja ukkosta
30 kesäkuuta 2007

Luksusta tänäkin aamuna - pitkät yöunet. Okei, ei kai niin pitkiä yöunia, mutta nukuttiin aika pitkään. Aamulla lenkkeiltiin ja oli jo aikas kuuma niityllä. Sunrise Avenue soi, ja matka taittui. Kivvaa oli! Paulaa & gängia on vaan niin ikävä. Kaivataan lenkkiseuraa. Onneksi on sentään puhelimet ja sms:t keksitty, ei niitä ilman pärjäisi neiti. ;)

Juuri kun pääsimme lenkiltä kotiin, ja koirat kirmasivat pihassa, alkoi sataa kaatamalla. Koirat sisälle ja siivoamaan. Huoneestani tuli putipuhdas, nyt on taas mukava asustaa tässä kämpässä. Äiskä ja iskä olivat siivoilemassa kesämökkiämme, joten pitihän minunkin kunnostautua ja heiluttaa luuttua oikein olan takaa. Päivällä kerkisin tehdä itselleni sen blogin, joka tuntuu jo nyt aika turhanpäiväiseltä. Jospa sinne tulee jotain kirjoiteltua.

Illalla olivat taas treenit vuorossa. Käveltiin kentälle, niin siinä tuli iltalenkkikin tehtyä. Huomenna on tokokurssi (jee), pitää kirjoittaa yhteenveto kesäkuulta ja kaipa pitäisi orientoitua tekemään treenisuunnitelma heinäkuulle, huh.

Lenkillä tehtiin muuten luoksetulon pysäytystä kaksi toistoa: yksi pitemmältä ja yksi lyhyemmältä matkalta pellolla. Pysähdykset olivat ihan ok. Vapautus taakse farkkulelulla, josta T tykkääkin aivan hirveästi! Lenkillä myös kontaktivahvistuksia paaaljon. Harjoiteltiin eteenpäin katsomista, palkka tuli suustani yms.


Aamutreenit
  • Hyppynouto

Ennen aamuruokaa ulos. Ruoka rasiaan ja aluksi hyppynouto pihakäytävällä. Kapulana oli painavampi puukapula, jonka heitin kauas. T lähti vasta toisella käskyllä, mutta nouto oli jees. Hyvä! Tästä vain jeessit palkaksi.

Toinen toisto tehtiin ruudun jälken ja siitä pääsikin syömään. Hyvä toisto oli, noo probleemo. Kannattaa treenata kerran kuukaudessa, näköjään. Vauhti oli nimittäin niin hyvä.

  • Ruutu

Ensimmäisen hyppynoudon jälkeen piti juosta ruuuutuuun. Aluksi meni kummasti oikealle, eikä oranssien kolmioiden luo. Pikkaisen kummastelin. Kutsuin heti pois ja sitten T tekikin hyvän ruutuunmenon. Palkaksi suulliset kehut. Huom! Häiriömerkkeinä keltaiset sangot; niissä ei ongelmaa - kerrankin.

Parasta seuraamisessa olivat paikallasiirtymiset! Tein kaikki putkeen innostavien seuraamistreenien jälkeen. Ensimmäisessä vasemmassa käännöksessä pieni tuhahdus. Rauhoitin itseni täysin ja tein toosi hitaasti käännökset ja askeleet - T teki upeasti! Olin toosi tyytyväinen. Rauhallisuus kunniaan. Palkaksi tästä silittelyt. Sitten vielä pari käännöstä ja palkaksi silittelyt + nami rauhassa.

Iltatreenit kentällä

  • Luoksetulon pysäytys

Samalta paikalta kuin eilen. Merkkeinä punaiset pikkusangot. Takapalkaksi jätin uuden possulelun, jonka äiti oli ostanut koirille. Typerä lelu, kun eihän T siitä tykkää. Ensimmäisellä toistokerralla heti käskyn jälkeen patukan heitto eteenpäin --> Taavi lähtee tulemaan luokse. Toisella kerralla lyhyt matka: kolmannen merkin luo ja kutsu. Nyt palkka sivulta, oli jees. Sitten pitkä matka ja pysäri. Vapautus taakse. Oli ihan jees. Possu ei kiinnostanut, mutta palkkasi se patukka hyvin, mutta minun piti tulla leikittämään. Takapalkka oli siis huono.

  • Ruutu

Ruutua tokona. Juoksi taas pysärimerkille, perk. Kakkostoistolla meni oikeiden merkkien (oranssit) luo, mutta ei ruutuun, vaan vas. merkin eteen. Vein patukan ruudun takaosaan ja lähetin ihan läheltä Taavin. Homma toimi. Sitten ruutuun ja alustalle, palkka. Vielä yksi toisto, ruutuun ja palkka + leikit ruudussa. Hyvä! Vauhti oli hyvä ja keskikohtaan haku myös. Edistytään näköjään vähäsen, kun tajusin helpottaa harjoitusta ajoissa.

  • Seuraaminen
Taas "katson jalkaa"-seuraamista välillä. Iljettävää. Kirjoitin jo asiasta ruotsalaiselle koirafoorumille, itseasiassa kahdelle. Kokeilin tänään hyihytellä. "Ei" on liian vahva pakote, joten päätin kokeilla kevyempää "hyi"-sanaa. T katsoi jalkaa --> "hyi" --> kehu. Loppupeleissä tuntui, että T jopa tajusi, mistä "hyi" tuli. Tein siis ihan vain lyhyitä pätkiä. Palkkana kehu + lelu tai pelkkä kehu. Minuta kuitenkin tuntuu, ettei pakote (kielto) ole sopiva, vaan tekee Taavin epävarmaksi - ainakin pidemmän päälle. En tiedä, en tiedä. Onnistuin kuitenkin kitkemään jonkin verran huonoa katsetta. Kaipa se tästä. Ja ei ole masis, kun teki nätistikin.

Tunnisteet: