View RSS feed

Rampa ohjaaja
11 kesäkuuta 2007

Joo, jalka pipinä ollaan. Lääkärissäkin tuli piipahdettua. Neljän päivän lääkekuuri on nyt menossa, eikä tarvitse edes käydä verikokeissa - hiphei. Olisihan lääkäri suositellut verikokeita, mutta veritulpan riski on niiin pieni, ettei minun tarvitse mennä itseäni terveyskeskukseen pyörryttämään. Sen verran kipiä tuo koipi on, että palasin lenkiltä aika nopeasti takaisin. Ei kärsinyt enää kävellä, vaikka eilen lenkkeily peräti auttoi asiaa. Voih.

Aamulla lähdin siis jalka kipeänä ajelemaan autoa Viitasaarella. Ratissa oli väsynyt (viime yönä unta 5 h) tyttö, jolla oli hemputin kipeä oikea jalka. Jospa sitä joskus oppii köröttelemään kaaralla. Huomenna voisi vaikka keskittyäkin. Viime yönä kyllä olin vahvasti sitä mieltä, että en lähde tänään autolla ajamaan. Ajokorttikuume on kova, joten pitihän minun lähteä. Unta ei tosiaan tullut viime yönä paljoa. Jalkaa kolotti (kunnon valitusvirsi) oikein urakalla. Taavuskainen hjelppasi tulemalla hetkeksi viereeni nukkumaan. Mistäköhän lähtien olen antanut koirani nukkua satunnaisia pätkiä sängyssäni? Hmm.. Mielenhäiriöitä.

Taavin kanssa treenailtiin jopa lääkärireissulla, kun T pääsi mukaan. Iskän työpaikalla pihalla saatiin tehtyä ihan mukavat treenit. Iltasella ei enää tehty erityisempiä, kun ei päästy edes lenkille kipeän jalkani takia. Loppujen lopuksi nukahdettiin - tai minä nukahdin sikeästi. Tee lähti ulos leikkimään, ja N nukkui.

  • Metalliesine

Tämä liike on tehotreenin kohteena. Aamulla ennen ruokaa yksi nouto uudemmalla metallilla. Pihalla teimme päivällä noutotreeniä kerhon pehmustetulla kapulalla ja uudemmalla metallilla. Yksi ok nouto uudemmalla, mutta toista kertaa ei nostanut. Yritin leikin kautta. Lopulta tein niin, että kutsuin Taavin sivulle, heitin esineen ja käskin hakemana. T kävi esineen luona ja tuli takaisin eteeni. Uudestaan sivulle ja käsky. Sama juttu. Kolmannella kerralla toi. Tässä siis käytössä "pakko". Loppuun tietysti hirvittävän suuret kehut, kun jaksoi pitääkin kapulaa suussa niin kauan! Työvoitto!

Iltaruualla vielä yksi nouto vanhalla metallilla. Harjoitellaan lisää. Pitää vain muistaa, että Taavi osaa olla pirullinen ts. kunnon opportunisti. Täytyy osata vaatiakin, eikä antaa koiran viedä.

Hee, ennen luutikun antamista vanhan metallin ottaminen huoneessa. Teepäs oli aika reipas - jei.

  • Ruutu

Ostin Viitasaarelta uudet ruutumerkit: vihreät sangot. Kotipihassa näillä pari toistoa. Ensin en palkinnut tarpeeksi ajoissa, meni vähän oikeaan reunaan - ruudussa oli. Toinen oikein hyvä. Palkaksi Norjan tuliaislelulla leikkimissä. Alusta ol muuten ruudussa peitettynä.

  • Kauko-ohjaus

Niemenharjun asfalttipihalla toistoja takapalkalla. Aloitusmaahanmeno oli nihkeä, kun ei ole taas otettu maahanmenoja takapalkalla aikoihin. Vaihdot hyviä viidestä metristä. Varsinkin seisomiset ja maahanmenot jees. Käsimerkit olivat ok. Näköjään paras näyttää "laajasti" eteen downissa. Yksi kämmi tuli, kun Taavi meni seisomasta istumaan, vaikka piti mennä maahan. T häiriintyi vähän äidin ja iskän tullessa ulos toimistolta: ajatuskatkos. Keskittyminen oli muuten hyvää. Pitkiä sarjoja en tehnyt, kehuja välillä ja tietenkin vapautus taakse.

Illalla jalka pipinä pihakäytävällä vaihtoja. Naksulla merkitsen oikean toiminnan - pitkästä aikaa. Aloitusmaahanmenot huonoja - treeniä tarvitaan. Vaihdot sensijaan aikas hyviä. Yksi kämmi seiso-maahan-vaihdossa. Edelleen seiso-maahan-vaihdossa tarjosi istumista. Otin sitten läheltä vaihtoja ja toimi. T oli aika varmanoloinen, vaikka etäisyyttä olikin semmoiset 6 m. T oli pikkaisen unisempi kuin Harjulla, mutta ihan hyvä kuitenkin. Välillä otin lisäksi vaihtoja pelkillä käsimerkeillä. Maahan-seiso-vaihdossa tarvitaan myös suullinen. Ilmeisesti käsimerkki on epäselvä.

HUOM! Omat käsimerkit pitää harjoitella selvemmiksi --> selventää koiraa!

  • Seuraaminen

Niemenharjulla seuraamista asfaltilla: upeaa. Kotona tein päivällä pihassa perusasennosta perusasentoon kaaviona, jonka tein oikeastaan Harjullakin. Taavillapa säilyi kontakti kummassakin, mutta Harjulla oli vielä parempi! Askelsiirtymiä teimme vain kontaktivahvistuksina ulkoillessa. Tällä kertaa perusasentoistumiset olivat nopeita kaikissa seuraamistreeneissä - jei.

Tunnisteet: