View RSS feed

Montusta ylös - kivaa
23 kesäkuuta 2007

Juhannusaaton vuodatusten jälkeen on taas hymy huulilla. Juhannuspäivä sujui varsin leppoisasti. Aamulla nukuttiin tietysti pitkään, ulkoiltiin vähän ja lähdettiin sitten äiskän, Jamin ja Juuson kanssa niitylle lenkkeilemään. Koko jengi kirmasi innoissaan. Taavi piti minuun tiiviisti kontaktia. Pellolla otimme seuraamista kuvien takia, ja T sai leikkiä pallolla. Kaikki tämä hyvien valokuvien toivossa. Äiti on kehittynyt kuvaajana eli kelpoja otoksia saimme. Uusilla sivuilla saa kuvia ihailla - siis kunhan uudet sivut tulevat nettiin. ;)

Päivällä kiukuttelin sivujen ulkoasun parissa, kun taas sitä piti pienentää. Tsekkasin äidin koneen pienemmällä näytöllä 1024x?-resoluutiolla, ja layout näytti aivan pöhlön suurelle. Ei kun 100 pikseliä pois, onnistui ihan hyvin. Muutenkin korjailua layhin.

Päätin lähteä illalla kentälle treenaaman. Äiskä lähti pyörällä mukaan. Oli vieläkin aika kuuma keli, mutta hyvin Taavi jaksoi kävellä kanssani. Kentällä alkuun agiliitoa - samoja treenejä kuin keskiviikon harkoissa. Kivasti sujui. T ei räksyttänyt ihan täysillä, joten siinäkin mielessä aika jees. A-esteen kontakti oli hyvä.

Tokoilut menivät hyvin verrattuna eiliseen katastrofiin. Luoksetulon pysähdys tosin pissi täysillä, mutta siitä enemmän omassa merkinnässään. Nyt Taavelo ottaa rennosti, kun on iltapalaluukin mussuteltu. Huomenna on ainakin tokon alkeiskurssia luvassa -jei.

  • Metalliesine

Aamulla ruokakupilla nouto, joka olikin aika nopea. Ulkona siis tehtiin treeni. Iltaruualla käytin namirasiaa - salaista uutta asettani. Tarkoitus on siis opettaa T siihen, että jättihyvä palkka - alussa ruoka - annetaan namirasiasta. Taavihan ei nouda hyvin metallia ilman ruokakuppia, joten järkevintä oli siirtää ruoka namirasiaan. Eipä tämäkään sujunut noin vain, vaan time-outeja piti ottaa monta kertaa pihalla. Loppujen lopuksi kannustusten (oma iloisuus siis aina muistettava) kera T haki uudemman oman metallin ja sai palkaksi ruuan namirasiasta. Summa summarum: Nyt toistoja niin, että ruoka aina namikupista. Sitten siirretään kentälle, kun toimii 90 % kotona. Kyllä kai tämä tästä.

Kentällä
  • Seuraaminen

Aluksi vahvistuksia pari kappaletta "valmis" + lähtö-sarjasta. Sitten piiiitkä seuraamiskaavio sisältäen kaikki VOI-jutut. Paikallasiirtymiset loppuun. Ei yhtään "katson jalkaa"-seuraamista, vaan superhyvä kontakti. Askelsiirtymissä tuhinaa, mutta sehän onkin ihan yleistä (harmi). Ihmeen vähän äänteli, vaikka oli pitkä kaavio takana. Oikealle kääntymiset olivat tällä kertaa ok - yleensä väljiä. Siispä jatkossa paikallasiirtymistreeniä rauhoitellen ja maahan palkaten. Otin vielä loppuun ihan minimaalisen pätkän perusseuruuta ja sitten "jees" + palloleikit. Ei viitsinyt palkata paikallasiirtymisistä suoraan pallolla.

  • Liikkeestä istuminen

Tämä pelkällä "jees"-palkalla. Alussa jäi seisomaan, oma käsky huono. Toinen kerta hienosti.

  • Kauko-ohjaus

Takasana, muttei takapalkkaa. Muuten vaihdot ok, mutta seiso-istu ei toiminut jostain syystä. Pallo palkaksi, kun onnistui. Otin vielä pari kolme seiso-istu-vahvistuksia. Sarjoilla m-i-s-i ja m-s-i. Palkkaa pallolla - lopputulos ok.

  • Ruutu

Keltainen ruutu eilisessä paikassa (eilenhän ei oikein löytänyt). T meni hienosti ruutuun, ei aivan keskelle, mutta ruudussa oli. Stoppi nopea, mutta en tajunnut maahan käskeä. Suoraan siis seisomisesta sivulle seuraamaan. Ääh, olen unohtanut täysin tuon ruudun maahanmenon. Pakko harjoitella nopeita maahanmenoja seisomisesta.

Otin vielä toisen ruudun, jolloin palkka pelkästä ruutuunmenosta. Repimisleikkiä ruudussa palkaksi. Alusta oli muuten ruudussa, mutta peiteltynä - ei näkynyt yhtään. Ruututreenin jälkeen pallopalkalla maahanmenoja seiso-asennosta. T ei tajunnut aluksi, kun sanoin maahan. Ilmeisesti odotti "down"-käskyä kauko-ohjauksen mukaan. Maahan-käskllä meni loppujen lopuksi ja vieläpä hissillä. Vahvistuksia yhteensä kolme.

  • Luoksetulon pysäytys

Pidin tauon - iskä tuli kentälle. Lopputreeninä takapalkalla (kroko) luoksetulon pysäytystä. T tarjosi käskyllä m-s-vaihtoa! Sama juttu parina kertana. Aina ensin hissi ylös. Outoa, outoa. Käskyä piti sitten vahvistaa tyyliin kutsu --> pallo lentää taakse, kutsu --> juoksen karkuun jne. Lopuksi sujui hyvin, kun otin kutsun ja T tuli rivakasti sivulle. Kenties pitäisi treenata tätä liikettä enemmän. Siis pitää, ei pitäisi.

Tunnisteet: