View RSS feed

Ku oppis
20 kesäkuuta 2007

Kilpajuoksua kellon kanssa. Valvon aivan liian myöhään näin työaikana, kun oikeasti pitäisi olla jo kiltisti petissä. On kuitenkin kirjattava treenit ylös. Tänään ihan ok päivä töissä ja illalla semmoiset 3 tunnin "koirahuitelut". Ensin lenkkeiltiin kentälle, treenattiin tokoa alkeiskurssin ajan ja sitten Miran vetämät agilitykurvailut. Yritän kirjoittaa nopeasti. ;)
Tokoilut

  • Metalliesine

Liikaa jauhamista koko pöllön noudon kanssa. Aamuruualla ok, iltaruualla päin persiitä. Pallokaan ei auttanut, kun metalli oli niin äklö. Sentään nouti, mutta niin tahmaisesti. Illalla kentällä ei tietenkään suostunut noutamaan kumpaakaan omaa, joten koko metallitreenistä jäi huono maku suuhun. Pallolla vikittely, Miialta saadut kuorettomat nakit ja meikäläisen innostus eivät toimineet. Tuijalta sain ohjeita mailiin, mutta katson ne vasta huomenna, kun kello käy. Jospa tämäkin liike joskus saataisiin kuntoon. Myönnetään, että nyt masentaa.

  • Kauko-ohjaus

Tee jälleen upea! Alkeiskurssilaiset (gordoninsetteri, terrieripentu, irlanninsetteri, karhukoira ja sheltti) treenasivat, ja Taavi teki sivussa kaukoja. Etäisyyttä taas reilusti. Ensin istumisesta pallonheitto taakse - oli upea. Kaiken lisäksi pikkupojat olivat noin 1,5 m päässä Taavelon vieressä. Seuraava toisto toisesta suunnasta. Nyt pallo lensi seisomisesta. Loppuun m-i-s-m ja pallonheitto. Vielä yksi toisto sitten istumisesta ja pallo taakse. Pallo pelastaa kaukoja, sillä vire nousi juuri sopivasti. T intoutui ja leikkiminenkin oli jees. Aloitusmaahanmenot olivat muuten kaikissa sarjoissa hyviä. Mites tämä liike näin hyvin menee? Koskakohan se kaamea takapakki ja paluu todellisuuteen taas tulevat. Toivotaan, etteivät piana!

  • Ruutu

Oransseilla tötsillä alkeiskurssilaisten treenatessa lähellä. Ensin jäi ruudun etupuolelle (?!). Kutsuin pois ja sitten kaksi toistoa peräjälkeen. Toisella stoppi (hyvä). Tauon jälkeen vielä suora ruutuunmeno --> palkka. Kaikista toistoista Lepakko ja leikit palkaksi. Ruudussa oli alusta peitettynä. Huom! Taavi meni hyvin keskelle ruutua.

  • Seuraaminen

Alkeiskurssilaisten harjoitellessa pussia seuruutin Taavia lähistöllä pitkää pätkää. Oikea käännös liikkeessä parempi kuin yleensä, täyskäännös vasemmalle hyvä ja samoin normikäännökset vasempaan. Paikallasiirtymisiä treenasin erikseen naksuttimen voimalla. Naksu aina perusasennosta; teimme vain oikealle kääntymistä. Vähitellen alkoi nopeuttaa, kun tajusi, että palkka tulee vasta perusasennosta. Treeniä tähän paljon!

  • Muuta

Tee keskittyi hyvin häiriöistä huolimatta ja leikki reippaasti. Oikein kiva!


Agiliidot

Katri ja Reetta tulivat Kassun ja Ticon kanssa treenailemaan alkeiskurssin jälkeen. Hannele & Viski-holsku tulivat myös kanssamme liitelemään. Mira piti meille kunnon tehotreenit. ;) Hannele ja Reetta saivat mennä helpotettuja, mutta minä ja Katri pääsimme loistamaan (heha) ohjaustaidoillamme vaikeammissa treeneissä. Puolivalsseja, valsseja, putkilähetyksiä yms. kaameaa oli luvassa.

Taavi oli intopinkeänä - huh. Taas unohtui se "pää kiinni"-koulutus ja taas siitä tuli luovuttua. Ööh, aika kauan nämä minun päätökseni pitävät. ;) Joka tapauksessa tulimme taas Miran kanssa siihen tulokseen, että Taavista tulee lahna, kun rajoittaa haukkumista. Valitsin sitten kahdesta pahasta sen pienemmän eli haukkumisen. En minä sentään lahnakoiraa halua ja onhan se meno tosiaan hidastunut, kun on haukkumista rajoittanut. Vielä en tosin tiedä, mitä keksin haukkumisasian suhteen, sillä jonkin verran sitä pitäisi hillitä - tiedä sitten miten. Katsotaan. Tänään kuitenkin haukuttiin, vaikka ei koko ajan "räks-pöö"-asenteella.

Ensimmäisessä pätkästä puolivalssi onnistui ok, samoin takaavienti. Putkea ja aitoja + puomi olivat esteinä. Ensimmäinen puomille vienti oli liian jyrkkä, mutta T teki sen vähän haparoiden.

Toinen kirmailuharjoitus oli putkea, keppejä, aitoja ja valssauksia. Tästä ei ole oikein selvää muistikuvaa, paitsi kerran kerkisi livahtamaan putkeen. Minun ja Katrin ohjauslinjat eivät myöskään olleet aivan sopivia, joten Mira neuvoi sitten paremmat. Lopputulos oli hyvä - piti mennä vähän eri puolelta, niin kerkisi paremmin. Todella selventäviä treenikertauksia, mutta tuleepahan ainakin kertaalleen mietittyä itse, miten meni.

Kolmas treeni oli kamala. Alussa pussi, käännös muurille, putki tietysti kauemmasta "sokeasta" päästä, aidalle valssin kautta, kepit, aita, aita, välistä, aita, valssi, aita, putkeen, 2 x aita ja A-este. Taavilla oli tänään ongelmia odottaa siellä A:n kontaktilla. Pysähtyi ok, mutta odotus oli vaikeampi. Jauhoin tätä ja vein takaisin odottamaan. Minulla oli vaikeuksia treenissä alussa eli putkeenviennistä hiottiin pyörähdyksiä pois (meni sentään oikeaan päähän). Selkeämpi putkeenlähetys edelleen. Lisäksi putken jälkeisen aidan eteen piti tehdä kunnon valssi. Kepeiltä vedin liian jyrkästi pois, joten välillä lopetti liian aikaisin. T ei tuota tee, jos ohjaaja ei ole toosi huono eli olin. Aidoilla oli jotain häslinkiä (myöhässä). Jotenkin sentään sujui.

Kiitos Miralle tuhannesti treeneistä ja muillekin seurasta! Motivaatio kasvoi ainakin 75 %- hienoa. Mää en kyllä edelleenkään oikein jaksaisi juosta tuon raketin kanssa. Voisiko joku lainata minulle lahnaa pariksi viikoksi, niin osaisin taas vaihteeksi arvostaa turbonekroa? Kyllä huomaa, että on ollut taukoa, kun koira käy tekniikkatreeneissä ja pidemmissä kikkailuharkoissa kuumana kuin mikäkin ja ohjaus on semmoista sinnetännehutilointia. Treeniä vaan. Kisoihin en uskaltaudu vielä pitkään aikaan, kun pelkään niitä hylkyjä. Viime kisoista 3 x HYL - kakka reissu.

Tunnisteet: ,