View RSS feed

Home sweet home ;)
09 kesäkuuta 2007

Norja valloitettu tai ainakin melkein. Paljon on reissusta kerrottavaa, mutta jälleen periviholliseni kello on ilkeä, enkä kerkiä tänään sepostamaan matkasta sen enempää. Jospa huomenna olisi enemmän aikaa. Sen verran pitää sanoa, että en mitenkään erityisemmin Norjaan ihastunut ja matkalla oikea jalkani kipeytyi älyttömästi. Ei tämä kai mikään veritulppa ole, vaan lähinnä hermo ja -lihassärkyä - toivotaan.

Aamuvirkkuna nousin joskus puoli kahdeksalta, vaikka nukkumaan tuli mentyä vasta klo 3.00 yöllä. Lähdin aamusta tokokisoihin töihin hoitelemaan pistekirjanpitoa, kommunikoimaan venäläisen kilpailijan kanssa jne. Taavi lähti mukaan. Oli pikkuöppiäistä ollut jo niin ikävä, ettei sitä voinut jättää kotiin. Ihmeen hyvin sentään pärjäsin Norjassa ilman koiraa. Kalliista maasta oli pakko shopata Taaville pari putkeloluuta, karkinmuotoisia luita ja vetolelu. Vaalea putkeloluu ei ainakaan tänään maistunut yhtään (illalla väsynyt koira), eikä yksi karkinmuotoinenkaan. Paah.

Taavi sai taas yleistämistreeniä odotellessaan koepaikalla kopassaan varjossa, vaikka saihan T tietenkin välillä olla poissa kopasta. Koe sujui ihan mukavasti. Tuomarina oli Marko Puranen. Eipä harmittanut, ettei Taavin kanssa osallistuttu, koska esim. metallista ei olisi tullut yhtään mitään. Kivaa oli joka tapauksessa pitää kirjanpitoakin. Eivätpä pisteetkään varmaan väärin menneet - ainakaan kukaan ei ole vielä valittanut. ;)

Kokeen jälkeen jäimme Miian ja Tuijan kanssa pulisemaan. Taavi treenasi pikkaisen ruutua, seuraamista ja metallia (yritys hyvä nolla). Iskä tuli hakemaan minua kokeesta joskus puoli neljältä. Käväistiin vielä kesämarkkinoilla. Taavi oli relax. Monet pikkulapset ihastuivat Teehen, ja sain kuulla positiivisia kommentteja - kiva. Illalla ei tehty mitään erityistä lenkkiä lukuunottamatta. Oli varsin rentouttavaa juoksennella Taavin kanssa niityllä, heitellä käpyjä ja tanssia Enriquen Bailamos-biisin tahdissa. ;) Taavin mielestä olin hirvittävän hauska ja hassu, joten tuli kivaa kontaktitreeniä - varsinkin karkaillessani aina eteenpäin juosten. Ei Taavilta piiloon pääse oikeastaan ikinä. Lenkin jälkeen poitsua väsyttiki melkoisesti. Nytkin T nukkuu kuin tukki. Ja seuraavaksi pikakelaus Taavin tämänpäiväisiin treeneihin. Vähän oli unohtunut mamman ollessa poissa, mutta vire oli jees.

  • Ruutu

Päivällä helteessä koepaikalla kokeen jälkeen ruutu keltaisilla merkeillä, joita käytettiin kokeessa. Tuija & Miia kauempana sivulla häiriönä ja Tuijan Veera-kultsu myös. Taavi ei välittänyt "yleisöstä", mutta ei yksinkertaisesti hoksannut ruutua, vaan lähti oikealle (T, M & V vasemmalla) etsimään ruutua. Reipas eteenmeno oli. En tajua, miksi ei muka "nähnyt" ruutua. "Missä?"-käskystäkin jäi vähän toljottelemana. Läheltä ottaminen ei auttanut, joten yksi leikki ruudussa + uusi lähetys vaparina. Palkaksi leikkiä ruudussa. Loppuun vielä perusasennosta pysäytyksineen. Ensin väärä käsky: meni maahan. Uudestaan ruutuunmeno, oikea käsky ja hyvä ruutu! Loppuun leikit nailonpatukalla (virtaa oli!).

  • Kauko-ohjaus

Kentällä otin vain pikkuvaihdot läheltä. Seisomisesta maahanmeno tökkii, mikä tuli parhaiten esille iltalenkille tekemissäni treeneissä. Muut vaihdot jopa kaukaa ok, mutta seiso-maahan oli ihan paah-pööh: liikkuu. Läheltä oli onneksi ok. Pitää varmistaa. Seisomaannousut olivat jopa näpäköitä, vaikka treenattiin yksi harjoitus 4-tien ollessa lähellä takana häiriönä. Huom! Kehuin jatkuvalla, mutta palkkasin vain osan namilla (Denta Stix). Takapalkka käyttöön. Onneksi minulla on "sotasuunnitelmaa" taas. Jos vain joskus sitten toteuttaisin sen.

  • Metalli

Voihan Jooseppi. Kokeen jälkeen testi kerhon metallilla, joka on paksumpi keskiosaltaan kuin oma metalli. T ei noutanut. Kotonakaan ei noutanut. Ruoka-ajalla otin kahdella kapulalla, toi uuden oman, ei kerhon kapulaa. Otin pitämistreeniä laittamalla suuhun kapulan: huono idea. Loppujen lopuksi lässähti treenit.

Sain vahvistettua pari hammaskosketusta kerhon kapulaan, jolloin palkkasin raa'alla lihalla. Tee ei kuitenkaan suostunut tuomaan edes uutta metallia. Lopetin treenit ja annoin ruoka-annoksen pelkästä kerhon kapulan koskettamisesta.

Illalla ennen luun antamista toi uuden metallin (ei mitenkään intopinkeänä). Koska T ei syönyt luuta nro. 1, annoin toisen ennen nukkumaanmenoa. Silloinpa ei tuonut enää uutta. Kerhon metallia en viitsinyt kokeillakaan. Jospa huomenna paistaa aurinko risukasaankin.

  • Seuraaminen

Lyhyesti yritän kirjoittaa. Kentällä vähän pidempää pätkää, palkaten namilla innostaen. Lenkillä kontaktivahvistuksia ja perusasentojen nopeuttamisia. Annoin välillä ylimääräistä "istu"-käskyä. Onneksi alkoi hoksata lenkin myötä idean, kun palkkasin (joko vihellys/hyvä + nami tai nami perusasennosta) perusasentoja riittävästi. Paikallasiirtymiset ok. Kontakti pysyi ylössuuntautuneena, yhtä lenkkipätkää lukuunottamatta. Seuraamispaikka oli hyvä. Perusasentojen nopeuttamista vaan seuraavaksi, niin ehkä tulee ihan hyvä.

Tunnisteet: