View RSS feed

Yhteenveto toukokuun harjoittelusta
30 toukokuuta 2007

Päätin nyt koota nopeasti toukokuun treenit yhteen. Luvassa on vain nopea yhteenveto. Tämä saattaa itseasiassa jäädä blogimme viimeinen yhteenveto, sillä mielestäni näistä ei juuri ole hyötyä. Saa nähdä.Sen, mitä olisi pitänyt tehdä, voit tsekata suunnitelmasta täältä

Vaihtelun vuoksi laitan yleiskatsauksen treeneistä tähän alkuun.
Millainen treenikuukausi toukokuu oli yleisesti?

  • Koirakoulun, yhteistreenien, wapputokon ja Päivi Lammisen tokokoulutuksen ansiosta treenasimme yhteensä kuusi kertaa Pihtiputaan koulukeskuksen pallokentällä.
  • Agilitykentällä treenasimme lenkkien yhteydessä mm. kontaktikävelyä, pysäriä ja ruutua muutamana päivänä.
  • Toukokuun lopussa oli pidempi tauko treeneissä Taavin kastroinnin takia.

Yleisesti ottaen toukokuussa oli hienoa, että treenasimme häiriöitä! Wapputokossa Taavi stressasi ja minäkin olin lähinnä paniikissa. Olin jopa todella harmissani ja viimeistään tällöin löin Taavin kastraatiopäätöksen lukkoon. Tokokoulutus 6.5. (Päivi Lamminen) oli oikein hyvä ja hyödyllinen. Taavi teki ihan hyvin töitä, ja Päivin mielestä Taavin on hyvä koira.

Koulutuksen myötä aloin pohtia palkkaamattomuutta ja häiriötreeniä. Teimme Taavin kanssa palkkaamattomuustreenejä jonkin verran. Lisäksi tein alustavaa suunnitelmaa palkkaamattomuuden "opettamisesta". Enemmän paneudumme tähän kesäkuun ja tulevan kesän aikana. Toukokuussa aloitin kuitenkin uuden "jees" + taputus-palkan ehdollistamisen. Aivan samalla tavalla ehdollistaminen alkoi kuin naksutintakin ehdollistettaessa.

Häiriöihin Taavi alkoi tottua kivasti toukokuun aikana, sillä koirakoulussa T oli aina mukana. Yhteistreenejä pidettiin tosiaan myös. Heinin ja Marjaanan kanssa kävimme treenamassa illalla ja helatorstain treeneissä mukana olivat myös Leena ja Hanna.

  • Kauko-ohjaus

Ei kamalasti treenattu. Alkukuusta tehtiin liikaa pitkiä sarjoja. Tekniikka on aika hyvää, mutta sitä varmuutta ei sitten olekaan matkan kasvaessa ja häiriöiden lisääntyessä. Treenattavaa riittää. Lammisen Päivi huomasi Taavin liikkuvan i-s-vaihdossa, joten siihen yritin kiinnittää enemmän huomiota.

  • Ruutu

Alustaa aloin peitellä tai jättää pois treeneistä, kun T tuntui haahuilevan nenu maassa alustaa ehtien. Tämä olikin hyvä juttu. Taavi alkoi katsoa paremmin merkkejä, eikä vain etsiä pientä punaista alustaa.

Ruudussa pysähtymiset paranivat, ja häiriöissäkin T teki ruutua ihan hyvin. Uusina merkkeinä olivat keltaiset sangot ja oranssit kolmiot. Ruudusta ei kai sitten muuta. Paljon yritin vaihdella niin, että tuli palkattua sekä suoria ruutuunmenoja että pysähtymisiä.

  • Seuraaminen

Toukokuussakin harjoittelin vähän seuraamista. Lähinnä kontaktivahvistuksia ja sellaisia "suunnittelemattomia" pyörähdyksiä esim. lenkillä paikallasiirtymisinä.

Ainoat ongelmat seuraamisessa olivat palkkaamattomuustreenissä, jossa Taavin katse oli jalassani (perusasennosta perusasentoon). Otin sitten enemmän seuraamisia pysähtyen, mikä auttoikin kontaktiin.

  • Tunnistusnouto

Jes - tunnatiin tuli häiriötreeniä! Treeniä tehtiin kahdeksana päivänä ja treeneistä seitsemän tehtiin eri paikassa kuin kotona! Jippii! Taavi sai siis treenien myötä varmuutta tunnariin. Haahuilua esiintyi, mutta vähitellen yleistämisen myötä liike alkaa valmistua. Kotona menee hyvin.

  • Luoksetulon pysäytys

Joitakin outoja pikkuepävarmuuksia oli häiriötreeneissä, mutta muuten ei mitään erityistä ongelmaa. Aika paljon vielä pitää vain vahvistaa seisomispysähdystä ja käyttää takapalkkaa.

  • Noudot

Metallissa oli välillä epävarmuutta, mutta esim. tokokoulutuksessa Taavi nouti reippaasti vanhankin esineen. Pääpaino harjoituksissa on ollut iloisissa ruoka-aikatreeneissä.

Hyppynoutoa tehtiin vähän. Esteen kiertämiset vähenivät pikkuhiljaa. Treeniä tehtiin kuitenkin aika vähän - vain neljänä päivänä.

Tasamaanoutoja teimme tunnarikapulalla (tunnarikäsky) ja painavammalla puukapulalla.

  • Muuta
  • Maahanmenot ovat parantuneet huimasti - myös takapalkan ja -sanan kera!
  • Häiriötreeniä ja odotteluyleistämistä paljon!
  • Ohjaajan asenne paranee!
  • Taavin keskittymiskyky parantunut kuun myötä ja tykkää leikkiä enemmän!
  • Teen stressitaso laskenut vähän.

Tunnisteet: