View RSS feed

Pitempiä treenejä
30 toukokuuta 2007

Aamuyöllä tulikin herättyä pikkuruinen karvapallo kainalosta.;) Taavi oli päättänyt kiivetä mamman kainaloon. Ei näyttänyt enää sängyn vieressä oleva peti kelpaavan. Herättyäni tosin laitoin Taavin alas sängystä, ja omalla petillään se sitten nukkui loppuyön. Leikkauksen myötä Taavin elämässä on muuttunut sekin, että nukumme nykyään samassa huoneessa. Oikeastaan tämän piti olla vain tötterövaiheen ratkaisu, mutta nyt on Taavi saanut asustaa huoneessani yötä päivää ilman tötteröäkin. ;) Taavi on ennen nukkunut bichoneidemme kanssa huoneeni ulkopuolella, sillä minulla on siitepölyallergia. Kuitenkaan oireita ei ole ilmaantunut, joten jos ne pysyvätkin poissa, jäänee T huoneeseeni. Kyllähän minulla silmiä kutittaa ja nenä vuotaa näin keväisin siitepölyaikana. Joudun käyttämään silmätippoja, tabletteja ja nenäsuihketta ajoittain, mutta hyvin on pärjätty tähän asti.

Ilma ei ollut mitenkään kamala aamulla. Suuntasimme Paulalle yhdeksältä. Ensiksi taas Reetu & Timi lenkillä. Olipa aivan ihanaa! Taavi tarjosi kontaktia melkein koko ajan niityllä. Lisäksi T intoutui ottamaan pari kunnon pyrähdystä niityllä Timin kanssa. Mammaa piti silti tarkkailla ja tulla välillä suupalan toivossa katsastamaan. Käytin myös paljon suullisia kehuja ja rapsutuksia. Jäi tooosi hyvä fiilis lenkistä - jes näin. ;)

Reilun tunnin päästä palasimme Paulalle ja käytimme vielä pikkumäykyt lenkillä. Jätkä & Mandi kävelivät reippaasti mukana, kun minä vähän kiihdytin vauhtia ukkosen jyrinän vuoksi. Kyllä, pelkään pikkaisen ukkosta. ;)

Pääsin jälleen Kaijan kyydissä kouluun. Ranskan koe meni ihan ok, vaikka en tiennyt, mikä valkosipulinkynsi on ranskaksi. Une gousse d'ail se on. Tulikohan siihen vielä jotain muuta väliin, en nyt muista. Kokeen jälkeen tulin Arjan kyydissä kotia. Äidilläni on aivan ihania kavereita! Kiitos kyydistä A & K!

Sain muuten tehtyä sekä yhteenvedon että uuden suunnitelman kesäkuulle. Lisäksi pitää suunnitella vielä tokon alkeiskurssia, joka muuten alkaa sunnuntaina. Minä pidän treenejä - jännittää jo vähäsen. Enköhän selviä, ja onhan Taavi apuna mallikoirana. ;)

Unohdin muuten eilisen kauko-ohjaustreenit kokonaan. Ennen Kongin + hampaidenpuhdistusluun antamista Taavi teki superhienot kaukot läheltä huoneessani. Vaihdoissani ei mitään ongelmia, vaikka tein kokonaisen 6 vaihdon sarjan. Jippijee!

  • Metalliesine

Aamuruualla yksi toisto vanhalla metalliesineellä. Jippijee - tosi hieno! Matkaakin oli ihan reippaasti.

  • Tunnari

Iltaruuan jälkeen suuntasimme pihalle tunnaria tekemään. Kutsuin Taavin pihakäytävälle tunnaria tekemään. Eihän T huomannut kapuloita ja ensimmäisellä lähetyksellä jäi pikkaisen pyörimään. Seuraavalla kerralla näytin kaukana olevia kapuloita. Sitten poika meni nätisti haistelemaan. Vääriä kolhi ja valitsi sitten väärän. Paah. Meni kai alkujutusta sekaisin, mietin. Otin toisen toiston ja nyt toi nätisti oikean. Palautusvauhdissa on vielä parantamisenvaraa. Tästä palkaksi pelkkä suullinen kehu.

Otin muita liikkeitä välissä ja loppuun tunnarin uudelleen. Nyt oikein hyvä suoritus! Annoin namia suullisten kehujen lisäksi. Eipä pureskellutkaan yhtään. Loppuun vielä tasamaanouto tunnarilla. Saipa poika kantaakin oman tunnarikapulansa autotalliin. Intoa siis hain tasamaanoudolla, kun sen leikittämisen unohdin taas.

  • Luoksetulon pysäytys

Tunnarilta suoraan pysäriin. Nyt seuraamista välimatkat. Takasanan sanoin ja maahanmenonkin oli ihan näppärä. Nopea suoritus, mutta sfinksi ei ollut täysin. Merkkeinä pysärissä punaiset pikkusangot. Seisomispysähdyksessä oma käsky myöhässä merkkeihin nähden. Pysähdys ei ollut parasta Taavia. Odotin useamman sekunnin ennen kuin kutsuin uudelleen. Maahanmeno oli napakka. Sivulle olisi voinut tulla maahanmenon jälkeen napakammin. Liekö epävarmuutta, kun odotutin aika kauan maassa. Loppuun kehuja hirvittävästi, mutta ei namia.

Päivän ensimmäinen pysäritreeni tehtiin jo itseasiassa aamulenkillä. Kyseessä oli pelkkä maahanmeno + odottaminen. Timi ja Reetu olivat häiriönä. Timi päätti, ettei T saisikaan rauhassa makoilla, vaan oli koko ajan menossa pojan "kimppuun". Ihan hyvä harjoitus. En siis kutsunut, kun tiesin, ettei Timi olisi malttanut olla menemättä mukaan.

  • Ruutu

Tein ruudun leikkimökin viereen. Aluksi T ei ruutua hahmottanut. Otin eri suunnasta, jolloin T ruutuun osui. Menipä peräti keskelle. Toistoja otin läheltä aika paljon. Palkitsin kehuilla, ei konkreettista palkkaa.

  • Hyppynouto

Taavi on tehnyt nopeammankin hyppynoudon, mutta ihan sujuva suoritus tämä oli. Kapulan heitin vinoon. Taavi hyppäsi mennessä ja palatessa, joten se oli superhyvää. Palkitsin nappulalla ja loppuun vielä spurttailua, kun oli tehty monta liikettä putkeen.

  • Summailua

Hyvin meni palkkaamattomuustreeni. Jatkossa tosin enemmän sitä "jees" + taputus-juttua, kun sitä on opeteltu. Lisäksi ei noin pitkiä pätkiä ilman palkkaa. Välillä pitää tullakin palkkaa, siis liikkeiden välissä.


Myöhemmin:
Ruutua otettiin sitten vielä illemmalla ennen lenkkiä. Aluksi keltaiset merkit kukkapenkin viereen vinosti. Toinen ruutu oransseista merkeistä aitan viereen. Tuli ihan älyttömän iso ruutu! Keskellä molemmissa oli peitetyt alustat. Keltainen ruutu oli nappiosuma: palkaksi leikkiä Hipolla. Oranssi ruutu ei ollut hyvä: Taavi meni vasempaan laitaan aika reilusti. Alustalle ei osunut. Otin toisen kerran lähempää eri kulmasta menikin paremmin - osui alustalle (+pysäytys). Seuraavaksi vielä yksi lähetys ilman pysäytystä ja loppuun leikkiä. Tässä olikin sitten patukka palkkana.

Saalisleikkiä otimme myös. Tänään meni oikein kivasti ja Taavilla riitti tarmoa.

Tunnisteet: