View RSS feed

Jengilenkkeilyä ja koirakoulua
29 toukokuuta 2007

Nyt ovat arkitottelevaisuuskurssi ja autokoulun teoriat ohi. ;) Koirakoulun loppuminen vähän harmittaa, mutta no hätä - jatkoa seuraa. ;)

Tänään tuuli ja myrskysi. Me reippaat ulkoilijat kuitenkin lähdimme aamulla, tosin vasta puoli kymmenen maissa, kiltisti ulkoiluttamaan Paulan ihanaa jengiä. Minullahan ei ollut koulua luksuskoeviikon ansiosta. Ööh, kaipa koin kunnon lenkkeilyn olevan järkevämpi vaihtoehto kuin Sur le vif-kirja. ;) Paulan luona siemaillun kahvikupposen jälkeen lähdimme Timin, Reetun ja Taavin kanssa niitylle. Tulipahan kasteltua lenkkarit, kun pitihän ne hauvelit viedä keskelle niittyä kirmaamaan. Tee oli pikkuruinen riemuraketti. Timiä se vähän arasteli (ja huusi, kun Timi tuli "päälle"), mutta yksinään juoksenteli ympäriinsä. Luoksetuloja ja kontaktia sain vahvistettua nappuloilla + suullisilla kehuilla (myös pelkillä suullisilla) superhyvin. Reetu käveli hienosti hihnassa. Joku maanmittaajakin kyykki hakkuuaukealla. Timi kävi kiertämässä miehen ympäri. Mies ei tosin edes huomannut koko sakemannia ennen kuin Timpsi palasi tielle luokseni. ;)

Energiajätkien ulkoilutus ei jäänyt ainoaksi lenkiksi, vaan seuraavaksi vuorossa olivat vanhemmat mäykyt eli Jätkä & Mandi. Köpöttelylenkki sujui kivasti. Kyllä mää oon hullaantunut mäykkyihin.

Paulalta kotiutumisen jälkeen oli vuorossa ranskan lukemista. Neljältä sitten autokouluun teoriatunneille. Meni oikeastaan aika nopeasti. Puoli seitsemältä suunnistin pallokentälle koirakouluilemaan. 3.ryhmä olikin poikkeuksellisesti ennen meidän ryhmäämme, joka alkoi vasta klo 19. Minun ja Miian ryhmällä oli loppukoe. Aluksi oli nopeuskilpailu istumisessa ja maahanmenossa. Reetta & Tico-sheltti voittivat. Aika oli noin 6 sek. Jee - hyvä sheltit! "Nätisti kävely"-ringissä muut olivat keskellä (kontaktia) ja yhden piti kiertää rinki. Lopuksi yksilöluoksetulot ja ohituskokeet. Kaikki pääsivät loppukokeesta läpi ja saivat todistukset.

Äiti tuli hakemaan minua koirakoulusta Taavin kanssa, joten sainpaha treenattua pallokentällä. Koirakoululaiset tosin kerkisivät jo lähteä, mutta Miia oli Iisa-gordonipennun kanssa pikkaisen häiriönä. Äiti tosin tuli pallokentälle jo vähän ennen koirakoulun loppumista. T odotteli boksissa kentän reunalla, joten tulipahan taas "odotteluyleistämisestä.

Kotona kerkisi Tee vielä kirmata pikku hetken pihalla Jamin & Juuson kanssa. Ja maiskutella aah-niin-ihanaa hampaidenpuhdistusluuta. Nyt Tee on aika naatti. Kyllä siitä alkaa jo vähän kastraation tuomia muutoksia huomata. Merkkailu on vähentynyt - ainakin 1/3:lla. ;) Rauhallisempi on, eikä enää välitä lenkeilläkään Paulan koirista periaatteessa mitään. Ei ainakaan ole kiinnostunut. Haistelu on vähentynyt, vaikka toki kävi sitä "lempipuutaan" nuuskuttamassa pallokentällä. Ei siis ollut mitään "kamalaa". Ja vähitellen se muuttuu. Come on, leikkauksesta on aikaa 1,5 viikkoa.

Tajusinpa myös, etten ole tehnyt yhteenvetoa toukokuulta (kuu loppuu - kääk!), enkä ole tehnyt uutta suunnitelmaakaan. Yritetään, yritetään. Vielä ne treeningit.

  • Ruutu

Tee suoraan boksista pissalle, kentälle ja ruutuun. ;) Olikohan taas suunnitelma järkevä? Treenitauko on ollut aika pitkä meidän "normitreeniimme" mitoitettuna. Taavihan loiskautti ensin ruudun vasempaan reunaan. Kutsuin pois ja tein saman eri suunnasta. Nyt taas vasenta reunaa. Ohjasin sitten ruutuun, jotta saatiin keskikohdassa pikkaisen leikittyä.

Otin vähän seuraamista (ihan vain suoraa) ja tunnarin. Sitten koko treenin päätteeksi vielä ruutu alustalla. Alusta tosin peitetty hiekalla. Jee, T meni suoraan ruudun keskelle. Palkaksi vihellys + pehmopalloleikit ruudussa. Vahvistin vielä alustan koskemista keskellä ruutua. Ei siinä kyllä mitään järkevää pointtia ollut. Hyvä mieli jäi. Merkkeinä siis oranssit tötsät. Miia oli takana häiriönä (vei ensin Iisan autoon, sitten itse ruudun takana).

  • Tunnari

Taavi oli ihan hullu ruudun jälkeen - "tehdään mami joohan?". Heh, tauko taisi nostaa motivaatioon jonnekin svääreihin. Pallo + muutama kevytjuustonpala saivat herran ihan hulluksi. Tulihan sitä pehmopalloa viskeltyäkin. Tunnarin ajattelin silti ottaa.

Alku tehtiin "vähän koemaisesti". Käännyin tosin vasta Miian viedessä kapulat. Etäisyyttä kapuloille reilu 10 m. Lähdössä kävi pikkaisen kierroksilla ja teki tyhmän kaarroksen, mutta suunta koko ajan kapuloita kohden. Kaarros kohdentui Miiaan päin. Kapuloille meni hyvin ja haisteli. T ei ollut oikein varma hajuista. Poika teki silti töitä koko ajan. Väärän toi. Toisella kerralla haisteli ja haisteli, eikä oikein löytänyt omaa. Lopuksi Miia hiukan avitti siirtämällä kapuloita, ja T toi oman. Hyvä mieli jäi koiralle - kai.

Itseäni syytän. Kamala kiire autokouluun lähtiessä. Laitoin vissiin käytettyyn kapulapussiin uudet kapulat, joten niissä oli ehkä omia hajujani. Ei näin! Seuraavalla kerralla on oltava taas tarkempi. Mielestäni Taavi kuitenkin teki niin hienosti töitä, että varmasti olisi löytänyt oikean "kunnon" kapuloilla. Saattaa olla selittelyäkin, mutta näin summailin treenin jälkeen.

Tunnisteet: