View RSS feed

Aurinkoa ja loman odottelua
31 toukokuuta 2007

Luksusta - kokeet ovat ohi. Oikeastaan eilen päättyi koeviikko ranskan kokeeseen ja tänään oli sitten vain kokeiden palauttelua, siivousta jne. Kouluun menin kymmeneksi pikavuorolla. Aamulla kerittiin siis treenata, joten ne laitettakoon tähän ensiksi. ;)

  • Ruutu

Tein kujalle vähän Peltoniemeen päin meiltä ruudun oransseista tötsistä. Pieni punainen alusta keskelle peiteltynä. Sivussa pihatiellä punaiset tötsät häiriö/pysärimerkkeinä. Taavi ei nähnyt ruuduntekoa, vaan odotteli sisällä. Otin sitten piitkältä matkalta autotallilta ruutuunlähetyksen ja olikin aivan superhieno suoritus! Vauhtia sata lasissa ja keskelle. Sentään näin, että meni oikeasti keskelle. Palkaksi narupallo + leikkiä ruudussa.

Seuraava toisto Peltoniemeltäpäin ja vähän lyhyemmältä matkalta. T juoksi suoraan keskelle alustalle - jippijee! Taas sama palkka. Tulipa hyvä mieli, kun T ei yhtään yrittänyt mennä ruudun vasemmalle reunalle.

  • Luoksetulon pysäytys

Ruudun jälkeen pysäriä. Ensin Peltoniemestä päin. Maahanmeno oikein sujuva, vaikka takapalkaksi heitin narupallon. Tästä palkka eteen (nami). Pysäytin 1. punaisella tötsällä seisomaan ja vapautin taakse. Oikeastaan suora vapautus, sillä pysähdys oli vähän löysä. Eipä ihme, kun nyt olen viime kerroilla ottanut paljon kokonaista tai maahanmenon kera.

Toinen toisto eri suunnasta. Nyt pysähdys oli napakka ja vauhtiakin oli jo harkitummin - ei kamalaa kiihdytystä. Leikit taas loppuun ja ruutuun juostiin vielä yhdessä. Loppuun silittelyrauhoittelut.

  • Kauko-ohjaus

Aamuruualla pari toistoa olohuoneessa - helppo nakki. Ulkona ruudun ja pysärin jälkeen yksi treeni. Pihaparkkiksella tehtiin ja etäisyyttä oli ehkä jopa 5 m. Palkitsin jatkuvalla palkkauksella. Ensin vain maahan-seiso, kehu, odottelu ja palkkaus + vapautus lähellä. Uusi sarja oli hiukan pitempi. Seisomisissa palkkailin odottelua ja yleensäkin väliajoilta kontaktia kehuilla/palkkaamalla. Hyvä! Seiso-maahan-vaihdossa oli yksi kömmähdys, toisella onnistui. Samoin seiso-istu-vaihdossa pieni kömmähdys, mutta toinen oli jo ok. Siitä sitten vapautus taakse namille, ja treeni loppui. Huom! Aloitusmaahanmenot oikein hyviä.


Iltapäivällä suuntasimme ensin jengilenkkeilemään. Pääsin koulusta niin, että olin kotona kahden maissa. Välkkäriä nassuun ja sitten Paulalle. Jälleen Timi & Reetu ensiksi lenkille. Semmoinen reilu tunti meni niityillä samoillen. Taavi reipastui matkan jatkuessa älyttömästi, aluksi ei ollut niin vauhdikas. Palattuamme Paulalle Taavi pääsi operoitavaksi. Paula aukaisi Taavin tikkien solmun. Pitihän pojan ensin huutaa, mutta pianhan tuo rauhoittui sängylle. Itse solmun aukaiseminen kävi ihan sujuvasti, vaikka tooosi pieni ja tiukka solmu oli. Kiitos Paula! Sitten lähdimmekin Jätkän ja Mandin kanssa noin puolen tunnin kävelylle. Taavi käveli paljon nopsempaan ilman kiristävää solmua. Tai saatoin vain kuvitella, en tiedä. ;) Taas oli superihanaa hoitaa Paulan koiria. Varsinkin Timistä ja Reetusta on tullut minulle kunnon kultapoikia. Timi on ulvonut perääni, ja Reetu on aivan intopinkeänä, kun tulen Paulalle. Saimme taas ulkoilutuspalkaksi Denta Stix-luita, ja Paula antoi minulle myös ihanan uuden naksuttimen. Hänellä oli kaksi, joten sain toisen. Kiitos paljon!

Ennen seitsemää lähdimme pyörällä agilitykentälle. Luvassa oli pitkistä aikaa liitelyä (vuodatus eri merkinnässä) ja tokoa myös. Tokoista siis alempana koonnit. Nyt Taaville maistuukin uni ihanalla pehmoisella viltillä. Massu on täynnä, kun kontaktivahvistusnappuloita on tullut ties kuinka paljon ja hampaatkin on puhdistettu ihanalla puruluulla. Huomenna I go to Jyväskylä - the big city. ;)

  • Tunnari

Liitojen jälkeen tunnari. Taavi odotteli ennen tunnaria paikallaan, kun tein ruudun. Otin myös pikkaisen seuraamista. Tunnarikapulat olivat rivissä puomin vieressä. Etäisyyttä oli kapuloihin aika paljon. Ensin T epäröi käskyä. Liekö sitten pohtinut, olisiko pitänytkin juosta ruutuun kauemmas. Toistin käskyn, ja T meni kapuloille. Reipasta työskentelyä oli. Kerran nosti yhtä väärää, mutta oikean toi. Itse asiassa haistoi heti oikean vasemmasta reunasta. T kuitenkin arpoi hiukan ja nosti siis sitä yhtä.

Ruudun ja seuraamistreenin jälkeen otin eri suunnasta toisen toiston. Nyt oli etäisyyttä hiukan vähemmän. Työskentely näytti vähän sählältä (jopa yli-innokkaalta), mutta eipä tuo silti nostellut/siirrellyt hampaillaan vääriä. Oikea tuli jälleen. Palautusvauhti olikin nopeampi kuin ensimmäisellä toistokerralla. Loppuun iloiset kehut ja namia.

  • Ruutu

Ruutu sijaitsi toisten agiesteiden edessä taaempana kentällä. Merkkeinä oranssit tötsät. Etäisyyttä jälleen toosi paljon. Keskellä ruutua oli alusta peiteltynä. Lähetin Taaviin ruutuun ja vahvistin vahingossa liian aikaisin ruutuun menemisen. Taavi ei ollut täysin sisällä. Piti sitten ottaa heti uudelleen. Nyt Taavi hakeutui hienosti keskikohtaan. Palkaksi kangaspatukkaleikkiä ruudussa. Hyvä fiilis jäi! Vauhtia oli tuolla toisella kerralla enemmän kuin ensimmäisellä, vaikka eiväthän Taavin ruutuunmenot ole koskaan mitään hitaita olleet.

  • Seuraaminen

Taavin päänasento aiheutti minulle päänvaivaa. Jassodyy. Jotenkin tuntuu, että perusasennosta perusasentoon otettaessa kävelen oikeasti eri tavalla. Lähtö on nykivä. Taavi "tarrautuu" jalkaan ja katse on jalassa, ei ylhäällä. Tätä ongelmaa ei ole ulkoillessa kontaktikävelyssä. Olen kokeillut lähteä vasemmalla jalalla kontaktikävelyssä ja se toimii. Valitettavasti ei toimi ns. koemaisessa kävelyssä. Ilmeisesti vaihdan takaisin oikealla jalalla lähtemiseen, koska ensimmäinen askeleeni on aina nykivä. Ainakin vähän pehmentäisi, kun lähtisi oikealla.

Loppujen lopuksi vahvistin pari lähtöä perusasennosta. Taavi pitikin sitten ylös kontaktia. Yleensäkin vahvistin todella paljon ylös suuntautuvaa katsetta. Oikealla jalalla lähtemistä otin myös - toimi. Hidasta käyntiä otin vähäsen.

Otin muuten pihalla iltamassa paikallasiirtymisiä. Niissä ei nyt ole mitään erityistä murhetta. Peruuttaminenkin näyttää hyvälle. Jospa ei tule kamalaa takapakkia.

Tunnisteet: