View RSS feed

Yhteenveto huhtikuun harjoittelusta
29 huhtikuuta 2007

Niskavaivaisena tällä kertaa olen yhteenvetoa tekemässä - kokeillaan nyt kuitenkin koota jotain. :O

Huhtikuu kului 3 vuotta täyttäneen Taavelon kanssa vauhdikkaasti - kiirettä piti. Osallistuimme peräti tokokoulutukseenkin, joten ei mikään turha kuukausi ollut. :O Huhtikuun tokotreenien suunnitelmaa voi katsoa täällä

  • Kauko-ohjaus

Treenailimme loppukuusta aika vapaasti kaukoja, koska varmuutta oli saatu niin paljon tarkkojen treenien kautta. Treenipäiviä tuli yhteensä seitsemäntoista. Erityisen hyvin mieleen jäivät tokokoulutuksessa tehdyt kaukovaihdot, jotka onnistuivat todella hyvin.

  • Ruutu

Treenipäiviä oli yhteensä yhdeksän. Perustreeniä teimme kotosalla, mutta tulipa ruutua harjoiteltua myös Peningin kentällä ja tokokoulutuksessa Pyhäsalmessa. Koulun kentällä treenasimme ruutua kerran. Tokokoulutuksessa hyvin onnistuneeseen ruutuharjoitteluumme tuli pieni mutka matkaan, sillä harjoitellessamme häiriömerkkien kera Taavi ei ruutuun osunutkaan. Niinpä huhtikuun viimeisinä päivinä treenasimme myös häiriömerkeillä. Harjoittelu sujui aika huonosti - Taavi karkaili aina luoksetulomerkille. Ongelmia oli loppukuusta myös pysähdyksessä. Taavi joko ennakoi pysähdystä tai istui/meni maahan. Toukokuuksi riittää treenattavaa. Positiivista ruututreenissä oli Taavin into - ruutuun T meni vauhdikkaasti.

  • Seuraaminen

Minun piti harjoitella osissa sitä ja tätä, mutta eipä tullut taaskaan harjoiteltua. Kontaktikävelyn kautta Taavin seuraaminen parani ja tokokoulutuksessa muistettiin liikkeestä palkkaamisesta. Tokokoulutuksessa teimme myös ensimmäistä kertaa kokonaisen VOI-luokan seuraamiskuvion, mikä menikin aika hyvin.

Peruuttamista emme juurikaan treenanneet, mutta kyllä Taavi sen näytti osaavan tokokoulutuksessa.

Perusseuraamista ja käännöksiä oikeaan treenattiin tötsillä pujotteluna. Vaikeaahan se oli aluksi. Tulipahan kokeiltua.

  • Tunnistusnouto

Neljätoista päivää huhtikuussa sisälsi tunnaritreeniä. Huh, kerkisihä siihen mahtua sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Välillä T harhaili kapuloilla, toi väärää jne. Tokokoulutuksessakin teki oikein hyvän suorituksen ja vastapainoksi erittäin huonon. Onneksi loppukuun kotitreeneissä ja yhdessä kenttätreenissä poika alkoi taas tsempata. Apua saimme uudesta metodista, jossa hajutyöskentelyyn lähettäminen otettiin aivan läheltä, mutta Taavia kehutti lähtöpaikalla 10 m päässä. Saimme muuten harjoitella aika paljon koemaisesti ts. liikkurin kanssa. Iskä avusti kotitreeneissä huhtikuun viimeisellä viikolla ja tokokoulutuksessa meillä oli tietenkin liikkeenohjaaja.

  • Luoksetulon pysäytys

Mielestäni pysäritreenit onnistuivat hyvin. Merkeillä pitää vain harjoitella enemmän, jotta opin pysäyttämään oikeassa kohdassa.

  • Noudot

Hyppynoutoa otettiin tokokoulutuksessa vieraalla kapulalla. Taavi keksikin kiertää esteen palautusvaiheessa, joten siitä tuli sitten kotiläksyä. Kotona harjoittelimme loppukuusta palautusta - edelleen kiersi esteen välillä. Intoa ja vauhtia noudossa sen sijaan on. Nouto toimi myös painavammalla kapulalla.

Metalliesine säikäytti, kun T ei noutanutkaan vierasta metallia tokokoulutuksessa. Esine oli kuitenkin koemittojen vastainen, joten eipä siinä mielessä haittanut. Pahinta oli, että T sai kammon metalliesineestä. Huhtikuun viimeisellä viikolla työstimme metalliesineen noutamista ruokakuppipalkalla. Onneksi tilanne tasoittui, ja pääsimem takaisin lähtötilanteeseen eli reippaaseen metallinoutoon. Nouto onnistui myös toisella omalla esineellä, eikä vain kevyemmällä.

  • Muuta

Maahanmenot tulivat paremmiksi. Paikallamakuuta treenattiin parina päivänä - myös kunnon häiriöissä.

Hienointa oli tokokoulutuksen häiriötreenit! Tulipahan harjoiteltua vaikeissa oloissa.

Minä tsemppasin asennettani: rennompi, eikä niin paljon jännittänyt.

Saalisleikki toimi - jopa häiriöissä. Kontaktivahvistuksia tehtiin paljon.

Tokokoulutuksessa treenattiin kokeenomaisesti.

Koulun kentällä treenattiin vain kerran, mutta vastapainoa tuli Peningin kentällä treenaamisesta ja tokokoulutuksesta.

Kaiken kaikkiaan huhtikuu oli hyvä treenikuukausi. Kyllä me edistyimmekin.

Tunnisteet: