View RSS feed

Vappua odotellessa
27 huhtikuuta 2007

Vappuloma on alkanut.;) Viikonlopun vietän kotona Taavuskaisen kanssa puuhaten, mikä tuntuu oikein sopivalta. Pitäisi tosin tehdä psykologian työkin valmiiksi, mutta jää lepoaikaakin. Viikko on mennyt aika väsyneissä tunnelmissa, eikä jumittava niska ole helpottanut asiaa. Tänäänkin lähdin kesken virkistyspäivän koulusta, sillä päätä särki ja niska jumitti. Onneksi sauvakävelylenkki vähän aukaisi niskaa ja tuli parempi olo, vaikka pitihän sitä Buranaakin ottaa.

Taavi on saanut mussutella lampaanluuta, joka löytyi sattumalta ulkoillessa. Kyllähän tuo luu murenee, mutta polvipala miltään vaaralliselta näyttänyt, eikä Taavi ole herkkämahainen. Toki jännittää pikkaisen, koska raakoja luita en ole paljoa pojalle antanut.

  • Metalliesine

Edistystä! Aamulla T nouti hyvin kevyimmän esineen. Vanha esine ei ollut ihan niin helppo, mutta pari pikkunostoa raa'an hirvenjauhelihan voimin sain onnistumaan Epävarmuutta oli vanhalla esineellä vielä vähäsen. Ruokakupin T sai palkaksi reippaasti kevyen esineen noutamisesta.

Iltaruualla Taavi nouti vanhemman metalliesineen. Nyt T oli jopa innokas, vaikka ei esine vielä ihan niin nopeasti noussut kuin kevyempi. Palkaksi siis vapautus suoraan ruokakupille. Päivän viimeinen treeni tehtiin ennen lampaanluun antamista. T nosti vanhemman metalliesineen ja sai palkaksi luun. Hyvä!

  • Seuraaminen (käännökset oikeaan)

Iltaruualla 2 x 4 toistoa käännöksiä oikeaan huoneessan. Menipä hyvin. Vahviste (vihellys) käännöksessä ja palkka (nappula) tai vauhdissa perusasennosta heti käännöksen jälkeen.

Kontaktivahvistusten kautta olen tehnyt ulkoillessa "serpenttiinipujottelua" eli loivaa käännöstä oikeaan. Taavi on parantanut oikeaa käännöstä koko ajan - jes! Otin myös pari täyskäännöstä oikeaan. Aluksi teki löysän käännöksen, mutta paransi sitten. Tyytyväinen olen Taavin kontaktivahvistuksiin muutenkin. Hyvä!

  • Ruutu

Lenkillä poikettiin kentälle paikkailemaan eilistä treeniä. Tein valkoisen mehukattipurkkiruudun hiukan eri kohtaan. Alustaa en ruutuun laittanut, koska tuuli niin navakasti. Merkin jätin ruudun vasemmalle puolelle häiriöksi. Ennen ruutuun lähettämistä tein kontaktikävelyä pari askelta (Taavi pinkeänä) ja lähetin ruutuun agikeppien takaa vähän vinosti. Tiesin jo, että jos T ei ruutuun lähde mennään heti lähemmäksi. Taavipa lähti heti täysillä ruutuun ja menikin sinne! Leikkiä krokotiilivingulla palkaksi. Kroko ei vingu, koska siinä on reikä. Pusukala hajotettiin eilen lopullisesti, mutta Kroko on sentään hengissä. ;) Seuraava toisto otettiin lähempää ilman sivulletuloa. Taavi käväisi merkin luona katsomassa, jolloin menin poikaa vastaan (en kieltänyt) ja "kiltisti" käskin ruutuun. Taavi meni nätisti. Leikkiä taas. Lopuksi läheltä pikkulähetys ja pysäytys seisomaan. Leikkiä jälleen. Vielä yksi toisto pysärillä - T seisahtui hienosti. Lopuksi leikittiin kunnolla (heittelin Krokoa). Ruudun jälkeen vähän kontaktikävelyä ja pieni rauhoittelu. Tuli hyvä mieli ja kerittiin vielä ennen sadekuuroa kotiin. ;)

  • Kauko-ohjaus

Illalla seitsemän maissa otin treenit pihaparkkiksella. Jami ja Juuso olivat pihalla - siinäpä häiriötä. Iskä oli takana liikkurina. Ensiksi otin aika lyhyeltä matkalta vaihtoja ja palkitsin taakse. Aloitusmaahanmeno piti ottaa uusiksi - ei tarpeeksi hyvä. I-s-m-vaihtosarjassa oli vähän epävarmuutta, muuten ok. Taavi ei ehkä ollut ihan parhaassa viereessä aluksi, mutta alkoi sitten lämmetä. Yhdestä seisomisesta palkkasin innokkaasti edestä.

Tauon jälkeen samaa pitkällä matkalla (iskän 10 m on PITKÄ matka!) eri suuntaan, jolloin Jami & Juuso jäivät taakse. Aloitusmaahanmeno ok. Epävarmuutta oli pikkaisen - kävin palkkaamassa istumisen ja i-s-vaihdot. Ihan kiva treeni oli. Seuraavassa treenissä voisi palkata useammin ja ottaa taas lähempää. Eniten treeniä on tehtävä läheltä.

Tunnarin jälkeen otin vielä nurmikolla extempore kaukoja. Palkat nousemisesta i-s-m-laskeutumisesta. Taavi teki nätisti. Tällä kertaa palkitsin edestä. Huomiseksi voisi suunnitella treenin, katsotaan ainakin. ;)

  • Tunnari

Kaukojen jälkeen otettiin tunnaripunnari. Käytössä olivat Miialta saadut kapulat. Iskä toimi liikkurina. Jälleen etäisyyttä reippaat 10 m (iskän pitkä matka). Kapulat olivat ympyrässä. J-pojat kapuloiden takana. Treeni tehtiin kokeenomaisesti eli minä käännyin iskän viedessä oman. Taavi piti hienosti kontaktia sivulla. Ensimmäinen käsky meni Taavilta ohi. Jotenkin näytti, että oli lähdössä, mutta ei kuitenkaan. Tein käännöksen paikallaan, jotta sain "nollattua" tilanteen. Seuraava lähetys onnistui. Poitsu lähti innokkaasti kapuloille, vaikkakin kiersi nurmikolle ja juoksi sitä pitkin (ilmeisesti jalkapallon takia ;)). Kapuloilla Taavi teki aktiivisesti töitä. Intoa piisasi. Ensin T kokeili hampailla oikeaa, mutta nuuski vielä toiset kapulat. Vääriä ei koskenut hampaillaan, vaan kuonolla oli siirtänyt. Iskä siis oli katsomassa vierestä. Palautus vauhti oli hyvä, kiersi taas nurmikkoa pitkin vähäsen. Olin todella tyytyväinen. Palkitsin nappuloilla suht rauhallisesti. Lähtiessäni kapuloita keräämään Taavi tuli iloisesti sivulle seuraamaan (kontaktikävelyä) ja sai sitten lisää palkkaa. Huom! Alkurauhoittelut ja "tunnari"-sanan sanomisen olen jättänyt pois - ainakin vähäksi aikaa. Tänään en sanonut, enkä eilenkään. Eipä ole haitannut.

  • Luoksetulon pysähdys

Iltapissatuksella otettiin extempore pihakäytävällä pysäri. Ensiksi autotallilta päin. Aloitusasento oli maahanmeno. Pysähdys oli löysä, etäisyyttä paljon. Otin uudestaan, jolloin oli käytännössä läpijuoksu. Iskä oli Jamin ja Juuson kanssa pihalla ja ehdotti, että ottaisin toiseen suuntaan eli autotallille päin. Johan onnistui! Suoraan seisomisesta siis vapautus taakse hytinäapinalle. Ilmeisesti kova tuuli vaikutti.

Tunnisteet: