View RSS feed

Vain se metalli
24 huhtikuuta 2007

Taavi on saanut nyt lepäillä ja palautua koulutuksesta. Edelleen kotona on ollut kovin väsynyt poika, joten lepo on todella tehnyt hyvää Taaville. Ainoastaan metalliesinettä on varsinaisesti treenattu.

Koulusta pääsin neljältä ja kuudelta lähdettiin koirakouluun Taavin kanssa. Ensimmäinen kerta meni vauhdilla. Paikalla olivat kaikki 15 osallistujaa, sillä pikkuryhmät alkavat vasta ensi viikolla. Aluksi kävimme koirakot Miian kanssa läpi, ja minä neuvoin heille kontaktiharjoituksia. Taavi odotteli boksissaan kentän laidalla. Taavi sai tällaista ”piilohäiriötreeniä”eli perustottumista muihin koiriin. Lienee kuitenkin ihan tehokasta.

Koirakoulun jälkeen en enää treenannut, vaan lähdimme koirapäivän kunniaksi yhteislenkille kerholaisten kanssa. Koirakoulusta mukaan lähtivät Anne-Mari ja Hulda-snautseri (6 kk) sekä kaksi tyttöä pikkukoiriensa kanssa. Lisäksi mukana oli yksi karjalankarhukoira ja mäyräkoira. Kiva lenkki oli. Taavi juoksi irti, eikä välittänyt sähläävästi muista koirista. Nätisti poika tuli perässäni. Iskä haki meidät kotiin, kun tulimme lenkiltä. Taavi sai vielä iltaruuan ja sitten olikin unen aika.

  • Metalliesine

Aamulla teimme ruoka-ajalla treenit, mutta eihän se esine noussut. Tosin Pyhäjärven kennelkerhon esine on vääränlainen. Putkiosan halkaisija on liian iso Taavin suuhun. Halkaisija on iskän mukaan 21 mm, kun taas sallittu pienen koiran esineen putkiosan halkaisija on 15 mm. Molemmat omat esineeni täyttävät nämä mitat. Lisäksi tuon vieraan esineen laipat ovat liian pienet. Kävin Tuijallekin näyttämässä esinettä, ja Tuija huomautti esineen olevan muutenkin todella huono. Koska laipat ovat niin kapeat, uppoaa esine hiekkaan, eikä koira edes oikein saa sitä suuhunsa. Näin ollen treeni isolla esineellä lopetetaan. Jospa alkaisi mielikuva omasta esineestä tulla positiivisemmaksi ruoka-aikatreenin kautta.

Iltaruualla sama leikki. Nyt oli vain "inhokkimetalli" käytössä. Heittelin esinettä eteisessä, juoksin ympäri taloa, tarjosin vaihtoa ruokakuppiin - ei onnistunut. Näin ollen iltaruoka jäi saamatta ensimmäisellä kerralla, mutta myöhemmin illalla annoin pojalle ruuan pelkästä kontaktista.

Tunnisteet: