View RSS feed

Sitä sun tätä
26 huhtikuuta 2007

Taas päästään treenin makuun - jee. Taavi on palautunut viikonlopusta (kauanhan tuo kestikin), joten treenaaminen maistuu ihan hyvälle. Meikäläinen vain kärsii vähän väsymyksestä, päänsärystä ja niskavaivoista. Illalla taas tuli huomattua, ettei kannata väsyneenä treenailla mitään. Parannan tapani.

Kontaktivahvistukset sujuvat muuten hyvin: palkkaa liikkeestä ja pysähdyksistä. Taavi on ollut hyvällä tuulella ja ratkoo nytkin innokkaasti Kongiaan.

  • Kauko-ohjaus

Aamulla otin ennen ruokaa parit vaihdot eteisessä. Takana nappula palkkana. T tekikin aika hyvin - alussa vain vähän liikkumista (pari senttiä). Muuten oli ok harjoitus. Ei tehty pitkää treeniä, vaan ainoastaan parin nappulan verran.

  • Seuraaminen (peruuttaminen)

Niin ikään aamulla kaksi toistoa eteisessä nappulat palkkana. Ok.

  • Perusnouto

Eteisessä ennen ruokakupille vapauttamista puukapulalla. Hyvä!

  • Tunnari

Illalla otettiin iskän ja Taavin kanssa tunnari uudella idealla. Pihatiellä iskä oli liikkurina. Käytössä oli Miian eilen tuomat uudet kapulat. Etäisyyttä kapuloille oli 10 m, kapulat rivissä. Teinkin niin, että jätin Taavin lähtöpaikalle käännyttyäni kapuloihin päin ja menin kapuloiden luo. Kutsuin Taavin sivulle ja annoin tunnarikäskyn. Taavi haisteli hyvin ja palautti oikean minulle. Palasin Taavin kanssa sanaakaan sanomatta lähtöpaikalle, käännyin ja Taavi tuli perusasentoon. Sitten kehuin ja palkitsin nappulalla. Hienoa! Huom! Seuraavalla kerralla voisi vain kutsua luokse ja ennen sivulle tulemista antaa tunnarikäskyn.

  • Hyppynouto

Tunnarin jälkeen isi haki hyppyesteen tielle. Ensiksi heitin kapulan vinosti esteen taakse. Taavi hyppäsi menomatkalla, mutta tulomatkalla ei. Otin pojan uudelleen sivulle ja heitin suorempaan. Nyt T hyppäsi - jättikehut palkaksi ja nami kanssa. Otettiin sama eri suuntaan ja heitin vinoon. Taavi hyppäsi mennessä ja palatessa - hyvä!

  • Ruutu + alustatreeniä

Hyödynsin ruoka-aikaa vielä alustatreenin verran. Lähetin Taavin eteisessä alustalle ja pysäytin. Palkitsin nopeat alustalle menemiset ja pysähdykset nappulalla (vihellys). Yhteens neljä toistoa - hyvä.

Iltalenkillä seitsemän maissa käytiin kentällä ottamassa ruutu. Tein mehukattitötsistä (valkoiset) ruudun ja jätin yhden kauemmaksi häiriömerkiksi. Ruudussa oli sininen minialusta. Yritin lähettää vinosti agiesteiden välistä (maalikin välissä). T lähti, mutta stoppasi maalille ja jäi haistelemaan. Murahdin ja Taavihan tuli epävarmaksi. Menin lähemmäksi, jolloin kyllä lähti ruutuun, mutta ei ensimmäisellä käskyllä. Seuraavissa toistoissa edelleen epävarmuutta lähtemisessä. Onneksi T sentään juoksi reippaasti ruutuun. Yhden kerran käväisi häiriömerkillä, mistä kielsin - epävarmuutta tuli. Otin lyhyeltä matkalta pari suoraa lähetystä ja palkitsin pusukalalla. Kokeilin pysähdyksiä alustalle, ja Taavi meni maahan kummallakin toistokerralla. Läheltä sentään sain yhden onnistuneen pysähdyksen. Mikäköhän tässäkin taas mätti? Muutenkin maahanmeno maistui, sillä T meni maahan, kun jätin sen odottamaan paikalleen istualleen. Paah.

Itselle jäi huono fiilis, koska olin aivan liian väsynyt ja liian negatiivinen, mikä tietenkin aiheutti Taavin epävarmuuden. Kotona piti sitten vielä ottaa yksi alustatoisto ja pysäytys, jotta tuli parempi mieli. Taavi oli kentällä epävarma ja sehän mätti eniten. Pitäisi lähteä reippaasti ruutun ensimmäisellä käskyllä. Seuraavassa treenissä otetaan ensimmäinen toisto läheltä ja kehutaan älyttömästi! Vääriin juttuihin ei pidä nyt puuttua kiellolla - merkkiä mietittävä erikseen.

Tunnisteet: