View RSS feed

Pitkää perjantaita
06 huhtikuuta 2007

Pääsiäisloma alkoi rauhallisissa merkeissä. Kivahan se on lomalla olla, mutta oli vähän outo päivä. Jotenkin kamalan unelias tunnelma oli koko päivän, vaikka käväistiin iltapäivällä Pyhäsalmessakin. Aamupäivä meni yhtä artikkelia kirjoittaessa ja lepäillessä. Päivällä käväistiin lenkillä iskän ja Taavelon kanssa. Tuuli taas todella paljon, mutta ei ehkä ihan niin hirveästi kuin eilen.

Tosiaan lähdimme käymään puoli neljän jälkeen mummin luona Pyhäsalmessa. Taavi tykkää mummista ja tietenkin pikku-T lähti mukaamme mummia moikkailemaan. Parin viikon päästä menemme mummin yöksi, kun osallistumme Pyhäjärven Kennelkerhon tokokurssille. ;)

Illalla ei tehty mitään erikoista. Tokotreenit ovat jääneet kontativahvistuksiin, maahanmenoihin ja kaukoihin. Parempi pitää kevyitäkin päiviä välillä. Taavi näyttää olevan todella innoissaan kontaktipalkoista - hienoa. Iltarauhoittelut teimme Idolsin aikana (Ari voittaa!). Taavi rauhoittui täydellisesti, kun painelin sen oikeaa korvanlehteä kevyesti. Painelun jälkeen hieroin kevyesti molempia korvia. Rauhoittelujen jälkeen T mutusteli synttärilahjaksi saamaansa sääriluuta.

  • Kontaktivahvistukset

Taavin seuraaminen kontaktikävelynä on älyttömän hyvää. T tekee kontaktikävelyn välissä myös käännökset paikallaan upeasti. Nappulapalkka toimii. Epäsäännöllistä olen ottanut - nappula ei tule jokaisen pätkän jälkeen. Välillä olen vapauttanut jatkamaan haistelua. Tämä toimii, tämä toimii. Ei mitään ääntelyäkään ole esiintynyt.

  • Maahanmeno

Aamulla 2 x 5 toistoa pomppumaahanmenoja. Sama satsi tehtiin iltaruualla. Mummin luona otettiin pari toistoa - hyviä. Valitettavasti kaukojen yhteydessä ei ollut tekniikka ok: epävarmuutta.

  • Seuraaminen

Ai niin, olenhan minä ottanut extempore käännöksiä paikallaan. Mummin luona tein parit käännökset, samoin pihalla kontaktikävelyn yhteydessä. Sanoin "hiljaa" ennen käännöstreenin aloittamista. Taavi teki nätisti, ja perusasennot olivat nopeita.

  • Kauko-ohjaus

Treenikohteena oli tänään s-m-s. Eipä oikein sujunut. Menimme illalla ennen puoli kahdeksaa treenaamaan pihatielle. Taavelon epävarmuus alkoi, kun aloitusmaahanmeno ei toiminut. Mielestäni T ei myöskään ollut mitenkään innostunut treenistä. Kaukotreeni ei näytä nyt olevan pojan mieleen: epävarmuus tuli ilmi heti. Yritin innostaa leikkisästi, mutta Taavi tuli vain epävarmemmaksi. Vihdoin sain aloitusmaahanmenon onnistumaan. Seisomiset menivät treenissä hyvin. Maahanmenoissa sen sijaan oli epävarmuutta ja aloitusmaahanmenot (namin antamisen jälkeen uusi aloitus nousua varten) olleet hyviä. Taavi oli yksinkertaisesti epäröivä. Etäisyyttä otin aluksi liikaa: metri oli maahanmenossa liikaa tauon jälkeen. Palkkana maksanpalat toimivat hyvin eli niissä ei ollut ongelmaa.

Otin pihalla vain yhden kymmenen sarjan ja palasin treenaamaan huoneeseeni. Etäisyyttä vähensin reippaasti. Nyt Taavi tuli varmemmaksi - myös aloitusmaahanmenoissa. Mitä sitten jatkossa? Parasta on vähentää matkaa s-m-s-vaihdossa, koska taukoa on ollut. Ulos ei mennä ennen kuin olen taas saanut varmuutta lisää. Ainakin yksi treeni kunnolla sisällä ja sitten vasta ulos. Lisäksi pitää miettiä, miten aloitukseen saisi varmuutta. Kenties pieni innostus tai tsemppaus? Palkka sivulla? Harjoituksia sittenkin erilaiseksi? Lyhyemmät sarjat?

Tunnisteet: