View RSS feed

A piece of cake.
08 huhtikuuta 2007

Hyvvee pääsiäispäivää - tuulista ja aurinkoista sellaista. Tänään nukuttiin pitkään, käytiin lenkillä ja treenattiin sekä agilitya ja tottista. Taavin uusia sivuja on suunniteltu, mutta tällä hetkellä pää on niin täynnä ideoita, etten yksinkertaisesti tiedä, millaiset sivut teen. Ilmeisesti pitkittyy taas tämä projekti. ;)

Illalla Taavi mussutteli luuta ja tietenkin muistettiin myös rauhoittelut.

  • Kauko-ohjaus

Klo 10.30 tehtiin vaihtosarja i-s-m-s-i-m. Palkkana kalkkunaleike, etäisyys oli minimi ja paikkana pihakäytävä. Taavihan teki ihan ok kaksi sarjaa, mutta vaikein kohta oli edelleen i-s-m, koska T laskeutuu huonosti seisomasta maahan istumisen jälkeen. Kalkkunaleike nosti virettä. Täytyy muuten mainita, että ennen ulos menemistä harjoittelin peilin edessä käsimerkkejä. Taavi tuli viereen ja alkoi tehdä itsekseen kaukoja, kun käskytin peiliä.

Illalla noin klo 19 agitreenien jälkeen tehtiin kaksi sarjaa s-i-m-i-s-m-järjestyksessä. Oma käsimerkki oli i-s-vaihdossa huono, joten Taavi tarjosi maahanmenoa. Muista hyvä käsimerkki ja selvä suullinen käsky! Harjoittelimme huoneessani, ja palkitsin hirvenlihapihvillä. Arvatkaa, oliko innokas ja varma koira - oli. Huh, Taavi oli superinnoissaan. En ole aikaisemmin nähnyt sitä tuollaisena kaukotreenissä. Alkuasennotkin menivät hienosti. Tästä on hyvä jatkaa.

  • Luoksetulon pysäytys

Iltapäivällä tehtiin pihatiellä pysäriä. Takapalkkana oli Hytinäapina. Tällä kertaa aloitusmaahanmenot olivat ihan ok. Ensimmäisellä toistokerralla seisomaan pysähtyminen ja maahanmeno. Ai että meni hyvin. Kymppi. Vapautin taakse lelulle ja sitten leikittiin. Toinen toistokerta tehtiin autotallille päin. Nyt vapautin taakse seisomisesta, mutta T yrittikin lähteä luokseni. Piti toistaa "lelu"-sana. ;) Pysähdykset olivat napakoita. Omat käskytkin olivat sopivan kuuluvia - tuuli melkoisesti. Loppuun sitten leikkiä apinalla. Muistin kunnon rauhoittelut.

  • Tunnari

Pysärin jälkeen otettiin pihakäytävällä tunnari kymmenestä metristä. Kapulat olivat rivissä. Oikeanhan se T toi, mutta jälleen mokomaa epäröintiä. T jäi tölläilemään ennen kunnon suoritusta.

Agilitytreenin päätteeksi otin hallilla yhden perusnoudon tunnarikapulalla. Taavi teki hienosti. Vähän jäi pojalle hiekkaa suuhun, mutta eipä tuo suoritusta haitannut.

Illalla agitreenien jälkeen pihatiellä lyhyeltä matkalta toisto. Jälleen stoppailua ja vähän kuin rauhoittelua. Menin ja murahdin. En minäkään sentään salli mokomaa höpsimistä. Johan alkoi koira tuoda oikean. Seuraava toisto olikin ylivireinen - sattui tuomaan väärän. Kolmannella taas oikea.

Oma suunnitelmani oli tehdä hajuerottelua vähän aikaa, mutta Tuija ehdotti noin 3-5 metristä tehtyjä toistoja tutusta paikassa. Kokeilen sitä ja nyt oikeasti puutun tuohoon rauhoitteluun. Ei mitään radikaalia "ojennusta", vaan huomautus, että tuollainen peli ei vetele. Liike osataan ja epävarmuutta on, mutta yrittää pitää. Neiti K on tiukkana tässä asiassa. Harjoituksia helpotetaan - vaatimuksia on silti.

  • Maahanmenot

Olen yrittänyt vahvistella eri tilanteissa. Välillä menevät ok, välillä huonommin.

  • Seuraaminen: paikallakäännöksiä ja peruuttamista

Ulkoillessa olen tehnyt käännöksiä kontaktivahvistusten yhteydessä. Hiljaa Taavi työskentelee, mutta pärskii vielä välillä. Peruuttamista otettiin ennen iltaruokaa. Aluksi oli säheltämistä - alkoi sujua loppua kohden. Harjoitellaan. Milloinkohan ryhdistäytyisin seuraamisen harjoittelussa? ;)

Tunnisteet: