View RSS feed

Paluu arkeen
10 huhtikuuta 2007

Taas huitelee kello menemään - yritän siis olla nopea. ;) Niin se alkoi opiskelijan arki. Uusi jakso pitää sisällään terveystietoa, liikuntaa, ranskaa, ruotsia ja psykologiaa. Oikeastaan aika ihanteellinen jakso. Ranskaa opiskellaan Riikan kanssa kahdestaan - leppoisaa. Tänään ei vielä ollut psykologiaa, mutta muita aineita oli. Ihmeen hyvin alkoivat ranskan ja ruotsin sanat palailla mieleen, eikä ruotsin YO-harjoituskuuntelukaan mennyt hullummin.

Koulua oli neljään. Ilta meni läksyjen parissa ja lenkillä. Treeniä ei tehty paljoakaan. Iltarauhoittelut onnistuivat jälleen upeasti. Taavi rakastaa korvahierontaa; olen oppinut oikean tekniikan. ;) Huomenna onkin sitten agilityvalmennus - liitoa luvassa.

  • Kontaktivahvistukset

Kannattaa käydä koulua - Taavilla älytön into illalla. Aamu-ulkoilu meni vähän ohi, mutta ihan kivasti tarjosi kontaktia aamullakin. Illalla ulkoillessa T oli koko ajan sivulla kiehnäämässä ja tarjoamassa sivulle tulemista/seuraamista. Eniten palkitsin ruualla, pari silittelyä ja pari silittely + vapautus-yhdistelmää. Ihana otus tuo Taavelo.

  • Seuraaminen (peruuttaminen)

Ei treenata enää ruoka-ajan yhteydessä. Aamulla pojan vire oli liian korkealla. Intoahan kyllä on, mutta treeni menee helposti överiksi (vahvistetiheys laskee), kun T on liian intopinkeänä. Taavi peruutti liian taakse. Toisaalta T korjasi paikkansa mahdollisimman nopeasti. Kokeilen seuraavan kerran eri tilanteessa esim. kuivanameilla. ;)

  • Maahanmeno

Olen yrittänyt pohtia oikeaa palkkaamispaikkaa ja taisin onnistumaan löytämään sopivan. Nyt palkitsen Taavin suoraan etutassujen väliin eteen. Aiemmin palkka on tullut liian ylhäältä, mikä johtaa siihen, ettei asento "alitajunnan tasolla" suuntaudu tarpeeksi eteen. Takapalkkauksessa taas alkaa kääntää taakse, ainakin siltä tuntuu. Toistoja tein ulkoillessa ja välillä sisällä extempore. Tämän uuden palkkaamissysteemin avulla on alkanut onnistuneita maahanmenoja tulla enemmän ja intoa myös. Iltapissatuksella kokeilin pari ja johan onnistui - hienoa. Näytin iskälle vielä ennen nukkumaanmenoa kolme toistoa eteisessä. Halusin siis näyttää uutta palkkasysteemiä. Taavi teki todella hyvin. Ehkä koirani sittenkin joskus oppii täydelliset maahanmenot eri tilanteissa. Vire vain näyttää vaikuttavan asiaan niin kovasti. Pienikin epävarmuus johtaa "löysään" maahanmenoon sivulta.

  • Kauko-ohjaus

Kiitos Taavi - kerroit taas eilisestä treenistä. Ei kai koulutuspäivistä tarvitsisi pitää, kun saa seuraavassa treenissä tietää, mitä teki edellisessä. Otin ennen puruluun antamista yhdet kaukot. Oli rohkea veto kokeilla. Taavi tarjosi aluksi seisomista (m-s). Eilen pidin liian lyhyet tauot vaihtojen välillä. Käskytin seisomasta istumaan (hyvä), istumasta seisomaan (hyvä) ja seisomasta maahan (hyvä!). Vapautin tämän jälkeen luulle. Huomenna ei tehdä kaukoja. Seuraavat treenit tehdään sitten jatkuvalla palkkaussysteemillä. Muuten mainittakoon, että aloitusmaahanmeno oli hieno!

Tunnisteet: