View RSS feed

Lankalauantai
07 huhtikuuta 2007

Pääsiäisloma hupenee. Tänään ei ollut edes mikään lomailusää: lunta ja räntää tuli päivällä taivaan täydeltä. Onneksi sentään illaksi ilma parani. Aamupäivällä käväisin iskän kanssa kirkolla ja iltapäivällä lähdettiin tokotreeneihin Riikan ja Touhon kanssa. Illalla en tehnyt mitään erikoista. Iskä kävi Taavin kanssa vähän lyhyemmällä lenkillä. Minun pitää nyt lenkkeillä vähemmän, joten sen takia on päällä tällainen "poikkeustilanne". Kuulemma oli lenkki sujunut muuten hyvin, mutta T oli monta kertaa pysähtynyt ja katsonut taakseen, tuleeko mammakin. Melkein aloin itkeä, kun kuulosti niin suloiselta. Huomenna päästään taas yhdessä. ;)

Saunan jälkeen oli vuorossa hieronta. Mielestäni kaikki onnistui aivan upeasti. Taavi rentoutui hienosti ja minä myös. Hieronnan päätteeksi nostin pojan nukkumaan lattialle ja siinäpä vaavi nukkuu makeasti. Ai niin, lopuksi on mainittava, että T sai ihanan synttärilahjan Riikalta ja Touholta: sydämenmuotoisen rasian koirankeksejä ja tassuheijastimet ensi talveksi. Kiitos tuhannesti raksut!

  • Kontaktivahvistukset

Kontaktia olen vahvistellut ulkoillessa ja yhteistreeneissä. Eipä näissä mitään ongelmia.

  • Kauko-ohjaus

Lähinnä olen pohdiskellut kaukoja itsekseni. Eilen tuntui, etten tiedä yhtään, miten jatkaa. Taavilla on hyviä perustreenejä (yksittäiset asennonvaihtosarjat) takana, mutta varmuutta kaivataan ja kaivataan. Ideanihan oli, että opettaisin Taavin tekemään kaikki yksittäiset vaihdot 3-5 m etäisyydeltä täydellisesti ennen yhtäkään sekasarjaa. Nyt kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, ettei Taavin motivaatio kaukoissa riitä sellaiseen. Perustreenit ovat liian tylsiä, koska vaihdot ovat periaatteessa helppoja Taaville. Uusi suunnitelmani on tehdä jatkuvalla vahvistamisella läheltä sekasarjoja. Samalla vahvistuu yksittäiset vaihdot ja samalla tulee vaihtelua. Vaihdan myös palkan erinomaiseen namiin. Taavilla on ollut epävarmuutta aikaisemmista treeneistä, eikä se näin ollen tykkää kaukoista älyttömästi. Parempi palkka (jotain pehmoista esim. kalkkunaleikettä) tsemppaa ja nostaa virettä, jotta poika keskittyy satasella treeniin ja pitää treeniä oikeasti hauskana. Kokeilen huomenna ensimmäisen kerran ja pidän tietenkin tarkkaa kirjanpitoa. ;)

  • Maahanmeno

Taavi ei ole tänään tehnyt ihan niin hyviä maahanmenoja, kun aikaisemmin. Aamulla tehtiin kaksi ihan hyvää sarjaa, mutta yhteistreenissä ei tehnyt paikallamakuun alussa sfinksiä. Osa syy oli tietenkin märkä maa - silti pitää tehdä kunnolla. Jos pojan vire on vähänkin alhaisempi, ei sfinksi tule kunnolla. Olen ajatellut jatkavani vahvistamista lelupalkalla. Periaatteessa T on yhdistänyt nopeuden (pomppu) maahanmenoon, mutta toistoja on vielä kuitenkin vähän (ei kauaa treenattu) takana). Huomenna siis vauhtitreeniä eri tilanteissa - palkkana lelu.

  • Paikallamakuu

Alkumaahanmenoa lukuunottamatta oikein hyvä. Taavi makoili kiltisti hiljaa Touhon suorituksen ajan.

  • Ruutu

Touhon treenattua otin Taavilla ruudun. Menimme kaukalon vielä pystyssä olleiden laitojen taakse siksi aikaa, kun Riikka teki sinisistä sangoista ruudun. Alusta oli keskellä ruutua. Etäisyyttä oli kentän mitta. Riikka jäi häiriöksi ruuduun viereen, ja samalla hän toki katsoi Taavin suorituksen. Ruutuunmeno oli hyvä. Taavin mentyä alustalle käskin seisomaan. Ennen maahanmenokäskyä T vähän laski takapuolta - melkein istui - mutta meni sitten tietenkin maahan käskystä. Palkitsin, koska maahanmeno oli erittäin napakka. Toinen toisto otettiin pelkällä seisomisella. Palasin palkitsemaan Taavin Hipolla ja leikillä ruutuun. Kolmas toisto oli ennakointi *öhöm*. Taavi kertoo, mitä on treenattu. Poika oli kyllä ruudussa, mutta seisahti ennen alustaa. Käskin mennä alustalle ja palkitsin vihellyksellä + Hipolla. Loppuun leikkiä. Varsinaista rauhoittelua en tehnyt - unohdin.

Tehdäänpä taas vaihteeksi pelkkiä alustalle menemisiä, ettei poitsu jatka ennakointiaan. Vaihtelua!

  • Tunnari

Tulipahan taas opittua tunnarista jotain. Ruudun jälkeen pidettiin tauko ja otettiin sitten tunnari. Riikka laittoi kapulat ympyrään, ja minä vein oman joukkoon. Menin Taavin kanssa aika lähelle kapuloita, ja Riikka meni hieman kauemmaksi kapuloista (sivulla). Lähetin Taavin, ja poika lähtikin vasemmalle. Otin takaisin sivulle ja lähetin. Nyt otti oikean, mutta vaihtoi. Toisella toistolla toi oikean.

Teimme saman toisesta suunnasta. Touho oli takana kentän laidalla. Riikka meni taaksemme. Lähetin Taavin. Jälleen matkalla pieni haistelu. Menin poitsun luokse ja käskin kapuloille. T teki kunnon tunnarin.

Riikan kanssa pohdimme, mikä tässä mättää. Minä olin sitä mieltä, että Taavi paineistuu tilanteesta hirvittävästi. Olosuhteet ovat kuin missäkin testipaikassa. Touho on hiljaa kentän laidalla, Riikka tuijottaa, ja minä käskytän. 4-tie on ainoa ääni, mutta siihenkin Taavi on niin tottunut. Ilmeisesti tuo haistelu yms. on rauhoittelua.

Juteltuani Miian kanssa puhelimessa tulimme molemmat samaan lopputulokseen: Taavi paineistuu. Jos ympärillä on enemmän häiriöitä, voi homma onnistuakin. Koulutreeneissä täytyy vain tehdä hajuerottelua Taavin kanssa. Etäisyys tiputetaan minimiin. Jään odottamaan innolla, mitä tapahtuu tokokoulutuksessa parin viikon päästä. Joko häiriöt ovat pahitteeksi tai sitten ne auttavat - katsotaan.

  • Luoksetulon pysäytys

Jälleen taukoiltiin. Lopuksi otettiin vielä pysäri. Etäisyys oli kentän pituus (en tiedä matkaa). Takapalkkana Hippo ja aloitusasento epähuomiossa istuminen. Pysäytin seisomaan - täydellinen pysähdys. Vapautin taakse lelulle. Toinen toisto tehtiin toisin päin. Nyt käskin Taavin maahan (teki peräti sfinksin). Kutsuin, pysäytin seisomaan (ok), kutsuin ja pysäytin maahan. Mielestäni ei ollut kunnollinen maahanmeno, mutta pysähtyi, joten palkitsin. Tässä T sai vähän anteeksi kurakeliä. Vielä yksi toisto. En oikein muista tästä muuta kuin, että teki jotenkin oudon (?) ensimmäisen maahanmenon, joten kutsuin uudelleen ja pysäytin sitten. Vapautin taakse lelulle. Huom! Pysäritreenin aikana olivat koululle tulleet tuttumme Taina, Vesa ja Sami. He tulivat autolla, mutta emmehän me Taavin kanssa huomanneet. Tai minä huomasin treenin aikana - Taavi ei. Kun oli treenattu, Taavi sai mennä moikkaamaan tuttuja.

Kiitos Riikalle ja Touholle treeneistä - oli kivaa! Tunnarista tuli taas tajuttua jotain ja ruudusta myös. Kyllä tämä tästä vielä alkaa sujua. ;)

Tunnisteet: