View RSS feed

Kunnon treeniä ohjatusti
11 huhtikuuta 2007

Tänään oli vihdoin odotetun agilityvalmennuksen aika. Olen jälleen kirjoittelemassa myöhään, koska yksinkertaisesti aikaisemmin ei ole ollut aikaa. Agilityvalmennus alkoi viideltä. Meillä oli kouluttajana tuttu Mujusen Salme. Ensimmäinen valmennusryhmä aloitti jo kahdelta, joten kuuluimme Taavin kanssa kakkosryhmään. Ryhmämme olikin pieni, sillä alussa paikalla olivat lisäksemme vain Heini ja Oxy-aussie. Minulla oli valmennukseen lähdettäessä vähän väsynyt olo, mutta kummasti väsymys kaikkosi liidon myötä.

Salme oli jälleen suunnittelut meille hienoja ja erittäin hyödyllisiä harjoituksia. Koska kello tosiaan on paljon, en kerkiä piirtää ratapiirroksia tähän merkintään. Keskityn enemmän opittuihin asioihin ja vinkkeihin, joita Salmelta sain.

Ensimmäisessä treenissä harjoittelimme putkeen lähettämistä. Kaksi U-putkea oli asetettu eri vastakkain, välissä oli neljä aitaa neliömuodostelmana. Minulle putkeenlähetykset ovat olleet todella kinkkisiä, koska ohjaukseni on aina ontunut. Yleensä T on joutunut kysymään varmistusta. Syynä tähän on ollut yksinkertaisesti epäselvä ohjaus ja se, ettei T yksinkertaisesti ole nähnyt, mihin ohjaan. Salme opetti minulle "heittolähetyksen". Käsi nostetaan alhaalta ylöspäin ja suunta on tietenkin suoraan eteenpäin. Ennen tämän oppimista olin epätoivoisesti yrittänyt ohjata "laajasti" ja jopa kahdella kädellä - huh. Uusi tyyli alkoi iskostua pikkuhiljaa alitajuntaani, mutta vaatii toki työstämistä. Ensimmäisessä treenissä sujui hyvin, koska periaatteessa putkia painotettiin. Seuraavassa treenissä en ollut tyytyväinen lähetyksiini, vaikka T putkeen irtosikin paremmin kuin ennen. Huom! Viimeisessä treenissä Salme huomasi, että käteni oli välillä kämmen ylöspäin. Sormien täytyy olla yhdessä ja kämmenen pystyssä. Tavallaan käsi on nuoli. Varsinainen heittoliike on verrattavissa keilaamiseen. Kenties pitäisi alkaa harrastaa ko. lajia.

Eniten taisin oppia viimeisessä treenissä, jossa otettiin kutsuhyppy ja "ympyräkierto" U-putkeen. Aluksi ohjasin liian aikaisin putkeen, jolloin käännöksestä tuli liian tiukka Taaville. Tässä oli tärkeä suunnata liikettä ensin oikealle vasemmalla kädellä ja sitten kääntää oikealla kädellä vasemmalle. Kuulostaa epäselvälle, mutta itse saan selvää, kun olen tätä harjoitellut. ;) Koira on muistettava ottaa tarpeeksi lähelle ja liikkeestä pitäisi yrittää tehdä ympyrämäinen. Harjoitellaan jatkossakin.

Varsinainen tenkapåå tuli, kun jatkoin harjoitusta. Minun piti tehdä älyttömästi valsseja. Aluksi menin sekaisin ja tein jopa mäkelät väliin. Heiniltä sain kullanarvoisen vinkin, kun hän kysyi minulta, miksi jään putken eteen odottamaan koiraa. En osannut vastata. Ei tuon raketin kanssa pitäisi jäädä odottelemaan. Heini neuvoi etenemään heti aidan luo valssaamaan. Salme oli samaa mieltä. Tämä auttoi paljon - valssit alkoivat sujua. Toisen U-putken jälkeen sain valssattua, kun en jäänyt sinne putkensuulle turhaan varmistelemaan.

Harjoituksen 2.valssissa Taavi livahti selän takaa, sillä en ottanut sitä haltuun. Käytännössä tein vain hataran käännöksen seuraavalle aidalle. Salme neuvoi ottamaan hanskaan ja johan toimi. Lähtiessäni viimeisen kerran tekemään harjoitusta Salme käski minua päättämään, että kerkiän kaikki valssit. Ja minähän kerkisin. Tein valssit, otin koiran haltuun ja menin. Tuli todella hyvä fiilis! Pitää muistaa haltuunotot tuollaisissakin paikoissa, koska koira ne nyt osaa. Samoin putkien jälkeen pitää uskaltaa edetä: saa pari kallisarvoista lisäsadasosasekuntia.

Hyvät treenit Salme meille taas piti. Opin paljon ja lähden ihan toiveikkaana Seinäjoelle lauantaina. Muista putkilähetykset, unohda varmistelu ja liidä! Ratapiirrokset tulevat myöhemmin - tärkeintä oli nyt saada oivallukset ylös. Taavista sen verran vielä, että poika teki täysillä ja hienosti. Hallissa haisivat nartut oikein kunnolla, kun tyttöjähän siellä oli tänään enemmistö. Tekemistä ei latistanut, vaikka minuahan aina turha nuuskuttelu haittaa. Ennen treeniä annoin Taaville osan iltaruuasta, jotta ei käy ihan ylikuumana. Maksa ei oikein maistunut hallilla, mutta ei olisi kannattanut jättää syöttämättäkään. Illalla poika mussutteli vielä hampaidenpuhdistusluun ja pikkurauhoittelutkin jaksoin tehdä. Oma venyttely jäi toissijaiseksi. Saanen tuntea laiskuuteni huomenna. Tänään ei ollut vain agitreeniä, vaan myös liikuntatunnin mäkijuoksut (vauhtivedot ylös ja alas), jotka tein täysillä. Kerran se vain kirpaisee. Nyt nukkumatti tuli kylään eli nukkumaan mars.

Tunnisteet: