View RSS feed

Hassunhauskaa
29 huhtikuuta 2007

Aamulla lähdettiin sitten pyöräilemään Taavuskaisen kanssa Peninkiin. Piti tosin ensimmäiseltä reissulta palata vajaan kilometrin jälkeen kotiin vettä hakemaan - hyvä muisti minulla. Kentällä treenattiin vähäsen tottista. Agilityyn motivaatio on jälleen hukassa, mutta jospa se pikkuhiljaa tulee takaisin. En edes tiedä, miksi esteiden meneminen ei innosta. Joka tapauksessa pyöräilyreissu oli todella hauska! Kylläpä T jaksoikin hienosti juosta.

Iltamassa T sai kunnon raa'an luun. Hyvin maistuu mammanvaaville luonnonmukainen purtava.

  • Kauko-ohjaus

Ennen aamuruokaa tehtiin vaihtoja olohuoneessa. Käsimerkeilläkin alkoi toimia aika kivasti. Pari tekniikkavirhettä tuli - jatketaan harjoittelua.

  • Luoksetulon pysäytys

Aamupäivällä noin klo 11 olimme treenaamassa kentällä. Pysärimerkkeinä olivat siniset sangot. Treeni tehtiin agilityesteiden vieressä vanhan jalismaalin toisella puolella. Luoksetulomatkaa oli reippaasti. Taavi oli innoissaan ja tarjosi kontaktia koko matkan merkeille. Aloitusmaahanmeno oli hyvä (nappula palkaksi), takapalkkana pehmoluu. Pysäytin Taavin 1.merkillä seisomaan. Oma käsky oli hyvin ajoitettu ja Taavin pysähdys oli napakka. Toisella merkillä maahanmeno - ennakoin. Pysähdys oli hyvä, vapautus taakse ja leikkiä. Huom! Kutsumisten välillä pitäisi olla enemmän aikaa. Taavi oli upealla tuulella!

  • Ruutu

Heti pysärin jälkeen treenattiin ruutuja. Neljä pysärimerkkiä oli siis paikoillaan. Ruutuun (punaiset merkit) oli merkeistä etäisyyttä aika vähän (ruutu siis vasemmalla puolella). Otin suoran ruutuunlähetyksen, mutta Taavi juoksi suoraan 1. pysärimerkille ja seisahtui sinne. Kakkos-ja kolmostoistolla sama juttu, vaikka ruutu oli aivan edessä. Taavi siis juoksi törkeästi ruudun ohi - melkein ruudun läpi - merkille. Paah. Miua alkoi jo naurattaa, kun Taavelo niin innokkaana pinkoi merkille. Ei meinannut touhu onnistua yhtään. Käytiin yhdessäkin ruudussa, mutta aina Taavi karkaili merkille. Lopulta jätin pojan kauemmaksi ja vein alustan ruutuun. Nyt Taavi meni sentään ruutuun - ei tosin alustalle. Poika jäi ruudun etuosaan pysähtyen. Sama juttu seuraavalla toistolla. Otin toiston ihan läheltä, jolloin T osui ruutuun. Loppuun vielä pikkaisen pitemmältä matkalta alustalle meneminen. Palkaksi aina leikkiä pehmopallolla. Olipas hauska ruututreeni - epäonnistumisista huolimatta. Taavi oli superinnoissaan, minua nauratti ja kyllä toko oli ihanaa. Treeniä vaan tänään merkki-juttuun. Huom! Alustan kanssa vaihtelua: välillä alusta ruudussa, välillä ei.

  • Tunnari

Jee! Ruututreenin jälkeen Taavi meni juomaan ja minä tekaisin tunnaririvistön agiputken eteen. Muitakin esteitä mm. rengas oli ympärillä. Kapuloista osa oli Miialta, osa Tuijalta. Kutsuin Taavin luokseni ja vein vajaan 10 m päähän kapuloista. Lähetin Taavin tunnariin. T meni ihan reippaasti ravilla kapuloilla, haisteli rauhallisesti kaikki kapulat ja otti sen toisen vasemmalta eli oikean. Palautus reippaasti - laukka lopussa! Kunnon kehut ja nappuloit palkaksi. Olin älyttömän tyytyväinen! Ihana koira! Innoissani piilotin vielä oman kapulan heinikkoon. Tätä ei tosin ole tehty, joten loppujen lopuksi ohjailin vähän Taavia oman luo, mutta itse poika haistelemalla sen kuitenkin löysi.

Tunnisteet: