View RSS feed

Torstain treenailuja
29 maaliskuuta 2007

Koeviikko pyörähti käyntiin englannin kokeella. Koe alkoikin vasta vartin yli kaksitoista ja sattumalta äidillä oli auto käytössä, joten sain olla aamupäivän kotosalla. Aamulla käytiin lenkillä ihanan kuivalla tiellä - luksusta. Koulun jälkeen en tehnytkään mitään erityistä lukuunottamatta pikkutreenejä Taavuskan kanssa ja historian lukemista.

Äsken rauhoittelin Taavin, ja poitsu rauhoittuikin todella helposti. Toimintaa on ollut tänäänkin kiitettävästi, joten eipä ihme, että uni maistuu. Taavi on ratkonut mini-Kongin ja pyöritellyt aktivointipalloa. Vielä olisi tarkoitus antaa poitsulle luu pureskeltavaksi.

  • Kauko-ohjaus

Treeni nro. 1 tehtiin aamupäivällä klo 11. Paikkana oli pihakäytävä. Vaihtosarjana oli i-m-i. Kaikkien sarjojen onnistumisprosentti oli 100. Etäisyyttä oli 4-6 m - vähän vaihdellen. Palkkasin maahanmenot edestä. Istumisissa oli namikuppi takana ensimmäisessä sarjassa,muuten palkitsin edestä. Viimeisessä sarjassa vaihdot olivat nopeampia: parempi nami. Kahdessa ensimmäisessä sarjassa käytin vaaleaa valmismakupalaa, kolmannessa tummaa valmismakupaalaa. Kolmannessa sarjassa käytin välillä pelkkää käsimerkkiä tai suullista - ei ongelmia. Viimeinen sarja onnistuikin parhaiten aloitusasentoa myöten. Huom! Alkumaahanmenoa on harjoiteltava: se pitää saada suoremmaksi!

Toinen kaukotreeni tehtiin illalla klo 18.40. Paikkana oli pihatie ja vaihtona s-m-s. Onnistumisprosentit olivat 90 (pieni tekniikkasotku), 80 (lipsahdukset maahanmenon puhtaudessa) ja 80 (sama kuin 2.sarjassa). Palkitsin tummilla valmisnameilla niin, että T sai seisomisista vapautuksen taakse namikupille ja maahanmenot palkitsin edestä. Taavin tuli siis namikuppivaparin jälkeen etsiä jälleen kunnon seisoma-asento, jotta kunnon nousu oli mahdollinen. Tämän takia tuli pari lipsahdusta. Etäisyyttä oli maahanmenossa 0,5-1 m ja seisomisessa 1,5-2 m. Viimeisessä sarjassa alkuasento oli oikein hyvä, mutta esim. ensimmäisessä sarjassa piti uusia. Seuraavan treenin aiheena onkin kunnollisen maahanmenon vahvistaminen. Näin ollen tehdään pelkästään sivu-maahan-toistoja.

  • Luoksetulon pysäytys

Kolmelta treenattiin luoksetulon pysäytystä kujalla. Ensiksi tieltä Peltoniemeen päin toisto. T meni maahan, vaikka käskin seisahtua (?). Uudestaan otettiin. Lähtöasento oli istu. Taavi juoksi sopivan rivakalla laukalla ja teki hyvän seisomispysähdys. Odotin pari sekuntia ja vapautin taakse Hipolle. Kolmas toisto otettiin tielle päin. Aloitusasento oli maahan. Liikejärjestys: kutsu + seiso + kutsu + maahan + 2 sek odotus + vapautus taakse lelulle. Seuraavassa toistossa lähtöasento maahan ja liikejärjestys: kutsu + seiso + odotus + kutsu + palkka sivulla. Hienosti meni! Todella napakat olivat pysähdykset ja intoa riitti - hyvä Taavi. Loppuun leikkiä metsässä ja kujalla sekä tietenkin pieni rauhoittelu.

  • Seuraaminen

Ennen iltaruokaa otettiin nappuloiden voimin pihalla 3 x 5 toistoa oikealle kääntymistä. Taavi teki hienosti, mutta omat askeleet sekoilivat välillä. Koira osaa - minä en. Harjoitellaan. Nappulan T sai perusasennosta, käännöksen vahvistin "hyvä"-sanalla. Välillä käveltiin pari metriä suoraa ja sitten vasta käännyttiin, välillä suora käännös liikkeellelähdön jälkeen. Mallina olivat jälleen CTFO-kirjan askelkuviot.

Tunnisteet: