View RSS feed

Tiistain tunnarit
27 maaliskuuta 2007

Yritetäänpäs nyt kirjoittaa lyhyesti. ;) Ihana sää jatkuu - piristää kivasti. Pääsin kouluun kymmeneksi iskän kyydillä, joten aamulla oli aikaa puuhata Taavelon kanssa vähän aikaa. Poika ratkoi myös aktivointipalloa, jonka laitoin vasta nyt auki. Olen siis vahingossa jättänyt luukun avaamatta, joten ei ihme, ettei T ole saanut nameja palloa pyörittäessään. ;) Meikäläinen päätti vähän verestää kokkaustaitojaan. Edelleenkään en ole äitini kaltainen paakaripulla, mutta onnistuin leipomaan Taaville koulutusnameja. Resepti on tietenkin salainen. ;) Mm. hirvenlihaa namit sisältävät ja hyvin näyttävät maistuvan. Kaiken lisäksi nameista tuli sopivan pehmoista eli ei tarvitse veitsellä pilkkoa.

Kotiin tulin jo kahdelta. Niinpä tehtiin päivätreeniä, ulkoiltiin iltaruuan jälkeen hetki ja sitten olikin vuorossa kokeisiin valmistautuminen sekä hissan itsenäisen tehtävän tekeminen. Taavelolla oli jälleen Kongeroinen ratkottavana.

Illalla tehtiin rapalenkki. Taavelo ratkoi aktivointipallon melko nopeasti sillä aikaa, kun minä tein läksyjä. Hyvissä ajoin tehtiin iltarauhoittelut. Taavi oli ihmeen pirteänä, eikä heti oikein alkanut rauhoittua. Lopulta oma käpertyminen pojan viereen lattialla tuotti tulosta. ;)

  • Seuraaminen

Tänä aamuna noin puoli yhdeksältä käveltiin kujalla. Vahvistelin pehmonameilla kontaktia. Toisin sanoen T tuli seuraamaan sivulle, ja minä pysähdyin silloin tällöin palkiten. Palkitsin tosin vauhdistakin. Lisäksi annoin välillä palkaksi pelkän suullisen kehun. Kontaktivahvisteluissa otin niin hidasta kävelyä, käyntiä kuin juoksuakin. Tyytyväinen olin ja kivaa oli! Tuntui todella piristävältä tällainen leikkitreeni. Taavikin oli oikein innoissaan. ;)

  • Tunnari

Päivällä ennen kolmea otettiin tunnari pihatiellä/kujalla. Lähes Peltoniemen navetan kohdalle tein tunnarin. Rivissä oli vaakatasossa reilusti kapuloita - abouttiarallaa kymmenen. Kapulat olivat siis toissapäivänä keitettyjä. Hain Taavin sisältä, ja menimme kujalle. Etäisyyttä kapuloihin oli 11 m. Aluksi "tunnari" (T höristää korvia), vilkaisee eteenpäin ja ottaa sitten kontaktin. Minä rauhoittelin ja lähetin Taavin kapuloille. Hyvän haistelun teki, hetken mietti seisaallaan ja jatkoi kohta haisteluaan. Palautus ravilla, vahvistusvihellys noin puolessa välissä palautusmatkaa. Oikea tuli - hyvä. ;)

Toinen toisto tehtiin pihatien vieressä nurmikolla. Eri kapulat olivat käytössä. Kapulat olivat ympyrämuodostelmassa. Etäisyyttä kapuloihin oli noin 10 m. Lähetin Taavin. Ensin vähän etsiskeli (puolimatkasta hiljensi ja mietti missä kapulat). T oli siis odottanut tunnarin tekemisen ajan kujalla. T teki hyvää hajutyöskentelyä, nosti alussa oikeaa, mutta kävi vielä ympyrää läpi ja otti väärän. T lähti palauttamaan. Taavi pudotti kapulan, kun lähestyin sitä. En reagoinut mitenkään väärän tuomiseen (olin huippurauhallinen) ja otimme vain uudestaan. T oli vähän epävarmannäköinen, kun lähestyin sitä, mutta reipastui heti palatessamme alkuun. Nyt T teki oikein nätin ja nopean suorituksen. Kehuin kovasti ja palkitsin omatekoisilla namusilla. Hyvä mieli jäi loppupeleissä. Tunnarista pidetään ainakin pari päivää vapaata, eikä oteta enempää kuin 1 toisto/treeni. Olemme tehneet näin ennenkin. Viikonlopun epävarmuuden jälkeen olemme poikkeuksellisesti ottaneet tunnaripunnarin pari kertaa, mutta kyllä se vanha malli on paljon parempi. Muutenkin Taavin kanssa ei mielestäni kannata tunnaria kamalasti ottaa.

  • Kauko-ohjaus

Kun saatiin tunnari treenattua, T taukoili. Minä valmistauduin kaukotreeniin. M-s-m oli jälleen harjoittelussa. Kello näytti viittä vaille kolmea, kun aloitettiin. Paikkana oli pihatie. Taavilla oli todella rauhallinen ennen treenin alkua. Päätin palkita edestä maahanmenot ja takaa seisomiset Seisomisen etäisyys oli 1,5 m ja maahanmenon semmoinen 0,5 m. Ensimmäisessä ja toisessa sarjassa lipsahdukset maahanmenossa, kun yritin tehdä niin, että T ottaa taakse vapauttamisen (seisominen) jälkeen luonnollisen seisomisasennon. Varsinainen hissi ei ollut kyseessä. Lopulta päädyin 1. ja 2. sarjassa käskemään Taavin ylös hissinä ja ottamaan siitä maahanmenon. Näin onnistui hyvin. Onnistumisprosentit molemmissa sarjoissa 90. Viimeisessä sarjassa Taavi yllätti. ;) Otin seisomisen 1,5 m päästä vapauttaen taakse ja sitten otettiin maahanmeno. T oli seisaallaan ja yllättäen läheni minua hiukan (siis en ollut vielä lähtenyt kauemmas) ja suoristi itsensä. Taavi siis tajusi oikaista vartalonsa, jotta sai mentyä maahan oikealla tekniikalla! Hissiliikettä ei tarvinnut ottaa erikseen, sillä T itse asettui hyvään seisomisasentoon. Treeni sujui paljon helpommin tämän jälkeen. Ainoa lipsahdus tuli viimeisessä seisomisessa. T siis liikautti oikeaa jalkaa hieman eteen. Muuten meni hienosti! Älyttömän hyvä fiilis! Taavi oli rauhallinen, mutta selvästi mukana hommassa.

Seuraava treeni on i-s-i. Etäisyyttä otetaan 1,5 m. Takapalkkaa mietin - taitaa olla hyvä idea ottaa se käyttöön.

Tunnisteet: