View RSS feed

Nopea katsaus
19 maaliskuuta 2007

Taas viuhtoo kello menemään, joten yritän kirjoittaa lyhyesti. ;) Uusi viikko pyörähti käyntiin vauhdilla. Kotiin pääsin puoli kahden linkillä. Ennen kolmea olimme Taavin kanssa lähdössä lenkillä, kun meidät yllätti jo kujalla vesi-ja räntäkuuro. Palasimme kotiin ja päätimme yrittää illalla uudelleen. Ennen kuutta olikin ok sää, joten lenkillä pahemmin kastuttu - kuraisia kyllä olimme. Lenkin jälkeen menimme vielä tottistelemaan. Loppuilta kului läksyjä tehdessä, Taavi ratkoi Kongia ja rauhoittelut muistettiin tehdä. Poika tuntui olevan kovin pirteä. Sain tehdä vähän aikaa töitä, T rauhoittui kunnolla. ;)

Kaukoista en tee senkummempaa merkintää, vaan mainitsen vain ottaneeni yhden sarjan ennen Kongin antamista. Hyvin meni, vaikka alussa oli haparointia. Oli kyllä ihan extempore-treeni. Huomenna tehdään "kunnon" treeniä namivahvistuksella. Huom! Pitää kiinnittää huomiota maahanmenoasentoon. Toisin sanoen aloitusasennon pitäisi olla mahdollisimman hyvä, jotta ensimmäinen vaihto sujuu hyvin. Jos ensimmäinen on teknisesti kunnollinen, onnistuu tietysti seuraavakin paremmin. ;)

  • Seuraaminen

Iltaruokaa ennen tein vain yhden viiden nappulan sarjan seuraamista huoneessani. Tein käännöstä oikealle. Menikin aika hyvin, vaikka alussa oli haparointia omien askelten kanssa. Kuivaharjoittelua kaivataan. Tänään ei ollut aikaa - tekosyitä, tekosyitä. ;)

Ulkoilulenkillä vahvistin kontaktia. Taavi teki hyvät perusasennot. Otin eri vauhdissa pätkiä, eniten pitkiä. Paikallasiirtymisiäkin harjoittelin vähän. Taavi on selvästi rauhoittunut, mutta edelleen pieniä ääntelyjä pääsee silloin tällöin ts. kuumuu.

  • Tunnari

Vettä tulee ja lenkki on takana - siispä tunnaria treenaamaan. ;) Lenkin jälkeen menimme suoraan autotallille. Taavi jäi odottamaan sadetakki päällä pihalle, ja minä vein tunnarikapulat riviin pihatielle. Kapuloita oli vaakatasossa semmoinen kymmenen kappaletta. Etäisyyttä kapuloille oli Taavista noin 17,5 metriä. Haastetta pitää aina olla. Ensin sanoin "tunnari" (Taavi käänsi katseensa kapuloihin), rauhoittelin vähän (en niin hyvin kuin aikaisemmin) ja lähetin kapuloille. T teki hyvää haistelutyöskentelyä ja palautti oman. Palautuksen alkupätkä oli reipasta ravia, keskivaiheessa kiihtyi laukkaan, jolloin vihelsin. T tuli hienosti sivulle ja palkitsin isoilla kehuilla ja nameilla. En kuitenkaan hyppinyt tai tehnyt muuta yli-innostavaa. Superhyvä suoritus oli!

  • Luoksetulon pysäytys

Ei mennyt pysäri tunnarin jälkeen putkeen. Hain rukkasen leluksi, kun en viitsinyt lähteä sisältä mitään leikkikalua hakemaan. Jätin Taavin pihatien päähän - makuulle. Ei oikein poika tykännyt maassa maata, kun oli sadetakki päällä ja vieläpä niin märkää. Kutsuin ja annoin käskyn. T ei pysähtynyt. Annoin toisen käskyn ja pysähtyi. Ei olisi pitänyt toista antaa, mutta ainahan on hyvä olla jälkikäteen viisas. Otimme uudestaan. Taavi ei juossut tietä suoraan (kenties loikki märimmän kohdan yli?), ja pysähdys oli haparoivaa. Vapautin taakse rukkaselle. Syytettäköön tänään a) sadetakkia b) keliä ja c) liian pitkää matkaa. Ei se aina vaan voi onnistua, harmi. Huom! Jatkossakin on muistettava ottaa lähtöjä makuuasennosta. Olen tehnyt epähuomiossa vain istumisesta viime aikoin.

Tunnisteet: