View RSS feed

"Ma-ma"
31 maaliskuuta 2007

Lauantain kunniaksi treenattiin vähän enemmän kuin eilen, mutta ei mitenkään älyttömän paljon. ;) Agilitytreeni jäi väliin, sillä äidillä meni päivä hautajaisissa, ja iskä tuli Kuopiosta vasta iltamassa. Aamulla lenkkeiltiin, siivottiin (tosin ei minun huonettani) ja päivällä luettiin (!). Historiasta sain luettua maailmansodan muistiinpanoja, mutta matikkaa laskeskelin ihan ahkerasti - jippijee.

Illalla käytiin Taavin ja iskän kanssa kävelemässä semmoiset puoli tuntia. Taavilla oli virtaa. Saunan jälkeen hieroin Taavin. Poika rentoutui hyvin. T tykkäsi kovasti kaulan hieromisesta ja tietenkin takajalkojen. Laitoin Taavin ensiksi lattialle viltin päälle hieronnan päätteeksi (hieroin siis trimmipöydällä), mutta T tuli jalkoihini pyörimään heti. Päätin asettaa viltin tuolille, ja nyt T nukkuukin vieressäni työtuolilla. Minähän tietenkin istun jumppapallon päällä.

  • Seuraaminen

Päivällä yhden maissa lähdettiin treenaamaan pihalla. Suunnitelmana oli harjoitella tötsillä käännöksiä. Aluksi kaksi punaista tötsää olivat kaukana toisistaan pihatiellä. Kierrättelin Taavia tötsien ympäri ja pian T tajusi idean. Vasemmalle kääntymiset sujuivat ihan ok - jopa minulta. Oikealle kääntymiset olivat aluksi löysiä, kun oma jalkatyöskentelyni oli taas mitä oli. Palkitsin omatekoisilla nameilla.

Laitoin tötsiä lähemmäksi toisiaan ja treenasin oikeaa käännöstä. Taavi sai ideasta paremmin kiinni, kun tehtiin pelkkiä oikealta kiertämisiä. Pitäisiköhän mieluummin ilmaista, että minä sain paremmin ideasta kiinni. Taavi oli intopinkeänä - teki älyttöämn hyvin töitä. T ei kuitenkaan äännellyt, eikä ollut mitenkään ylivireinen. Luksuskoira treenata.

  • Tunnari

Ennen seuraamistreeniä Taavin ollessa sisällä tein lähes Peltoniemen tienhaaran luokse tunnarin. Kahdeksan kapulaa eli seitsemän väärää ja yksi oikea. Muodostelma oli ympyrä. Seuraamistreenin jälkeen seuruutin Taavin kujalle (upeaa seuraamista) ja valmistelin tunnariin. Kapulat olivat aika kaukana. En pyytänyt etsimään kapuloita, eikä T hoksannut katsoa eteenpäin. Ensimmäinen käsky ei toiminut. Käännyin 360 astetta Taavin kanssa ja otin uudestaan. Nyt kysyin kapuloista. T katsoi eteenpäin ja otti sitten kontaktin. Lähetin kapuloille. Reippaasti T meni, teki täydelliset hajustelut ja palautti laukalla oikean. Kehuin vähän liiankin railakkaasti, mutta annettakoon se anteeksi. Jes - hyvä treeni! Sitten mentiin pihaan takaisin.

  • Maahanmeno

Ei tämä enää kaukoihin liity, koska sfinksi-asennon haluan myös paikkamakuuseen ja muutenkin maahanmenoihin. Taavi on tottunut lonkka-asentoon, joten tässä onkin viilaamista oikein kunnolla. ;) Iltaruokaa ennen tein 2 x 7 toistoa extempore. Peilin edessä tehtiin. Taavi oli intopinkeänä ruoka-ajan ansiosta. Alussa tuli pari lonkka-asentoa, mutta nopeasti T hoksasi idean. Toisessa sarjassa jopa korjasi itse, jos oli menossa huonoon asentoon. Ruokakupille vapautin kunnon maahanmenosta.

Toinen treeni tehtiin klo 16.40 pihatiellä. Iskä oli kotiutunut Kuopiosta ja tuli kirjaajaksi. Ensimmäinen sarja oli huono - onnistumisia 60 %. Seuraavassakin prosentit olivat 70. Palkkana oli omatekoiset namit. Jotenkin T oli vähän alavireinen, eikä tehnyt mitenkään erityisen täysillä. Vasta viimeinen sarja onnistui - 90-prosenttisesti. Taavi oli enemmän mukana. Treenin jälkeen tein vielä pari extraa extempore - sujui hyvin. Sisällä palkkasin pari hyvää: T oli innokkaampi. Varmaan ensimmäisessä kahdessa sarjassa olin liian liikkumaton eli siirryin todella vähän. Viimeisessä sarjassa vaihtelin paikkaa ja kutsuin jopa kaukaa sivulle. Lisäksi tuntuu, että kolme sarjaa kymmenellä toistolla on liikaa maahanmenossa. Onnistumisprosentin pitäisi ainakin olla korkeammalla.

Pienen iltalenkin jälkeen keksin kokeilla maahanmenoja leluja. Käytössä olivat narupallo ja papukaija. Itseasiassa onnistumisia tuli ihan kivasti, vaikka treeni oli kaikkea muuta kuin suunniteltu. Lelut heitin taakse. Huomenna pitäisi keksiä tähän maahanmenoon jotain järkevää. Kenties lelupalkka tai vauhtimaahanmenot (paikka vaihtuu) ovat paras treenitapa.

Tunnisteet: