View RSS feed

Kevättä rinnassa
26 maaliskuuta 2007

Jälleen alkaa treeni sujua. ;) Päivä meni muutenkin kivasti. Tulin koulusta kahdelta. Lenkki päätettiin tehdä vasta illemmalla eli päivällä treenailtiin tottista. Sitten lueskelenkin enklanttia, ja Taavi pyöritteli aktivointipalloa ja ratkoi Kongia. Meillähän on pakastimessa aina jokin Kong valmiina ratkottavaksi. Tällä hetkellä Kong-kokoema sisältää neljä erilaista ratkottavaa. Oikeastaan on vielä kaksi Kong-merkkistä lelua, mutta ne eivät ole varsinaisia aktivointileluja.

Puoli seitsemältä käytiin lenkillä. Äiti oli mukana sauvakävelemässä. Äsken rauhoituttiin. Taavi oli jo valmiiksi väsynyt, joten eipä tarvinnut paljoa rauhoitella. Nyt T nukkuu vieressäni. ;) Pitänee muuten mainita, ettei Taavi oikein innostunut uusista vuotaluista (?). Vähän on poitsu luuta pureskellut, mutta ei mitenkään erityisen mielellään. Jospa joskus löytäisin pojalle jotain mieleistä naudannahkapureskeltavaa. ;)

  • Kauko-ohjaus

Päivällä ennen kolmea tehtiin pihakäytävällä s-m-s. Aluksi etäisyyttä oli 1 m. Ensimmäisen sarjan onnistumisprosentti oli 80. Taavin etujalat liikahtivat hiukan maahanmenossa, joten otin maahanmenotoistot ihan läheltä. Palkitsin pehmonameilla. Yhden seisomisen palkitsin taakse, muut edestä. Toisessa sarjassa onnistumisia 80 %. Vaihdoimme vähän paikkaa. T oli rauhallisessa mielentilassa ja teki oikein hienot nousut. Virheet siis maahanmenossa. Viimeisessä sarjassa 90 % onnistumisia. Seisomisessa etäisyys 1 m, maahanmenossa 0,5 m. Seuraavassa treenissä kokeillaan seisomiseen 1,5 m, mutta laskeutuminen tehdään edelleen 0,5 metristä. Huom! Viimeisessä sarjassa vaikutti varmasti myös se, että käsimerkkini maahanmenossa oli selvempi kuin aikaisemmissa sarjoissa, mikä toi Taaville varmuutta. Positiivista oli sekin, ettei T ennakoinut kertaakaan! Pihalla ei treenin aikana ollut erityisiä häiriöitä lukuunottamatta naapurista selvästi kuuluneita lasten ääniä (huutoa ja itkua myös) sekä keittiön ikkunasta ulos kantautunut hirvenlihan tuoksu. ;)

  • Tunnari

Kyllähän T osaa tunnarin. ;) Keitetyt kapulat olivat saunalla yön yli ja tänä aamuna sitten kiikutin koko satsin ulos pussissa. Pussinsuun jätin auki. Tuija sanoi, että olisi kannattanut viedä kapulat heti keittämisen jälkeen ulos.

Kaukotreenin jälkeen T odotteli, kun minä valmistelin tunnarin. Laitoin pihakäytävällä uusia kapuloita viisi riviin (IIIII) ja joukkoon oman (uusien joukosta). Menin noin 7 metrin päähän kapuloista, otin Taavin sivulle, rauhoittelin pojan ja lähetin. T juoksi jopa kapularivin ohi ja kävi nuuhkimassa takana olevaa kapulaläjää. Olin siis kaatanut isomman satsin kapuloita maahan, ja nyt Taavi epähuomiossa juoksikin sinne. Yritin ohjata kauempaa lähempänä oleville kapuloille, mutta tyhmä idea se oli. T oli hiukan epävarma, joten kutsuin takaisin. Otin uudestaan samoilla rauhoitteluilla ja valoin poikaan uskoa omaan osaamiseensa. T meni oikeille kapuloille (hyvä vauhti), teki hyvän hajutyöskentelyn ja toi oman reippaasti. Se tosiaan oli oma! Kehuin iloisesti ja annoin namin sivulla. Taisipa tulla kehuttua poika maasta taivaisiin - tuntui niin hyvälle.

Toinen toisto tehtiin eri suunnasta. Kapuloina olivat vanhat yhteistreeneissä ja iskän kanssa treenatessa käytetyt kapulat. Minä en ole siis ollut yhteydessä ko. kapuloihin eli en ole siirrellyt niitä pihdeillä tms. Laitoin kapuloita noin kymmenen limittäin ympyrään. Taavi odotteli 10 metrin päässä. Lähetin kapuloille rauhoittelun jälkeen. T meni innokkaasti kapuloille ja teki jälleen täydellisen suorituksen. Taas kehuin ja annoin nameja. Huom! Ennen lähetystä rauhoittelun sanoin "tunnari", jotta T tietää, että nyt tulee hajuliike. Minusta näytti, että T virittäytyi oikeaan mielentilaan.

  • Luoksetulon pysäytys

Tunnarin jälkeen T sai etsiä kaksi kertaa kalavinkua metsästä. Sitten menin kujalle vähän pihatieltämme Peltoniemeen päin ja otin pysärin. T jäi reilun matkan päähän, takapalkkana kalavinku. Kutsuin ja pysäytin. T pysähtyi kuin seinään, vapautin taakse noin 2 sek kuluttua. Loppuun leikit ja rauhoittelusilitykset. Oi että meni hienosti, vaikka oli vastatuuli!

Tunnisteet: