View RSS feed

Keväistä
23 maaliskuuta 2007

Kevät on tullut - ainakin nyt tuntuu vahvasti sieltä. Aamulla oli aivan upea ilma. Sain viettää kotona aamupäivän; kouluun tarvitsi mennä vasta varttia yli yhdeksi. Kerkisin tehdä Taavin kanssa ruoka-aikatreenin ja kunnon lenkin. Tie oli menomatkalla aika kuiva, mutta palatessamme kotiin reilun tunnin kuluttua oli minulla mukana melkoisen likainen koira. Eipä ole Taavi tainnut vielä tänä keväänä olla noin kurainen kertaakaan. Onneksi suihku on keksitty. ;)

Puolen päivän aikoihin kummini Taimi & Pappa tulivat käymään. He olivat paluumatkalla lomareissulta Paljakasta. Taavelo tykkää Papasta, vaikka pitihän tätä aluksi vähän haukkua. Minä lähdin ennen yhtä Peltoniemeen, sillä pääsin kouluun enoni ja hänen vaimonsa kyydissä.

Neljältä olin kotosalla. Ilta menikin rentoutuessa. Myönnetään laskin matikasta keskihajontaa ja kertymää tilastoportfoliota varten, mutta melkoista rentoutumistahan se sekin on. ;)Pikkasen treenattiin ja käytiin vielä hakemassa äiti Mäntypirtiltä kotia. Taavilla sujui rauhoittumiset taas todella mallikkaasti, hieno poika. Huomenna on luvassa treeniä, lenkkeilyä ja koeviikkoon valmistautumista. Harmikseni joudun jättämään taas Pyhäsalmen tottistreenit väliin. Äiti ja iskä ovat ahkeroineet "vapaaehtoistyössä" viikonloput marraskuulta lähtien, ja heillä on sunnuntaina ensimmäinen vapaapäivä projektin valmistuttua. Näin ollen annan heidän rentoutua kunnolla. Ei siihen oman ajokortin saamiseenkaan ole enää kuin reilut 3,5 kuukautta - kestetään vielä. ;)

  • Seuraaminen

Aamulla ruoka-ajan yhteydessä tehtiin oikealle kääntymistä 2 x 5 toistoa. Vieressä olivat askelpiirrokset, joten osasinhan minä kävellä. Aluksi tosin treenasin pari kertaa itsekseni kuvion. Taavi teki upeat käännökset ja luki kehoani todella hyvin - koira osaa. Kehu hyvästä käännöksestä, nappula perusasennossa.

Ennen Kongin antamista aamullapäivällä otettiin vähän käännöksiä paikallaan. Olipas hiljaista. ;)

  • Ruutu

Tehtiinpäs ruuuuttania tännään. Suunnittelin eilen valmiiksi seuraavan ruututreenin, joten helppohan sitä oli lähteä harjoittelemaan. Jätin Taavin sisälle, tein ruudun pihatielle ja mittasin autotallille päin 15 metrin matkan. Ruutumerkkeinä olivat siirappipurkit, ja alusta oli vaaleansininen. Hain Taavin sisältä ja vein tielle autotallin kautta, jotta T ei nähnyt ruutua etukäteen. Menimme 15 m päähän ruudusta. T oli sivulla, kysyin ruutu-kysymyksen. T katsoi heti ruutuun. Kehuin ja lähetin katsekontaktin jälkeen. T koski alustaa, sanoin "stå" ja T pysähtyi. Menin Taavia kohti, vihelsin ja heitin Leppiksen. Leikittiin pikku hetki ja mentiin takaisin lähtöpaikalle 2.toistoa varten. Toinen toisto tehtiin maahanmenon kera. T meni ruutuun alustalle, "stå", odotin hetken ja annoin maahanmenokäskyn. Bingo - hienosti meni maahan. Menin palkitsemaan ruutuun lelulla.

Kolmas toisto tehtiin vinosta kulmasta. Ruutuunmeno hieno, mutta seisomisen jälkeen istahti vahingossa. Kutsuin pois ja otin uudelleen. Nyt seisahtui hienosti. Menin ruutuun, vihelsin ja sitten leikittiin ruudussa. Heitin myös pari kertaa Leppistä pellolle. Loppuun rauhoittelu, että vire tasoittui. Superkiva treeni oli! Huomiseksi minulla onkin jo kaksi treeniä suunniteltuna, mutta teen varmaan vain toisen.

  • Kauko-ohjaus

Kaukot menevät hyvin. Tänään tehtiin kaksi treeniä. Molemmat treenit on kirjattu paperille. ;) Tein itselleni uuden treenitaulukkopohjan, josta pitää nyt huomenna ottaa paljon kopioita.

Ensimmäinen treeni oli istu-seiso-istu. Palkintona käytin juustoa, jonka annoin kädestä. Etäisyys oli minimaalinen. Paikkana oli pihanpuoleinen työhuone. Treeni alkoi klo 17.15. Lähtöasento oli istu. Huom! Treenin alussa olen nyt sanonut "kauko", jotta T tietää luvassa olevan mukava kaukotreeni. Ensimmäisessä sarjassa onnistumisprosentti oli 90. Kolmannella toistokerralla T meni seisomasta maahan, koska käsimerkkini oli huono. Taukoa pidettiin 1.sarjan jälkeen noin minuutti. Toisessa sarjassa oli onnistumisprosentti 80. Neljännellä toistolla huono käsimerkki: T meni maahan. Kahdeksannella toistolla T ennakoi istumisen, joten ohjasin seisomaan ja otin uudelleen. Kolmannen sarjan onnistumisprosentti oli 80. T ennakoi istumisen kolmannella toistokerralla. Neljännen toiston palkkasin odottamista seisaallaan. Kuudennella toistokerralla ennakoi seisomisen. Toistojen myötä muistin kuitenkin pitää kunnon vaihtovälit. T teki rauhallisesti, eikä mitenkään ylivireisesti. Vaihdot tekee reippaasti, mutta ei ole muuten hötky, vaan tarkka. Itse ei saa innostaa liikaa, kun tekniikassahan se sitten alkaa näkyä. Tekniikka on nyt aivan ykkösluokkaa - hyvä. Seuraavalle kerralla omaa muistettavaa: a)vaihtovälit (3-10 sek) b) selvät käsimerkit.

Päivän toinen treeni tehtiin noin klo 19.45. Aiheena oli s-m-s. Viime kerralla saavutimme väh. 80%-onnistumiset, joten kriteeri nousi etäisyyden suhteen. Alkusuunnitelmasta poiketen vaihdoin 0,5 m yhdeksi metriksi. Riskillä vähän mentiin, mutta suunnittelin tämän jo ennen varsinaista treenituokiota. Palkintona oli nyt pehmonameja. Ensimmäisen sarjan onnistumisprosentti oli 90. Neljännellä toistokerralla ennakoi maahanmenon. Toisen sarjan onnistumisprosentti oli 90. Taavin vasen etujalka liikahti eteenpäin neljännellä toistolla. Kahdella viimeisellä toistokerralla käytin vain suullisia käskyjä. Viimeisen toistosarjan onnistumisprosentti oli 80. Maahanmeno pelkästä käsimerkistä ei onnistunut. Neljänneksi viimeisellä toistolla T ennakoi seisomisen. Vaikka ennakointia vielä vähän on, on sitä prosentuaalisesti vähemmän kuin ennen. Mielestäni pidin tässä treenissä riittävän pitkät, jopa liioitellut, odotteluvälit. T oli jälleen rauhallinen ja hyvin keskittynyt.

Tunnisteet: