View RSS feed

Hyvin sujuu kuva
22 maaliskuuta 2007

Apuva, kello on jo ties kuinka paljon. Idolsin tuloksia jo julkistetaan TV:ssä, mutta kirjoitetaan nyt kuitenkin tästä päivästä pikaisesti. Tänään olikin kunnon menopäivä. Päivällä kävin fysioterapeutilla ja sain ylävartalojumppaohjeet. Koulua minulla oli neljään, mutta äikän tunnilta olin poissa, nimittäin ajotunnilla. Tuntuipa ajo paljon helpommalta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä se lähtee. ;) Koulun jälkeen olivat vuorossa autokoulun teoriatunnit. Kotona olin ennen seitsemää. Kerittiin ihan hyvin käydä tunnin lenkki. Puoli tuntia käveltiin melko valoisassa ja toinen puolituntinen sitten käveltiinkin katuvalojen loisteessa.

Aikaa jäi lenkin jälkeen vain kaukotreeniin ja kunnon rauhoitteluihin. Taavi rauhoittui oikein hienosti - jälleen kerran. Kerkisipä T ratkoa tänään "pitkula-Konginkin". ;) Huomenna minun olisi pitänyt mennä Jyväskylään, mutta jääkin käynti välistä. Näin ollen menen myöhempään kouluun, jos saan kyydin järkättyä. Ja huomennahan on jo perjantai - ihanaa.

  • Kauko-ohjaus

Hyvin jatkuu edistyksemme uuden suunnitelman mukaan. Tänään vuorossa oli istu-maahan-istu-vaihto. Äiti oli jemmannut Taavin iltaruualta kymmenen namia eli yhtä sarjaa varten. Ensimmäinen toistosarja tehtiin nappuloiden voimalla. Etäisyyttä oli suurin piirtein maton pituus ja vähän lisää eli noin 3 m. Parempi vain, ettei etäisyyttä ole liikaa, vaikka i-m-i on periaatteessa tuttu juttu AVO-luokasta. Vahvistusaikataulu oli jälleen jatkuva. Nythän meillä on menossa "varmuuskurssi", joten jatkuvalla aikataululla mennään niin kauan, että päästään sekasarjavaiheeseen.

Ensimmäisen sarjan onnistumisprosentti oli 90. Palkitsin Taavin suullisella ja kädestä antamallani nappulalla. Kolmanneksi viimeisellä toistokerralla T yritti aluksi jotain seisomisen tapaista ennen täydellistä istumaannousua, joten se jäi palkitsematta. Pidimme kunnon tauon, jonka aikana T sai olla ihan vapaasti. Seuraava sarja tehtiin pehmonamien voimin. Treeni tehtiin eri suunnasta. Onnistumisprosentti oli täysi 100. T vaikutti varmemmalta maahanmenoissa verrattuna ensimmäiseen sarjaan. Huom! Jokainen toistosarja alkoi niin, että otin Taavin sivulle ja käskin maahan. Maahanmenoasennot olivat hyviä.

Viimeinen sarjan onnistumisprosentti oli 90. Kuudennella toistokerralla kokeilin pelkkää suullista käskyä, jolloin T nousi seisomaan. En reagoinut tähän, joten T painui takaisin alas. Menin aivan Taavin eteen ja otin uudestaan; onnistui. Loput toistokerrat, myös maahanmenot, tein suullisella käskyllä. Istumiskäskynä oli "up". Tässä siis testasin pelkän suullisen käskyn voimaa. Minullahan on ollut vaihtelevana käskynä myös "ist", joka on ollut käytössä pääasiassa s-m-s -ja s-i-s-vaihdoissa. Välillä käsky on kyllä lipsahtanut i-m-i-vaihtoon. Tarkoituksena on jatkossa tarkkailla käskyn voimaa. Todennäköisesti "up" jää ainoastaan i-m-i-vaihtoon ja muissa on sitten "ist" tai jos alan mennä sekaisin, niin sama käsky sitten.

Parasta treenissä oli Taavin iloisuus ja innokkuus. Seuraavan treenin suunnittelen pian. Huomenna voisi ottaa paritkin kaukotreeniä. Uudella suunnitelmalla on vasta kaksi takana, ja mielestäni olen osannut tehdä nyt harjoitukset mielekkäiksi Taaville. Vapaapäiviä pitää toki muistaa pitää.

  • Seuraaminen

Tehtiinpä me kauko-treenin lisäksi pieni seuraamisharjoitusta ennen Kongin antamista. Paikallakäännöksiä ja askelsiirtymä, kuten arvata saattaa: yksi täyskäännös vasemmalle, kaksi käännöstä vasemmalle, yksi oikealle ja yksi askel oikealle. Taavin perusasennot olivat upeita - niin nopeudeltaan kuin suoruudeltaan. T ainoastaan "tuhisi" (jonkin verran kuumuu), mutta ei äännellyt lainkaan. Oma liikehdintä oli taas rauhallista. Viikonloppuna on aika treenata käännöksiä oikealle liikkeessä. Suunnitelmaa pukkaa.

Tunnisteet: