View RSS feed

Aina ei vaan voi onnistua.
24 maaliskuuta 2007

Aurinko paistaa. Aamulla tehtiin lenkki aivan ihanassa säässä. Taavelo tosin oli taas kurainen koira, kun kotiin asti päästiin. ;) Päivällä käväisin Mäntypirtillä avajaisissa, joissa äiskä ja iskäkin olivat. Otin muutaman kuvan vieraista ja lähdin sitten takaisin kotiin. Taavelo odotti sillä aikaa sisällä Kongin kanssa. J-pojat laitoin eri huoneeseen, kun pitäähän Taavin osata yksinkin odotella. ;)

Yhdeltä lähdettiin tottistreeneihin Riikan ja Touhon kanssa. Sitä ennen sain poltettua levylle maaliskuun kuvia sekä otettu treeniblogista varmuuskopiot. Saapahan vanhana sitten lukea, miten innokkaasti on nuorena tyttönä koiraansa kouluttanut. ;) Tokotreeneissä oli kivaa, vaikka itse mokailin tänään ihan kympillä. Karmea morkkis tuli, kun treeneistä lähdettiin, mutta Riikalle avautuminen auttoi, eikä sitten loppupeleissä enää ollutkaan niin paha olo. Miksi minulle on aina niin vaikeaa "hävitä" tai sallia sitä tosiasiaa, että jokainen - jopa minä - tekee virheitä. Huoh.

Iltapäivä ja ilta menivät oikein mukavasti, eikä enää ollut yhtään pettynyt olo. ;) Kuuden maissa meillä kävi vieras Minna, joka toi Jamille näytepussin light-ruokaa ja Taaville puuhapallon. Ostinpa Minnalta myös makupalapussina ja luita Taavelolle. Saa nähdä, maistuuko Teelle naudannahka, mutta kokeillaan.

Puoli kahdeksan jälkeen oli Taavin hierontahetki. Reilu puoli tuntia meni hieronnassa ja venyttelyissä. Taavi oli todella rauhallinen ja rentoutunut. Tunsin onnistuneeni hyvin hieronnassa. Trimmipöydältä nostin Taavin viltin kanssa lattialle. Poika jatkoi uniaan minun venytellessäni eli kyllä rentoutuminen onnistui täydellisesti.

  • Luoksetulon pysäytys

Eipä ole aikoihin mennyt näin huonosti pysäri. Ensimmäisenä liikkeenä treenattiin. Tänään ei mentykään kaukaloon, vaan oltiin koulun pihalla. T odotteli vähän aikaa, kun annoin Riikalle kameran ja purin kamppeet. Touho oli kiinni sivummassa. Kutsuin Taavin sivulle, tuli vähän löysästi. Suhtauduin tiukkapipoisesti, ja T tuli pikkaisen epävarmaksi. Toisaalta T oli ihan hyvällä tuulella ennen pysäriä eli tsemppasin sitä liikettä varten. Takapalkaksi heitin papukaijan. Kutsuin, pysäytin ja lähdin lähestymään Taavia, jolloin poika istahti. Jaa mikä vikana? Yleensä T tietää, että teki väärin, kun lähestyn sitä pysärissä. Palaamme silloin lähtöpaikalle ilman pakotetta, mutta kuitenkin se on korjaus. Minun olisi pitänyt sanoa "hyvä", kun pysähtyi ja palata sitten vasta Taavin luokse palkkaamaan. Tämä koiran luokse palkkaamaan meneminenhän on meille uusi juttu - keksin eilen.

T tuli epävarmaksi, eikä toisella kerralla tehnyt kunnon pysähdystä, vaan piti antaa toinen käsky. En palkannut, joten seuraavan veti läpi, eikä yrittänytkään pysähtyä. Jälleen palattiin lähtöpaikalle. Lopulta sain onnistuneen lyhyeltä matkalta. Leikittiin loppuun saalisleikkiä ja rauhoituttiin.

Ennen kotiin lähtemistä otettiin pysäri eri suunnasta. T meni ensimmäisellä toistokerralla maahan! ;? Alkoi jo naurattaa, mutta palkattiin lähtöpaikalle ja otettiin taas uudestaan. Nythän onnisti - T teki hienon pysähdyksen ja kehuin. Palasin Taavin eteen ja vapautin takapalkalle. Kyllähän se viimeinen sitten onnistui, hyvä. ;)

  • Ruutu

Ruutua treenattiin seuraavaksi. Ideani oli vahvistaa "stå"-käskyä ja maahanmenoa. Vein alustan kauemmaksi ja käskin Taavin koskea. Ensin ei löytänyt, joten otettiin uudelleen. Kävin nyt näyttämässä minialustan sijainnin. T meni reippaasti alustalle (ei ottanut suuhunsa) ja käskin pysähtyä. Kehuin ja palasin palkitsemaan pehmonamilla. Tänään siis kaikki makupalat olivat "haisevia" pehmonameja. Toinen toisto tehtiin maahanmenon kera. Ensin T alustalle, "stå" ja "maahan". Maahanmeno olisi saanut olla nopeampi, muuten hyvä. Kävin palkkaamassa. Loppuun vielä "stå". Kävelin ympäriinsä ja palasin lopulta palkitsemaan Taavin. Tämä onnistui hyvin.

  • Tunnari

Seuraavaksi oli Touhon seuraamistreenin vuoro, joten T odotteli istuallaan sivummassa. Touhon treenattu T pääsi tunnaroimaan. Tunnarikin tuotti päänvaivaa. Riikka laittoi kapulat (7 kpl) riviin (-------), ja minä vein joukkoon oman. Etäisyyttä oli 10 m. Alussa kunnon rauhoittelut, "tunnari" ja "missä kapulat". T katsoi kapuloita ja meni hyvin kapuloiden luo. Kauan teki hajutyöskentelyä, mutta toi väärän. Omankin tosin haisteli kunnolla. Käskin irrottamaan otteensa, ja Riikka vei kapulan takaisin riviin. Taavi oli koko ajan todella varmanoloinen, vaikka palautuksen se tekikin ravilla. Toinen toistokerta samalla tavalla. T toi saman kapulan varmanoloisesti. Otimme pois väärän kapulan. T toi oikean. Loppuun nameja ja kehuja.

Otimme tauon jälkeen eri suunnasta vaihtaen oman kapulan uudeksi. T meni kapuloiden luo, mutta oli alavireinen, eikä oikeaa hajua tuntunut löytyvän. Kutsuin takaisin sivulle ja vähän tsemppasin. Nyt T teki kunnon hajutyöskentelyn ja toi oikean. Yleensähän emme ota näin montaa tunnaritoistoa, mutta "mysteeriväärän" vuoksi tänään oli tuplamäärät. ;)

Ilmesesti monta kertaa kierttämiini kapuloihin oli ainakin tuohon yhteen sattunut omaa hajuani. Toisen treenikerran alavireisyys johtui jo siitä, että teimme monta kertaa, ja Taavi oli vähän epävarma hajuista. Eipähän ottanut väärää, vaan "keskeytti". Ihan hyvä mieli tästä jäi loppujen lopuksi.

  • Metalliesine

Ennen ruokakupille vapauttamista tehtiin eteisessä yksi toisto. Palautus ravilla, muuten oikein mainio suoritus.

Tunnisteet: