View RSS feed

Treenit kamujen kanssa
11 helmikuuta 2007

Onpas ollut mukava sunnuntai. ;) Aamulla lenkkeiltiin Taavin kanssa ja vastaan tulivat Paula & lauma. Kamut nähtiin seuraavan kerran kahdelta yhteistreeneissä, joissa olivat tietenkin mukana myös Riikka & Touho. Ilma oli ihanteellinen, sillä pakkasta oli reippaasti alle -10 astetta. Ensi viikosta on tulossa kiireinen koulupuolella, joten oli ihanaa, että päästiin nyt tämän viikon loppupuolella treenaamaan yhdessä. Eiköhän me kuitenkin ensi viikonlopullekin jonkinlaiset treeningit pystyyn saada.

Illalla käväistiin vielä Pyhäsalmessa mummin luona. Taavi tykkää mummista kovasti, ja mummi sai tänäänkin monta pusua poitsulta. Kiva oli vierailla mummin luona pitkästä aikaa, ja Taavikin käyttäytyi oikein hienosti.

  • Luoksetulon pysäytys

Koululle mentiin koko poppoo yhdessä, sillä Riikka ja Paula olivat lähdössä juuri samoihin aikoihin. Jälleen koulun salissa olivat harjoittelemassa tanssikurssilaiset, joten koulunpihalla oli monta autoa. Ensiksi Riikka & Touho menivät harjoittelemaan kaukaloon. Minä, Taavi, Paula ja Timi jäimme ulkopuolelle katsomaan. Taavuskainen oli oikein rauhallinen ja odotti kiltisti. Äänitehosteita tuli vain pari, mutta viime kertaan verrattuna Taavi oli todella hiljaa. Eipä poika tosin viimeksikään mikään pillihuutaja ollut. ;) Hiljaisuutta osaan kuitenkin arvostaa aina yhtä paljon.

Meidän ensimmäinen treeniliikkeemme oli siis pysäri. Otin ensiksi pelkän seisomispysähdyksen vapauttaen taakse lelupalkalle (pehmoluu). Riikka ja Paula katsoivat kaukalon laidalla, mutta Timi ja Touho olivat kaukalon ulkopuolella. Taavelo pysähtyi hienosti. Toisella toistokerralla Taavi yritti karata takapalkalle seisomisen jälkeen eli "kuuli väärin" seuraavan käskyn "viens". Keskeytin homman eli lähdin kohti Taavia ja vein lähtöpaikalle neutraalisti. Paula ehdotti, että ottaisin seuraavan toiston läpijuoksuna. Lopetin siis treenin läpijuoksuun, joka onnistui hyvin. Paulan mukaan T hiukan hiljensi keskivaiheilla, mutta jatkoi reippaasti matkaa sitten. Olin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tuo varastaminen taakse väärällä käskyllä on vielä vähän ongelma.

  • Kauko-ohjaus

Pysärin jälkeen rupateltiin hetki. Sitten valittelin kauko-ohjauksen probleemia: epävarmuutta ja minun keksimiäni "en-osaa-treenata"-uskomuksia. ;) Laitoin taakse namikupin ja raivasin lumesta tilaa Taavin leville. Raivata on aika liioiteltu verbi, mutta joka tapauksessa vähän siirsin enimpiä lumia pohjan päältä pois. Seisoin lähellä Taavia. Nousut menivät pikkaisen heikommin, ja T tarjosi itse seisomista. Laskeutumiset menivät hyvin. Lopputilanne oli kuitenkin se, että Taaville tuli epävarmuutta, kun seisominen ei mennyt ihan putkeen, ja poika tuli epävarmaksi. Ainakin sain vahvistettua hyvän laskeutumisen. Taaville tuli myös kylmä, joten loppuun otin sitten reippaan juoksutuokion kentällä. Ei kyllä ollut mikään putkeen mennyt harjoitus, mutta jälleen tuli jotain oivalluksia, kun Paulan kanssa pulistiin. Paula mm. huomasi, että kun Taavi tarjosi nousemista itse olin vahingossa (?) liikauttanut olkapäitäni ylös. Summa summarum: koirani lukee kehonkieltä älyttömästi. Paula uskoo saman kehonkieliongelman olevan kyseessä myös vaihtelevassa pysärionnistumisessa.

  • Nyt reippaasti taaksepäin harjoittelussa. Mitä häviämistä siinä on? Ei mitään! Tärkeintä on saada onnistumisia. Näin ollen jos tarve vaatii, kannattaa ottaa jopa namiapu käyttöön.
  • Minulla ei ole ollut käsimerkkejä maahan-seiso-maahan-vaihdossa käytössä. Kannattaa ottaa käyttöön!
  • Omat liikkeet, kehonkieli jne. on otettava tarkemmin huomioon!

Näillä uusilla periaatteilla tein Taaville vahvistuksia ihan läheltä kyykyssä ennen iltaruokaa. Huomasin, että vahingossa liikahdin "väärin", ja Taavi tarjosi nousemista itsekseen. Reagoin oma-aloitteisiin nousuihin kääntämällä kyljen. Joka tapauksessa 2 x 5 toistoa nappuloilla keittiössä menivät ihan hyvin, ja Taavi oli varmempi kuin yhteistreeneissä. Kriteeriä siis pitää laskea!

  • Ruutu

Päätin, että loppuun otetaan oikein kiva juttu eli ruutu. Vein Taavin kaukalon ulkopuolelle. Paula tekaisi meille ruudun sinisistä tötsistä. Alusta oli keskellä. Palasin kaukaloon Taavin kanssa, kysyin "ruutukysymyksen" (T etsi ruudun katseellaan) ja lähetin pojan ruutuun. Palkitsin vihellyksellä alustan koskettamisen ja palkitsin heittämällä Lepakon Taavelolle. T palasi luokseni ruutuun leikkimään. Ai että olinkin tyytyväinen poikaan. Hienoa! Paula vielä nauroi Taavin miniäänitehostetta ruutuun sännätessään - en minä mitään kuullut.

  • Kontaktivahvistuksia ja saalisleikkiä

Yhteistreenien loppuun menimme kaikki koirakot yhdessä kaukaloon. Kiertelimme toistemme ympärille palkiten kontaktista. Taavi teki pääasiassa hienosti, vaikka murahdin muutaman kerran, kun poika vilkaisi muualle. Välillä Paula ja Timi kiersivät meitä ympäri (T sivulla), ja välillä me kiersimme Riikkaa & Touhoa ja Paulaa & Timiä.

Saalisleikki sekä Lepakolla että pehmoluulla onnistui hienosti. Taavi pystyi leikkimään myös muiden koirien läsnäollessa ja puri reippaasti. Minä muistin rauhoitella Taavin leikin lopuksi. Taavi sai voittaa välillä, välillä minä sen sijaan voitin. Tyytyväinen olin poitsuliin kaikin puolin.

Tunnisteet: