View RSS feed

Takaisin toimintaan
18 helmikuuta 2007

Wanhojentanssit ovat takanapäin. Neiti K on jälleen palannut koiramaiseen arkeen, ja prinsessapuku on vaihdettu ulkoilupukuun. Aivan uskomattoman ihana päivä meillä wanhoilla oli! ;) Minusta (+ Katrista ja Riikasta) voi nähdän kuvan täällä.

Tanssihumun ja huuman takia Taavi sai lomailla tottiksesta. Itseasiassa pikkuruinen tauko teki Taaville oikein hyvää, sillä lepo on tärkeää oppimisen kannalta. Päivällä käväistiin kunnon lenkillä. Tanssiminen tuntui "mukavasti" jaloissa. Kahdelta lähdettiin käymään Paulan luona. Paula satutti jalkansa keskiviikkona sählymatsissa, eikä koirien lenkkeilytys oikein onnistu. Taavi vieraili ensimmäistä kertaa Paulalla, ja hienosti lauma otti vieraan vastaan. Minä tarjouduin koiranulkoiluttajaksi, joten kahvikupposen juotuani veimme Taavin kanssa Timin ja Reetun lenkille. Pojat olivat ihania ulkoilutettavia. Lenkin jälkeen vein vielä Mandin ja Jätkän pikku käppäilylle. Taavi piti perää ja käyttäytyi oikein hienosti - hyvä Tee.

Eilen pidettiin kevyt päivä treenin suhteen. Teimme ainoastaan kaukot illalla ennen ruokaa. Treenin kaksi ensimmäistä sarjaa (2 x 5) menivät muuten ok, mutta T tarjosi jälleen oma-aloitteisesti seisomisesta. Viimeisessä sarjassa oli seisomisen tekniikassa pikkaisen haparointia. Ihan hyvä treeni oli kuitenkin.

Tänään herättiin aikaisemmin, vaikkakin herätyskelloni petti minut. Nukahdin kymmeneen, sillä herätyskello ei soinut yhdeksältä. Yhdentoista jälkeen lähdettiin lenkille Taavin kanssa. Kahdeksi mentiin koululle treenaamaan tottista Riikan ja Touhon kera. Valitettavasti Paula ei päässyt kipeän jalan vuoksi. Koska eilen emme agilityyn jaksaneet lähteä, kävimme sitten tänään iskän kyydillä hallilla. Toimintaa on siis tälle päivälle tullut kiitettävästi. ;) Illalla rentouduimme Taavin kanssa hieronnan merkeissä. Taavi rauhoittui ihan hyvin, vaikkakin Jamin ja Juuson askeleet olohuoneessa hiukan häiritsivät. Jätin oven raolleen, mutta olisi pitänyt laittaa kokonaan kiinni. Kiva hierontatuokio meillä kuitenkin oli.

  • Tunnari

Päätin kokeilla tunnaria koululla Riikan ja Touhon ollessa läsnä. Taavi on tehnyt ainoastaan onnistumisia kotitreenissä, joten riskin ottaminen tuntui järkevälle. Tunnari olikin ensimmäinen treenattava liikkeemme koululla. Kaukalo oli täynnä lunta, sillä yöllä oli satanut paljon lunta. Näin ollen treenasimme koulun pihalla tanssikurssilaisten autojen seassa.

Riikka laittoi kapulat riviin (IIIIII) yhden auton viereen, ja minä vein joukkoon omanhajuiseni. Touho oli sivummalla kiinni. Taavi odotteli taaempana. Kutsuin pojan sivulle ja vein lähemmäksi kapuloita (noin pari metriä kapuloihin). Silittelin Taavia hiukan ennen lähetystä. Poika lähti käskystä reippaasti kapuloille. Haistelutyöskentely oli reipasta, mutta hampaillaan ei kahminut vääriä. T löysi oikean nopeasti ja palautti hienosti sivulle. Kehuin oikein kovasti ja annoin maksanpalasia. Upea oli Taavelo - ei voi muuta sanoa!

  • Ruutu

Onnistuneen tunnarin jälkeen menimme Taavin kanssa autojen taakse. Riikka teki punaisista hillopurkeista ruudun ja laittoi alustan keskelle. Hän jäi vielä seisomaan ruudun oikealle puolelle häiriöksi. Kyselin Taavilta ruutua, ja poika katsoikin heti ruutuun. Lähetin Taavin noin 18 m päästä. Ruutuunmeno oli hieno. Tarkoitukseni oli pysäyttää Taavi ruutuun. Taavi kuitenkin meni istumaan (!). Ilmeisesti käskyni oli huono. Otin uudestaan, jolloin pysähtyi vähän huonosti. Kolmannella kerralla otettiin lyhyeltä matkalta, ja Tee pysähtyi hyvin. Palkitsin pehmoluulla.

Omia mokia kaikki seisomisepäonnistumiset olivat. Taavi on pysähdellyt nykyään liikkeestä eniten istumaan esim. odottamista varten, joten seisomista olisi pitänyt vahvistaa ennen ruututreeniä. Jatkossa muistetaan tämä!

  • Luoksetulon pysähdys

Ruututreenin lopetettuamme Taavi taukoili sillä aikaa, kun Riikka ja Touho ottivat mm. sivulletuloa. Tauon päätyttyä otin pysärin. Takapalkaksi jätin pehmopallon. Menin kauas Taavelosta. Riikka ja Touho olivat Taavin vasemmalla puolella. Kutsuin, pysäytin noin puolessa välissä (ympärillä autoja) ja kutsuin uudelleen, mutta T ryösti taakse. Murahdin, jolloin T lähti etenemään luokseni tullen sivulle. Kehuin luoksetulosta ja vein takaisin lähtöpaikalle. Pysähdys oli sentään hyvä. Toisen toiston otin heti perään. Nyt T pysähtyi hyvin, mutta jatkoi tuloaan kutsusta, eikä yrittänytkään taakse. Maahanmeno oli myös oikein hyvä. Vapautin maahanmenon jälkeen taakse. Palkkioksi leikimme Taavin kanssa saalisleikkiä. Meillä oli oikein hauskaa, ja Taavi oli älyttömän innoissaan.

  • Ohituksia ja leikkiä

Yhteistreenin lopuksi otimme ohitusharjoituksia. Ensiksi me olimme vierekkäin Riikan kanssa, eli koirat olivat ulkopuolella. Toisessa ohituksessa koirat olivat vierekkäin. Taavi seurasi ilman käskyä ja pit kontaktin hyvin. Teimme vielä toisen ohituksen samalla mallilla. Ohituksen jälkeen kiersin kerran Touhon ja Riikan ympäri. Hyvin meni!

Saalisleikki onnistui oikein hyvin. Pehmoluu oli juuri sopiva repimiseen. Nyt muistin myös rauhoittaa Taavin kunnolla leikin lopuksi.

Olin tyytyväinen yhteistreeniin. Taavi teki innokkaasti, piti hyvin kontaktin ja oli hiljaa. Leikki onnistui hyvin, ja homma pelasi. Treenistä jäi hyvä mieli, vaikka Paulan poissaolo toki harmitti.

  • Seuraaminen (peruuttaminen)

Iltaruualla vahvistin 2 x 5 toistoa peruuttamista. Taavin perusasentoon hakeutuminen (oikea seuraamispaikka peruuttaessa) alkaa parantua. Pian kokeilla ottaa kunnolla sen yhden askeleen taakse.

  • "Stå"-käskyn vahvistukset

Mainitsen vielä onnistuneista "stå"-vahvistuksista, joita tein agilityhallilla treenin jälkeen. Vein pienen alustan esteiden viereen. Näytin alustaa Taaville ja vein pojan parin metrin päähän alustasta. Annoin käskyn "koske". Taavin koskettua alustaa annoin "stå"-käskyn. Taavi pysähtyi välittömästi. Vahvistin vihellyksellä ja heitin pehmoluun palkaksi. Otin toistoja tällä tavalla neljä. Onnistumisprosentti oli täydet 100. Hienoa! Harjoituksessa yhdistyi tuttu alustan koskettaminen (eteenmeno) ja pysäytyskäsky. Tällaisia pikkutreenejä kannattaa tehdä myös ruudun kanssa, jotta saadaan "stå" vahvistumaan ruudun yhteydessä.

Tunnisteet: