View RSS feed

Pikatreeniä
12 helmikuuta 2007

Luvassa on nyt mahdollisimman lyhyt sepostus tästä päivästä. ;) Wanhoja tanssitaan jo perjantaina, joten tämä viikko on täynnä extraohjelmaa: kenraaliharjoitukset, kampaajalla istumista, meikkausta, henkistä valmistautumista jne. Tänään menivät harkat hyvin, kiitos parille. ;) Eiköhän me selvitä, kunhan vain leninki pysyy kuosissa ja pää kasassa. Ihan kivasti kerkisin kuitenkin Taavelon kanssa puuhata perusjutut: ruoka-aikatreenit, pikatunnari ja lenkki. Minulla ovat jalkalihakset aivan jumissa, joten tänään mentiin vähän rauhallisempaa tahtia. Tanssiminen sujuu, kuten kävelykin, mutta juoksu ei oikein tunnu kivalle. Pitänee vielä mainita, että aamulla kerkisin pitämään parin minuutin mittaisen rauhoitustuokion Taavin kanssa. Hieroin Taavin korvia ja rauhoitin pojan treenin sijaan - hyvä minä.

  • Kauko-ohjaus

Kaukotreenit tehtiin tänään ennen ruoka-aikaa lyhyeltä matkalta. Negatiivista oli Taavin oma-aloitteinen asennonvaihtelu(nousut) ja pieni epävarmuus, jota esiintyi, kun T vahingossa liikkui noustessaan hiukan. Taavi hämmästeli hiukan uutta käsimerkkiäni, kaipa se aluksi vaikutti luoksekutsuvalta. Joka tapauksessa pieneen liikkumisongelmaan löytyy kaksi ratkaisua: palkka taakse ja läheltä harjoitteleminen. Sarjan loppua kohden parani. Laskeutumiset olivat tänään hienoja; käsimerkki auttoi! ;) Tein toistoja 3 x 5 ja lopuksi otin vielä ruokakupille vapauttamisen nousemisesta. Kyllä tämäkin liike joskus kuntoon saadaan - uskoa on.

  • Tunnari

Lenkin jälkeen käväistiin sisällä hakemassa treenitakki (=nappuloita taskussa) ja mentiin autotallille ottamaan tunnari. Taavi oli käsittämättömän innoissaan ja iloilin, palkitsin kontaktista. Laitoin kapuloita (käytetty yhteistreenissä) läjän autotallin eteen, vein joukkoon oman, kutsuin Taavin sivulle pannuhuoneen oven lähelle (etäisyyttä kapuloihin aika paljon) ja lähetin pojan. Ennen lähetystä vähän innostin. Taavi haisteli hienosti, vire oli täydellinen (teki innokkaasti, mutta ei häslännyt) ja toi oikean laukalla. Jouduin siirtymään Taavi sivullani lähemmäksi autotallia, jotta näin kapulan olevan varmasti oikea. Olihan se - hienoa Taavelo. Loppuun riehuttiin ja mentiin sitten sisälle.

  • Kontaktivahvistusta vauhtia vaihdellen

Seuraamista en ole kuivaharjoitellut, joten en saa sitä treenata koirallakaan. Tänään turvauduin kontaktivahvistuksiin ulkoilulenkillä. Taavi tarjosi upeasti seuraamispaikalle tulemista. Palkitsin perusasennot. Erona edellisiin kontaktijuttuihin oli tempon ja vauhdin vaihteleminen. Välillä juoksin, välillä hyppelin loikilla, välillä tein nopeita pysäytyksiä jne. Taavi teki hienosti ja oli älyttömän innokas - ihana koira.

Tunnisteet: