View RSS feed

Onnistumisia - jee.
01 helmikuuta 2007

Välkommen februari. ;) Koeviikko jatkuupi. On se ihanaa, kun on a) myöhäinen kouluunmeno b) superiskä. Isukki tuli tänään kotiin lounastamaan, joten pääsin kätevästi kahteentoista kouluun koetta tekemään. Aamulla käväistiin pitkällä lenkillä poppoon kanssa, hauskaa oli. Aivotkin toimivat yhteiskuntaopin kokeessa - pitäähän nyt eduskuntavaaleista ja asevelvollisuudesta osata jokaisen pian 18 vuotta täyttävän jotain kertoa. ;) Yhteistreeni Paulan ja Timin kanssa jäi tänään väliin, mutta pikkaisen treenailtiin kotona. Lisäksi harjasin Taavuskaisen hienoksi; karvaa irtosi yllättävän vähän.

  • Tunnari

Aamulla lenkin jälkeen mentiin autotallille tunnaritreeniin. Aurasin pienen alueen maahan ja laitoin Tuijalta saatuja kapuloita 7 kpl maahan ja oman niiden joukkoon. Menin lähelle kapuloita, otin Taavin sivulle ja käskin etsimään. Ensin haisteli ok, sitten mietti hetken, jatkoi ja toi oman. Kehuin taas vuolaasti. Hyvä suoritus oli!

Noin vartin yli kuusi otin toisen treenikerran. Tällä kertaa kapulat olivat läjässä ja oma siellä joukossa. Taavi haisteli todella hyvin, mutta välillä piti tauon jatkaen kuitenkin sitten. Lopulta löysi oman ja toi sivulle. Jälleen kehuin todella paljon. Täydellinen paneutuminen suoritukseen tulee todennäköisesti pikkuhiljaa varmuuden kasvaessa. Hyvin joka tapauksessa ovat sujuneet tällä 1 toisto/treenikerta-mallilla.

  • Seuraaminen

Peruuttamista vahvistelin ennen ruoka-aikaa eteisessä. Edelleenkään peruuttamismatka ei ole pitkä, mutta nyt vahviste tuli toiminnon aikana, eikä sen jälkeen, kuten eilen kävi. Toistoja tehtiin 3 x 5.

Kontaktivahvistusta tein ulkoilulenkillä sekä Peltoniemen pihalla Eltsun ollessa häiriönä. Käväisin Peltoniemessä ja samalla sitten vahvistelin Taavin kontaktia (+ perusasentoistumisia). Lisäksi iltaharkkojen väleillä palkitsin nopeat perusasennot. Huom! Nyt olen käyttänyt epäsäännöllistä palkkausta. Välillä T saa nappulan, välillä kehun jne. Hyvin on sujunut; intoa on tullut lisää.

  • Hyppynouto

Ennen tunnaritreeniä otettiin illalla hyppynoutoa grillikatoksen vieressä. Suunta oli metsäänpäin. Ensiksi heitin kapulan aika pitkälle. Taavi etsiskeli sitä aika kauan lumesta, joten enemmän taisi olla etsintäharjoitus kyseessä. Lopulta löysi ja palautti, mutta tiputti. Tiputtamisen syy taisi olla luminen kapula. Toinen toisto meni täydellisesti. Heitin kapulan järkevämmin, joten T löysi sen heti ja palautti nätisti laukalla.

  • Luoksetulon pysäytys

Illalla otettiin pihakäytävällä tunnarin jälkeen treenit. Takapalkkana oli papukaijalelu. Pysäytin matkan alkuvaiheessa seisomaan ja vapautin heti takapalkalle. Toinen toisto otettiin eri suuntaan, toimistolle päin. Jälleen sama malli eli suora vapautus takapalkalle. Kolmannella kerralla halusin ottaa myös maahanmenon. Nyt T ennakoi lelulle menemisen, jolloin kielsin, kutsuin uudelleen, pysäytin seisomaan, kutsuin, pysäytin maahan ja vapautin taakse. Loppuharjoitus oli siis ihan ok. Seuraava toisto oli taas ryöstö, tällä kertaa pysähdystä seuranneen "viens"-käskyn jälkeen. Murahdin ja otin uudestaan alusta. Nyt Taavi ei ryöstänyt pysäytyksen jälkeen, jatkoi "viens"-käskyllä matkaa ja teki nopean maahanmenon pysähdyksen käskystä, jolloin vapautin heti taakse lelulle. Ihan hyvä mieli jäi kokonaisuudesta.

  • Saalisleikki

Iltatreenin päätteeksi palkitsin hienosta perusasennosta saalisleikillä. Taavi saalisti hienosti, mutta puruote oli vähän löysä. Kannustin Taavia tarttumaan tiukasti Lohiskaan ja annoin voittaa. Taavi lähestyi heti lelun kanssa minua. Tällä kertaa minä kuitenkin voitin viimeisen vedon. Huom! Koira täytyy muistaa rauhoittaa leikin jälkeen! Taavi palautui nyt jo ihan minun voittamisestani nopeasti, mutta rauhoittelu täytyisi tehdä kunnolla. Onneksi muistin asian heti mentyämme sisälle välittömästi leikin jälkeen. Silittelin Taavia rauhoittavasti, jotta pojan stressitaso laski.

Tunnisteet: