View RSS feed

Lomailua
27 helmikuuta 2007

Hiihtolomaa vietellen on kulunut tämäkin päivä. Aamulla lenkkeiltiin. Harmi vain, ettei aurinko paistanut niin ihanasti kuin eilen, mutta hyvinhän se lenkkeily onnistuu pilviselläkin säällä. ;) Lenkin jälkeen käväistiin moikkaamassa remonttireiska-isukkia Mäntypirtillä (kylätalo) ja leikittiin tulomatkalla hanskalla. Heittelin hanskaa umpihankeen kujalla, ja Taavi sai sitten etsiä kontaktin otettuaan. Kunnon repimisleikit saatiin aikaiseksi ja hauskaa oli.

Päivällä olin ahkera opiskelija, ainakin aika ahkera. Riikkaan olin tietysti yhteydessä. Tyttösen piti alkaa työstää äidinkielen tutkielmaa. Minäkin muistutin samalla itseäni äikän kirjallisuusesseestä. Niinpä sitten postinhakureissun jälkeen aloin kirjoittaa esseetä Jane Austenin "Ylpeys ja ennakkoluulo"-tekstistä. Kyllähän sitä tekstiä syntyi kannettavan äärellä ihan tarpeeksi. Kirjoitus on vielä raakaversio, mutta onpahan pohja valmiina. Näin ollen T sai lepäillä ja ratkoa Kongia.

Äiskä oli päivän Viitasaarella shoppailemassa ja kummitätini luona. Tuliaisina äiti toi Touholle synttärilahjan. Jospa huomenna tai ainakin loppuviikosta näkisin Riikkaa, niin saisin lahjan annettua. Iltapäivällä lähdettiin vielä lenkkeilemään ja vetreyttämään kirjoittamisesta jumittuneita niskoja.

Illalla pidettiin tokotuokio pihalla ja piiloteltiin papukaijaa ympäri pihaa. Taavi sai taas kunnon umpihankijuoksua ja minä myös. Poika oli intopinkeänä. Ei olisi millään malttanut lopettaa, mutta parempi lopettaa silloin kun intoa on vielä jäljellä. Muistin rauhoittaa pojan leikin jälkeen. Nyt Tee mutustelee hampaidenpuhdistusluutaan ja kohta on iltarauhoittelun aika. Sitä ennen kirjoitan ylös päivän pienet tottikset.

  • Kauko-ohjaus

Työstin tänään ainoastaan istu-seiso-istu-vaihtoa. Tein treenin ennen iltaruokaa. Sarjoja kertyi neljä (toistoja 5-6-6-7). Ensimmäinen sarja tehtiin onnistuneesti eteisessä. Palkitsin kolme nousua ja kaksi istumista. Juuso oli aluksi häiriönä, käskin biisonin pois. Toistot sujuivat hyvin. Toinen sarja tehtiin niin ikään eteisessä. Olin molemmissa sarjoissa kyykyssä Taavin edessä. En näyttänyt kädellä liikerataa.

Itse on vaikea nähdä takajalkojen liikettä tai liikkumattomuutta nousemisessa, joten päätin tehdä seuraavat sarjat huoneessani peilin edessä. Tuloksena oli hyviä toistoja. Vaihdoin lisäksi palkan taakse. Laitoin valmiiksi namin taakse ja vapautin sitten nousuista namille. Pari horjahdusta Taaville tuli nousuissa, mutta T tajusi heti, miksi palkkaa ei tipu. Harjoittelu edistyy joka tapauksessa - hyvä.

  • Luoksetulon pysäytys

Illan leikkituokiota ennen treenattiin pysäriä pihatiellä. Taavi oli aivan täpinöissään, kun otin papukaijan mukaan ulos, joten motivaatio oli korkealla. Ensiksi otin kokonaisen suorituksen. Pysähdys oli ok, mutta T tuli vähän eteenpäin (!). Ilmeisesti ihmetteli, kun ei heti tullut uutta käskyä. Odottelua on otettu aika paljon, mutta nyt iski poikaan pieni epävarmuus. Annoin toisen painokkaan käskyn ja kehuin tottelemisesta. Kutsuin uudelleen, käskin maahan ja odotin pari sekuntia ja vapautin. T lähti minua kohti (!). Poika kuitenkin kääntyi taakse, kun näytin kädellä taakse ja sanoin "lelu" uudelleen. Höpsö poika.

Toisella toistokerralla T teki vähän löysän pysärin. Vapautin taakse suoraan, sillä ajatus oli vain vahvistaa seisomista (= tehdä alkeisharjoitus). Kolmas toisto tehtiin pihakäytävällä autotallille päin. Matka oli siis lyhyempi kuin pihatiellä. Nyt T seisahtui napakasti, vapautin suoraan taakse lelulle. Hyvä fiilis jäi treenistä kokonaisuutena. Paljoa ei kannata tätä treenata. Jauhamisella tulee enemmän epävarmuutta, se on tullut todettua monta kertaa.

  • Pysähtymisen nopeutus (ruutu)

Seuraavaksi otin pihakäytävällä neljä kertaa alustan peruskosketukset ja pysähdyksen. Lähetin Taavin alustalle (ei mikään suuri etäisyys), sanoin "stå" ja vihelsin, kun T seisahtui. Palkaksi lensi papukaija. Kaikki toistot olivat hyviä ja seisahdukset nopeita - noo probleemo.

  • Leikkiä

Piilottelin papukaijaa lumihankeen tokotuokion jälkeen. Taavi etsi innokkaasti ja oli täysillä leikissa mukana. Seuraamista tarjosi aktiivisesti, kun käveltiin välillä ympäri pihaa. Lopuksi rauhoitin pojan.

Tunnisteet: